Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός στη Μυτιλήνη

Ο σεισμός σημειώθηκε στα 4,9 Ρίχτερ

1 Φεβρουαρίου 2021 08:00
Ισχυρός σεισμός στη Μυτιλήνη

Σεισμός: Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη Μυτιλήνη, σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, και συγκεκριμένα πριν από λίγη ώρα. Επίσης πριν από λίγες μέρες έγινε σεισμός και στην Κρήτη όπου έφτασε τα 3,7 Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα στη Μυτιλήνη σημειώθηκε ισχυρός σεισμός όπου και άγγιξε τα 5 Ρίχτερ με το εστιακό βάθος να είναι 14,5 χιλιόμετρα.

Σεισμός: Η ισχυρή δόνηση

Ειδικότερα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 7.46 το πρωί δυτικά νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το εστιακό βάθος είναι 14,9 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Χίο.

Σημειώθηκε ισχυρός σεισμός.

Ινδονησία: Στους 73 οι νεκροί από τον σεισμό - «Όλοι οι άνθρωποι που βρήκαμε ήταν νεκροί»

Ινδονησία: Τραγικές είναι οι εξελίξεις στην Ινδονησία διότι η χώρα τρέχει και δεν προλαβαίνει με την μία καταστροφή που γίνεται πίσω από την άλλη με την πιο πρόσφατη να είναι όταν εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρου με τις κατοικημένες περιοχές να βρίσκονται σε "κόκκινο" συναγερμό.

Συγκεκριμένα η Ινδονησία τις τελευταίες μέρες περνάει αρκετά άσχημες καταστάσεις όπου μετά τον σεισμό και την έκρηξη του ηφαιστείου Σεμέρου έρχονται και καταρρακτώδεις βροχές που δυσκολεύουν τα πράγματα.

Στην Ινδονησία τα πράγματα είναι άσχημα.

Ινδονησία: Η μία καταστροφή μετά την άλλη

Ειδικότερα οι καταρρακτώδεις βροχές περιπλέκουν σήμερα Κυριακή 17 Ιανουαρίου τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από τον σεισμό των 6,2 βαθμών στη νήσο Σουλαουέσι της Ινδονησίας, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 73 ανθρώπους.

Περισσότεροι από 820 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και πάνω από 27.800 έχουν μείνει άστεγοι. Με γερανούς οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν στην πόλη Μαμούτζου, την πλέον πληγείσα από την ισχυρή σεισμική δόνηση της Παρασκευής.

«Οι βροχές προκαλούν επιπρόσθετες δυσκολίες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να οδηγήσουν σε πλήρη κατάρρευση ορισμένα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, όπως και οι μετασεισμοί», περιέγραψε ένας διασώστης, ο 37χρονος Οκταβιάντο.

Τα βαριά οχήματα επομένως πρέπει να επιχειρούν λαμβάνοντας κάθε προφύλαξη, καθώς το να απομακρύνουν τα συντρίμμια πολύ γρήγορα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από αυτά.

«Όλοι οι άνθρωποι που βρήκαμε ήταν νεκροί», λέει ο Οκταβιάντο. «24 και πλέον ώρες, είναι πιθανόν όσοι παγιδεύτηκαν στα χαλάσματα να έχουν πεθάνει».

Στις εικόνες που καταγράφηκαν από ψηλά από την πρωτεύουσα της επαρχίας δυτικό Σουλαουέσι, μια πόλη 100.000 κατοίκων, διακρίνονται κτίρια που έχουν ισοπεδωθεί, μεταξύ αυτών, ένα νοσοκομείο και το γραφείο του κυβερνήτη.

Οι σεισμοπαθείς καταγγέλλουν ότι δεν έχουν τρόφιμα και κουβέρτες. Είδη πρώτης ανάγκης και εξοπλισμοί έκτακτης ανάγκης μεταφέρθηκαν στο νησί με αεροπλάνα και πλοία, ενώ το πολεμικό ναυτικό έστειλε ένα πλωτό νοσοκομείο για να συνδράμει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Τα πράγματα στην Ινδονησία είναι άσχημα.

Πλημμύρες και έκρηξη ηφαιστείου

Δύο εβδομάδες μετά την έλευση του νέου έτους, ο σεισμός των 6,2 βαθμών δεν είναι, ωστόσο, η μόνη φυσική καταστροφή που πλήττει την τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Καταστροφικές πλημμύρες στις επαρχίες βόρειο Σουλαουέσι και νότιο Βόρνεο έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 5 ανθρώπους αυτόν τον μηνά, ενώ από τις κατολισθήσεις στην επαρχία δυτική Ιάβα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές.

Στις 9 Ιανουαρίου, αεροσκάφος της Sriwijaya Air συνετρίβη στη Θάλασσα της Ιάβας με 62 επιβαίνοντες. Επιπλέον, το ηφαίστειο Σεμέρου εξερράγη χθες, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή απομακρύνσεις πληθυσμών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share