Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Βόμβα: Σενάριο απαγόρευσης μετακίνησης μεταξύ των δήμων της Αττικής!

Όλα τα μέτρα που εξετάζονται

4 Φεβρουαρίου 2021 13:57
Βόμβα: Σενάριο απαγόρευσης μετακίνησης μεταξύ των δήμων της Αττικής!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το σενάριο της απαγόρευσης μετακίνησης από δήμο σε δήμο εντός των ορίων της Αττικής επεξεργάζονται οι λοιμωξιολόγοι τις τελευταίες ώρες σε μία προσπάθεια να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την ανακοπή της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας χωρίς να μπούμε σε καθεστώς σκληρού lockdown.

Πολιτεία και επιστήμονες εξετάζουν τα δεδομένα καθημερινά και την Παρασκευή αναμένεται η εισήγηση των λοιμωξιολόγων η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις από πλευράς κυβέρνησης.

Η λύση σχετικά με την απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο έχει πέσει στο τραπέζι λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Αττικής, κάτι που έχουν επισημαίνει πολλοί ειδικοί, φοβούμενοι πως μία πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 ίσως προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επιλύσει.

Υπενθυμίζεται ότι στην «καρδιά» του δεύτερου κρούσματος της πανδημίας, το μέγεθος των υπαρκτών κινδύνων αποτύπωσε, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εξηγώντας πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, είναι εδώ και θα μας ταλαιπωρήσει και θα μας πιέσει ακόμη».

Ποια μέτρα εξετάζονται

  • η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 9 το βράδυ στην Αττική (όπως δηλαδή ισχύει σήμερα) και μέχρι τις 5 το πρωί, ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης χθες, μολονότι το σενάριο αυτό παρουσιάζει υψηλές πιθανότητες κυκλοφοριακής συμφόρησης και δημιουργίας νέας επιδημιολογικής επιβάρυνσης.
  • η επιστροφή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην τηλεκπαίδευση για όλες τις περιοχές (και όχι μόνο για τις κόκκινες), προκειμένου να μειωθεί δραστικά η κινητικότητα στην κοινότητα, άποψη με την οποία συμπαρατάσσεται ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, αλλά δεν κρίνεται μέχρι σήμερα επιβεβλημένη από το ιικό φορτίο.
  • η οριζόντια λειτουργία του λιανεμπορίου με την μέθοδο του click away για όλες τις περιοχές (όχι μόνο τις κόκκινες), μολονότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο προκαλεί αντιδράσεις τόσο στον εμπορικό κόσμο, όσο και σε κυβερνητικούς παράγοντες.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share