Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα

Συμβαίνει τώρα!

1 Φεβρουαρίου 2021 17:44
Κορωνοϊός: Δείτε live τις τελευταίες ενημερώσεις για την Ελλάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Κάθε Δευτέρα, στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού, κατά της COVID-19, αλλά και για τα οφέλη του, από την ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, τη στιγμή που τα νεότερα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι ανησυχητική.

Κορωνοϊός: Δείτε ζωντανά τις ενημερώσεις

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αττική - Αύξηση του RT στο 1,01! (Video)

Κορωνοϊός: Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που διανύουμε, ειδικά για την Αττική, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο» καθώς οι ειδικοί ανησυχούν για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ανάμεσα στα στοιχεία που ανησυχούν τους λοιμωξιολόγους είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας, το λεγόμενο RT, που αυξήθηκε στο 1,01 στην Αττική, ενώ στη Νότια Ελλάδα ευρύτερα στο 1,10.

Αυξημένες είναι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, καθώς σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, από τις εισαγωγές σε 455 απλές κλίνες την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα Δευτέρα είναι καλυμμένες 547 απλές κλίνες Covid 19. Χθες έγιναν 87 εισαγωγές, ενώ καθημερινά έχουμε πλέον 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid στα νοσοκομεία της Αττικής.

Παράλληλα σημειώθηκε στην Αττική αύξηση 50% στα κρούσματα από την προπερασμένη μέχρι την περασμένη Παρασκευή. Αν χρειαστεί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αυξήσει τις απλές κλίνες νοσηλείας αλλά και τις κλίνες ΜΕΘ στην Αττική.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share