Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ιωάννινα: Εντοπίστηκε η σορός του 32χρονου πιλότου (Video)

Στο σημείο ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις

4 Φεβρουαρίου 2021 11:03
Ιωάννινα: Εντοπίστηκε η σορός του 32χρονου πιλότου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ιωάννινα: Βρέθηκε η σορός του άτυχου πιλότου του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε την περασμένη Κυριακή σε πλαγιά του όρους Μιτσικέλι.

Σύμφωνα με το epiruspost, διασώστες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να προσεγγίσουν σήμερα το πρωί το σημείο, όπου εντοπίστηκε το αεροσκάφος. Η σορός του πιλότου εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος.

Χθες το απόγευμα, γύρω στις 17:00, Canadair που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, εντόπισε ένα ηλεκτρονικό σήμα. Τελικά κατάφερε να εντοπίσει τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε μια δύσβατη χαράδρα, βάθους 280 μέτρων, επτά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο χωριό Καβαλάρι.

Εντοπίστηκε η σορός του 32χρονου πιλότου στα Ιωάννινα

Στο σημείο έσπευσε ελικόπτερο Super Puma, το οποίο κατέβασε διασώστη στη χαράδρα και επιβεβαίωσε πως πρόκειται για το αεροσκάφος που αναζητείτο.

Το πρωί της Τετάρτης, κυνηγοί ειδοποίησαν τις αρχές ότι βρήκαν αντικείμενα που έμοιαζαν με συντρίμμια αεροσκάφους μέσα σε χαράδρα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το διθέσιο αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης στις 11:20 το πρωί. Η τελευταία επαφή του πιλότου με τον πύργο ελέγχου του αερολιμένα Ιωαννίνων ήταν στις 12.28. Στην επικοινωνία αυτή ανέφερε το στίγμα του χωρίς να κάνει καμία αναφορά σε βλάβη ή άλλο πρόβλημα.

Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία με τον 32χρονο αλλοδαπό χειριστή. Στις κλήσεις του πύργου ελέγχου δεν υπήρξε απάντηση με αποτέλεσμα να ενημερωθούν οι αρχές και να σημάνει συναγερμός.

Το στίγμα του εκπαιδευτικού αεροσκάφους χάθηκε ενώ πετούσε 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, στο Ανατολικό Ζαγόρι. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share