Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Βόμβα" από τον Γεωργιάδη: "Αν χρειαστεί θα πάμε σε ολικό lockdown"

Σιγά μην δεν θα πάμε

1 Φεβρουαρίου 2021 09:59

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα φαίνεται να έχει ξεφύγει αρκετά και αυτό φαίνεται τις τελευταίες μέρες από την αύξηση των κρουσμάτων που υπάρχει. Επίσης ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανάφερε ότι όσο καθυστερεί το εμβόλιο τόσο προχωρούν οι μεταλλάξεις.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε σε συνέντευξη του ότι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά σχετικά με τον κορωνοϊό θα μπούμε σε ολικό lockdown.

Μίλησε για ολικό lockdown ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κορωνοϊός: Η τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση

Ειδικότερα την τακτική του ακορντεόν θα ακολουθεί η κυβέρνηση όταν και αν χρειάζεται και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα προσπαθώντας να προλάβουμε το ολικό lockdown, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε δε θα διστάσουμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πρέπει να συνηθίσουμε ότι θα ανοίγουμε και θα κλείνουμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι το 70% της επικράτειας στο λιανικό εμπόριο λειτουργεί, ενώ στις κόκκινες περιοχές το λιανικό εμπόριο λειτουργεί με παράδοση εκτός και εντός, αλλά κι εκεί δεν είναι κλειστή η αγορά.

«Η αγορά δεν πήγε στο μηδέν το Σάββατο στην Αττική έκανε 50% με 60% του τζίρου του προηγούμενου Σαββάτου, αλλά χωρίς εικόνα συνωστισμού» εξήγησε ο υπουργός.

Περιγράφοντας την κατάσταση είπε: «η αύξηση των κρουσμάτων είναι διακριτή, αλλά όχι τραγική, το ΕΣΥ αντέχει ακόμα, οι κλίνες ΜΕΘ απελευθερώνονται περισσότερο, οι εισαγωγές είναι ελέγξιμες, αυτό που μας απασχολεί είναι η μετάλλαξη. Πήραμε προληπτικά και «κοκκίνισε» η Αττική για να μελετηθεί η μετάλλαξη από τους επιστήμονες».

Κορωνοϊός: Συναγερμός με το τρίτο κύμα της πανδημίας - Έκτακτη σύσκεψη από τον Βασίλη Κικίλια

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα φαίνεται να έχει ξεφύγει αρκετά και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται καθημερινώς. Επίσης από σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου μπαίνει "σκληρό" lockdown σε Χαλκιδική, Λασίθι και Ζάκυνθο.

Συγκεκριμένα ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί ταχύτητα στη χώρα με αποτέλεσμα να γίνει χειρότερη η κατάσταση, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να κάνει εκτάκτως σύσκεψη για το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Έκτακτη σύσκεψη κάνει ο Βασίλης Κικίλιας.

Κορωνοϊός: Η έκτακτη σύσκεψη

Ειδικότερα σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης που έχει συγκαλέσει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο το επιχειρησιακό σχέδιο προετοιμασίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Ποιοι συμμετέχουν στη σύσκεψη

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) Μίνα Γκάγκα, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) Δάφνη Καϊτελίδου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) Δήμος Μπαρτσώκας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share