Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Εισήχθη 9χρονος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών (Video)

Eρευνάται αν το παιδί έχει προσβληθεί από το βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης

2 Φεβρουαρίου 2021 13:43
Κορωνοϊός: Εισήχθη 9χρονος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύεται ένα 9χρονο παιδί, που έχει προσβληθεί από τον ιό. Ενώ, τον «κώδωνα του κινδύνου» για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα Τρίτη, έκρουσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως μετέδωσε το Open, ο 9χρονος εισήχθη στον θάλαμο αρνητικής πίεσης γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης. Το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο με τη μέθοδο του «high flow».

Αυτό που ερευνάται είναι αν το παιδί έχει προσβληθεί από το βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης του κορονοϊού με το δείγμα του να έχει ήδη αποσταλεί στην Αθήνα για εργαστηριακό έλεγχο. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο με πνευμονία.

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι αυστηρό lockdown - Ολοταχώς για το τρίτο κύμα και νέα μέτρα (Video)

Κορωνοϊός: Σε επιφυλακή βρίσκονται κυβέρνηση και υπηρεσίες λόγω της πανδημίας από τον ιό, αλλά ιδιαίτερα για την αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας στην Αττική, ενώ στο τραπέζι είναι νέα μέτρα αλλά και αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός ειδικά για την Αττική καθώς ο δείκτης μεταδοτικότητας (RT) αυξήθηκε στο 1,01, ενώ στη Νότια Ελλάδα ευρύτερα έχει ανέλθει στο 1,10.

Στο τραπέζι ολικό lockdown

Λαμβάνουμε προληπτικά μετρά προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό lockdown αλλά, αν δεν τα καταφέρουμε, δεν θα διστάσουμε», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. «Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα» του κορωνοϊού, ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός διευκρίνισε ότι στο 70% της επικρατείας το λιανεμπόριο λειτουργεί, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές τα καταστήματα λειτουργούν με παράδοση έκτος και εντός, αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά.

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν, το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ, συναγερμό έχει σημάνει ο εντοπισμός της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η ιχνηλάτηση στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται, οι έλεγχοι είναι εντατικοί, ενώ πρόσθετη ανησυχία πυροδοτεί και η συζήτηση για τη μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στη συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Τα στοιχεία

Οι κρίσιμοι δείκτες των νοσοκομείων εντείνουν τον προβληματισμό των επιστημόνων και των υγειονομικών αρχών για να μετατραπεί η Αττική στη «Θεσσαλονίκη του Νότου».

Χθες, για ακόμη μία ημέρα στην Αττική συγκεντρώθηκαν τα μισά περιστατικά και ειδικότερα 265 από 543 για όλη την Ελλάδα συνολικά.

Εάν συγκρίνει κανείς τα κρούσματα των αντίστοιχων ημερών των προηγούμενων εβδομάδων, είναι εύκολα αντιληπτή η αύξηση.

Πιο αναλυτικά, την περασμένη Δευτέρα καταγράφηκαν 436 περιστατικά κορωνοϊού ενώ πριν από δύο εβδομάδες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 320 θετικές διαγνώσεις, δηλαδή σε 15 ημέρες οι μολύνσεις κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά... 70%.

Μάλιστα, τη χθεσινή ημέρα ο αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν ήταν μικρός συγκριτικά με τις καθημερινές ημέρες και συγκεκριμένα ανήλθαν σε 11.351 (3.709 μοριακά και 7.642 rapid).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share