Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«8.000 κρούσματα αυτήν την εβδομάδα»: H σοκαριστική εικόνα του Σωτήρη Τσιόδρα!

Η εικόνα-μαχαιριά του Τσιόδρα μετά την ανακοίνωση 8.000 κρουσμάτων

4 Φεβρουαρίου 2021 10:38
«8.000 κρούσματα αυτήν την εβδομάδα»: H σοκαριστική εικόνα του Σωτήρη Τσιόδρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας το μεσημέρι της Τετάρτης, κάνοντας λόγο για ανησυχητικά δεδομένα στο κομμάτι του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο -ο οποίος εμφανίστηκε φορώντας διπλή μάσκα, εικόνα που σχολιάστηκε όσο τίποτα-, αυτή τη στιγμή στην Αττική υπάρχουν 4.000 ενεργά κρούσματα, προειδοποιώντας πως αυτήν την εβδομάδα θα σημειωθούν πανελλαδικά 8.000 κρούσματα.

«Η Αττική αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά μια περιοχή η οποία θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Οι νοσηλείες στην Αττική έχουν μια αυξητική τάση, την οποία μετράμε όπως μετράνε με τον ρυθμό αναπαραγωγής για τα κρούσματα, και έχει περάσει το 1», είπε χαρακτηριστικά, παρουσιάζοντας και άλλα δεδομένα:

  • Βόρειος Τομέας: 82% αύξηση κρουσμάτων εβδομαδιαία,
  • Κεντρικός τομέας: 61% αύξηση με 1.400 ενεργά
  • Δυτικός Τομέας: 123% αύξηση
  • Δυτική Αττική: Συνεχίζει να δίνει μάχη παρά το σκληρό lockdown
  • Ανατολική Αττική: 62% αύξηση

H σοκαριστική εικόνα του Σωτήρη Τσιόδρα
Ο Σωτήρης Τσιόδρας φορώντας διπλή μάσκα

«Πρέπει να σταθμίζουμε τα στοιχεία για να δούμε πού χρειάζεται περισσότερος έλεγχος, αν χρειάζεται παραπάνω μέτρα και να έχεις διαθέσιμα τεστ. Δυστυχώς, έχουμε μια αύξηση στην Αθήνα. Τι θα κάνουμε; Είναι πάρα πολλά τα κρούσματα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα ο ιός. Ελπίζουμε να είναι για λίγους μήνες ακόμα εδώ και να το καταπολεμήσουμε με τα εμβόλια», ξεκαθάρισε.

Νίκος Σύψας: «Στο τραπέζι το ολικό lockdown» (Video)

Δραματικές είναι οι δηλώσεις του καθηγητή Νίκου Σύψα για την πορεία που ακολουθεί ο κορονοϊός στη χώρα μας. «Τα στοιχεία είναι καταστροφικά, όχι απλώς ανησυχητικά, δεν έχουμε πολλές επιλογές, αν θέλουμε να προλάβουμε τα γεγονότα». Την παραπάνω δήλωση έκανε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Νίκος Σύψας, προειδοποιώντας για την κρισιμότητα των στιγμών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σύψας σημείωσε 'ότι στην αυριανή σύσκεψη της Επιτροπής «θα μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα». Παράλληλα, «κόλαφος» ήταν ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, σημείωσε πως ήταν κάτι που είχε προαποφασιστεί, σημειώνοντας, ωστόσο, πως υπάρχει «ρητή αναγραφή ότι μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή η απόφασή μας».

Σε ερώτηση για το εάν τίθεται ζήτημα κλεισίματος των σχολείων σημείωσε: «Δεν μπορώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις, αλλά όλα θα συζητηθούν».

«Τον τελευταίο καιρό, παίρνουμε πολλές αναφορές για συρροές κρουσμάτων σε σχολεία», είπε ακόμη.

Τι είπε για ολικό lockdown

Σχετικά με το ζήτημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18.00, ενημέρωσε πως συζητήθηκε στην περασμένη σύσκεψη, αλλά τα στοιχεία έδειξαν ότι, «αν κλείσουμε στις 18.00, θα έχουμε μεγάλο συνωστισμό».

Στο τραπέζι των συζητήσεων της Παρασκευής θα πέσει και το ζήτημα της επιβολής ολικού lockdown, επιβεβαίωσε.

«Η εμπειρία μας λέει ότι ήταν το μόνο που δούλεψε, όλα τα υπόλοιπα απλά βοήθησαν. Είναι η πιο δραστική λύση που έχουμε, αλλά βεβαίως η οικονομική απώλεια είναι τεράστια. (…) Είναι στο τραπέζι και θα συζητηθεί» είπε, επισημαίνοντας πως «δεν λύνεται το πρόβλημα, απλώς μεταφέρεται χρονικά».

Ενώ σχετικά με τη λογική του «ακορντεόν», ξεκαθάρισε πως «το έχουμε εξηγήσει: όλο το χειμώνα θα είμαστε με το "ακορντεόν", γιατί αυτό υπαγορεύει ο ιός».

Εμβόλιο και μεταλλάξεις

Σχετικά με τις μεταλλάξεις είπε πως, βάσει στοιχείων, «η βρετανική μετάλλαξη ενδεχομένως να μολύνει περισσότερο τα παιδιά».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το ρωσικό εμβόλιο, είπε πως το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι τώρα δεν είχε να κάνει με το ποιόν του, αλλά με το γεγονός ότι δεν είχε δοθεί καμία μελέτη για το εμβόλιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share