Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τake away: Νέα μέτρα για καφετέριες και εστιατόρια

«Τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες

2 Φεβρουαρίου 2021 10:18
Τake away: Νέα μέτρα για καφετέριες και εστιατόρια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Take away: Νέα μέτρα ισχύουν από σήμερα για τις καφετέριες και τα εστιατόρια που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ οι αλλαγές θα ισχύουν έως τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και ώρα 06:00 το πρωί. Παράλληλα, δείτε όλα τα σενάρια που υπάρχουν για το άνοιγμα της εστίασης.

Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, το λεγόμενο take away, διανομής (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive-through) θα επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών. Επίσης, δε θα επιτρέπεται η παραμονή των πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο των επιχειρήσεων αυτών.

Οι παραβάτες του μέτρου θα πληρώνουν τα εξής πρόστιμα:

  • Διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο
  • Διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη

Τake away

Αξίζει να σημειωθεί πως η ρύθμιση αυτή, δεν ισχύει μόνο για τις περιοχές που είναι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή τις «κόκκινες», αλλά και για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο επιτήρησης («κίτρινο»).

Η εστίαση πέθανε: Το σκληρό βίντεο που συγκλονίζει και η συμβολική κίνηση με κλειδιά

«Σκληρό» βίντεο του ΣΚΕΑΝΑ για τα καταστήματα της εστίασης που μένουν κλειστά.

Με ένα βίντεο που τιτλοφορείται «Η Εστίαση πέθανε» και έχει αναρτηθεί στο Youtube τις τελευταίες ώρες, ο ΣΚΕΑΝΑ (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας) επιλέγει να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο άσκησης πίεσης προς την κυβέρνηση, για το παρατεταμένο λουκέτο στους κλάδους της εστίασης – αναψυχής, του πολιτισμού και του τουρισμού και στους χιλιάδες εργαζομένους που βρίσκονται μετέωροι.

Το βίντεο εμφανίζει την κυβέρνηση ως έναν άνδρα, ο οποίος έχοντας ρόλο εισαγγελέα και δικαστή, καταδικάζει και στέλνει στην αγχόνη τους κλάδους εστίασης, του τουρισμού και τους εργαζόμενους αυτών.

Το βίντεο καταλήγει «Η Εστίαση πέθανε. Ποιος έχει σειρά; Δε θα σωπάσουμε. Σεβόμενοι πάντα τη Δημόσια Υγεία».

Την ίδια ώρα, τα κλειδιά των μαγαζιών τους θα συγκεντρώσουν οι επαγγελματίες εστίασης και θα τα παραδώσουν στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Mega, με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν υπερβεί τα όριά τους. Η πανδημία τούς κρατά κλειστούς από τις 2 Νοεμβρίου.

Ο φόβος για πολλά λουκέτα έχει μετατραπεί σε βεβαιότητα.

Σύμφωνα με όλους τους υπολογισμούς, τα μηνιαία έξοδα της μικρότερης επιχείρησης εστίασης, σε παύση λόγω πανδημίας, αγγίζουν τις 3.000 ευρώ.

Χρήματα που οι ιδιοκτήτες πρέπει να αποδίδουν, για να ελπίσουν ότι θα μείνουν ζωντανοί μέχρι το πολυπόθητο άνοιγμα.

Σε μια έντονα συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, οι επιχειρηματίες της εστίασης θα συγκεντρώσουν τα κλειδιά των καταστημάτων τους και θα τα στείλουν στο Μέγαρο Μαξίμου για να τα παραλάβει, όπως λένε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share