Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στον Έβρο: «Γιάννη, Γιάννη...Χάθηκε ο άνθρωπος» - Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για τον 46χρονο πυροσβέστη

Ανατριχιάζουν τα λόγια του...

2 Φεβρουαρίου 2021 14:08
Τραγωδία στον Έβρο: «Γιάννη, Γιάννη...Χάθηκε ο άνθρωπος» - Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για τον 46χρονο πυροσβέστη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θρήνος επικρατεί στον Έβρο και στο Σώμα της Πυροσβεστικής μετά τον χαμό του 46χρονου πυροσβέστη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα του καθήκοντος.

Ο 46χρονος Αρχιπυροσβέστης, Ιωάννης Ζαφειρόπουλος πνίγηκε στην Αλεξανδρούπολη, ενώ πήγαινε να απεγκλωβίσει μαθητές από σχολείο στην περιοχή Απαλού.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο Mega περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του άτυχου πυροσβέστη. "Έγιναν δύο - τρεις προσπάθειες να απεγκλωβιστεί το όχημα. Δεν μπόρεσαν να το ξεκολλήσουν. Έσπασαν δύο φορές τα συρματόσχοινα... Την ώρα που όλη η προσπάθεια πήρε τέλος, είδα τον αδικοχαμένο Γιάννη να κατεβαίνει από το όχημα νομίζοντας ότι όλοι θα απομακρυνθούν, γιατί όλοι οι πυροσβέστες πήγαιναν προς τα πίσω. Κατέβηκε από το όχημα. Ο διοικητής του άρχισε να φωνάζει 'Γιάννη, Γιάννη'", είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και σημείωσε:

"Τώρα είναι αργά για έργα. Χάθηκε ένας πυροσβέστης άδικα. Χάθηκε ο άνθρωπος.".

"Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Είναι κάτι που είχαμε πει πριν από 15 μέρες. Το μέρος είναι πολύ επικίνδυνο. Όταν πλημμυρίζει δεν βλέπεις τίποτα, νομίζεις ότι είναι δρόμος. Δεν υπήρχε καμία σήμανση. Ατυχία, πάνω στον πανικό να πάνε να σώσουν τα παιδιά στο σχολείο και εγκλωβίστηκαν με το όχημά τους εδώ", ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας και πρόσθεσε ότι στις 12 Ιανουαρίου, η περιοχή είχε πλημμυρίσει ξανά. "Ζητήσαμε κάγκελα για το σημείο", συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share