Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έβρος: Θρήνος σε όλη την χώρα για τον 46χρονο πυροσβέστη - Μηνύματα και από τον πολιτικό κόσμο

Τι έγραψαν Μητσοτάκης και Τσίπρας για τον αδικοχαμένο άνδρα;

1 Φεβρουαρίου 2021 19:52
Έβρος: Θρήνος σε όλη την χώρα για τον 46χρονο πυροσβέστη - Μηνύματα και από τον πολιτικό κόσμο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος επικρατεί σε όλη την χώρα για τον 46χρονο Ιωάννη Ζαφειρόπουλο, με όλη την χώρα να θλίβεται από το θάνατο του πυροσβέστη από τον Έβρο, που αφήνει πίσω του τρία παιδιά, με μηνύματα και από τον πολιτικό κόσμο.

Ο άτυχος πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών βρήκε τραγικό θάνατο όταν στην προσπάθειά του να σώσει τα παιδιά του σχολείου από τα νερά που τα είχαν εγκλωβίσει, το όχημά του δεν άντεξε την ορμή του χειμάρρου που είχε δημιουργηθεί και δυστυχώς τον παρέσυρε, με συνέπεια τον πνιγμό.

Έβρος: Τα μηνύματα του κόσμου και των πολιτικών για τον αδικοχαμένο πυροσβέστη

Ο άτυχος άντρας ήταν αγαπητός σε όλη την πόλη και ιδιαίτερα στους συναδέλφους του οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να συνέλθουν από τον χαμό του 46χρονου.

Στο Facebook και το Twitter έχουν γραφτεί δεκάδες μηνύματα αγάπης προς το πρόσωπο του ηρωικού αρχιπυροσβέστη, με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων, επίσης να τοποθετούνται.

Έβρος: Επιτυχής η επιχείρηση της Πυροσβεστικής - Απεγκλωβίστηκαν οι μαθητές

Έβρος: Εδώ και λίγες ώρες επικρατούσε μεγάλη αγωνία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα εδώ και λίγη ώρα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που είχαν εγκλωβιστεί λόγω των ισχυρών βροχών σε σχολείο του Έβρου φαίνεται πως είναι τώρα έξω χωρίς να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Δόθηκε ένα τέλος στον εγκλωβισμό των μαθητών.

Έβρος: Το χρονικό του απεγκλωβισμού

Ειδικότερα στις αγκαλιές των γονιών τους είναι εδώ και λίγη ώρα τα 110 παιδιά του δημοτικού σχολείου Απαλού στον Έβρο, όπου εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί στην περιοχή εξαιτίας της έντονη βροχόπτωσης εγκλωβίστηκαν μαζί με τους δασκάλους τους στο κτιριακό συγκρότημα όπου φοιτούν.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr o διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Αλεξίου τα παιδιά είναι καλά, ενώ δεν κινδύνεψε κανένα κατά την διάρκεια των φαινομένων, καθώς όλες οι τάξεις βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος:

«Ο όγκος του νερού ήταν τόσος ώστε με απόφαση του δημάρχου και την πολιτικής προστασίας αποφασίστηκε η διαδικασία εκκένωσης του σχολείου. Δυο λεωφορεία ήρθαν και σιγά σιγά μετέφεραν τα παιδιά σε ασφαλές μέρος, όπου μετά από δική μας ενημέρωση τα περίμεναν οι γονείς τους. Τα παιδιά έχουν φύγει όλα. Εκείνη την ώρα εδώ βρίσκονταν συνολικά 110 παιδιά όλων των τάξεων».

Απεγκλωβίστηκαν οι μαθητές στον Έβρο.

Πως ξεκίνησε η κατάσταση του εγκλωβισμού

Όπως αναφέρει ο διευθυντής μέσα σε δέκα λεπτά πλημμύρισαν τα πάντα έξω από το σχολείο:

«Έβρεχε από το πρωί σιγά – σιγά, ωστόσο γύρω στις εννέα άρχισε να δυναμώνει με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος νερού γύρω από το σχολείο. Ο δρόμος και ένα κανάλι που υπάρχει δίπλα είχαν αρχίσει να πλημμυρίζουν εξαιτίας το νερού που κατέβηκε από τις πλαγιές. Μέσα σε περίπου 10λεπτά τα πάντα έγιναν ποτάμι μπροστά από το σχολείο. Όλες οι αίθουσες είναι στον πρώτο όροφο του κτιρίου με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει κανένα από τα παιδιά».

Νωρίτερα πλημμύρισε και νηπιαγωγείο στην Αλεξανδρούπολη, όπου τα νήπια μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος με τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε δηλώσει στο protothema.gr για τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε νηπιαγωγείο και δημοτικό:

«Είναι η περιοχή του Απαλού, απέναντι από το αεροδρόμιο όπου έχει πλημμυρίσει όλη από την υπερχείλιση των χειμάρρων. Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση του νηπιαγωγείου με 21 μαθητές και δυο εκπαιδευτικούς . Και τώρα είναι σε εξέλιξη οργανωμένη απομάκρυνση 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής ενώ στο δημοτικό οι μαθητές απομακρύνονται με τη βοήθεια του στρατού, με τα στάγιερ και με τα οχήματα του Δήμου. Ο προαύλιος χώρος είναι πλημμυρισμένος και δεν περπατιέται»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share