Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: "Τρίτο κύμα στην Αττική τον Απρίλιο" - Βόμβα από τον Σαρηγιάννη

Όσο πάει γίνεται και... καλύτερο!

1 Φεβρουαρίου 2021 08:59
Κορωνοϊός:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη δική του άποψη, για το τρίτο κύμα κορωνοϊού, εξέφρασε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Τι ανέφερε για την εξέλιξη της πανδημίας;

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης προβλέπει 900-950 κρούσματα καθημερινά μόνο στην Αττική, ενώ δήλωσε πως χρειάζονται περισσότερα test. "Περιμένω να δω τρίτο κύμα στην Αττική τον Απρίλιο", ανέφερε μεταξύ άλλων, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος είπε επίσης, πως περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στην Αττική και αναφέρθηκε πιο αναλυτικά σε περίπου 900-950 κρούσματα μόνο στην Αττική. Σημείωσε, μάλιστα, ότι έχουμε χρόνο να αντιδράσουμε και να πάρουμε περαιτέρω μέτρα.

Υπογράμμισε, ότι πιθανώς να χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία -δείτε εδώ πού ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια- κάποια στιγμή και τόνισε πως οι συνθήκες δε βοηθούν στη μείωση της μετάδοσης.

Τέλος, αναφέρθηκε στη βρετανική μετάλλαξη που είναι στην ελληνική κοινότητα και υπάρχει θέμα συνολικής διασποράς, το θέμα των εμβολίων που πρέπει να επιταχυνθούν για να είναι αποτελεσματικά και τον καιρό, καθώς όπως ανέφερε βαδίζουμε στον σημαντικό μήνα του χειμώνα.

Δείτε το βίντεο:

Κορωνοϊός: Σήμα κινδύνου μετά το κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης - Τι θα γίνει με το εμβόλιο

Συνεχίζεται η άσχημη κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινά υπάρχει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σύμφωνα με όσα ανακοινώνονται. Επίσης η Αττική φαίνεται να είναι σε άσχημη κατάσταση με τα κρούσματα που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα από ότι όλα δείχνουν στη Θεσσαλονίκη έχει σημάνει "κόκκινος" συναγερμός μετά τον εντοπισμό του κρούσματος με την μετάλλαξη νοτιοαφρικανικής προέλευσης.

Σήμα κινδύνου επικρατεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο εντοπισμός του κρούσματος

Ένας διάκονος στην Θεσσαλονίκη είναι ο πρώτος που διαγνώστηκε με την συγκεκριμένη μετάλλαξη και στο υπουργείο Υγείας, αλλά και την Πολιτική Προστασία σήμανε συναγερμός. Ο 36χρονος κληρικός είναι προσωπικός διάκονος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και φέρεται να είχε βρεθεί ξανά θετικός στον κορωνοϊό πριν από δύο μήνες.

Τώρα νόσησε ξανά και αυτή τη φορά βρέθηκε θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορωνοϊού εντοπίζεται στην χώρα, με τον ασθενή να είναι σε απομόνωση και καλά στην υγεία του.

Σαρωτικοί έλεγχοι λόγω της μετάλλαξης

Μετά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου κρούσματος, ο Ν. Χαρδαλιάς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Αρκουμανέα.

«Η πρώτη ανίχνευση του νοτιοαφρικανικού στελέχους είναι εδώ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Χρειάζεται ψυχραιμία, νηφαλιότητα. Αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας και όχι ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση με την εξαίρετη συνεργασία της Μητρόπολης και

των ανθρώπων των ενοριών που εμπλέκονται προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους, με μοριακούς ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή, ακολουθούμε το μονοπάτι των επαφών» ανέφερε ο υφυπουργός σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθεί πανικός για την είδηση αυτή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share