Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

"Έφυγε" από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ, Αδάμ Ρεγκούζας

Θρήνος...

31 Ιανουαρίου 2021 14:46

Θάνατος: Θρήνος επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία διότι "έφυγε" από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του κόμματος, Αδάμ Ρεγκούζας. Επίσης θλίψη επικράτησε πρόσφατα στην Πάτρα διότι απεβίωσε ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Κανελλόπουλος.

Συγκεκριμένα σε ηλικία 75 ετών απεβίωσε ο πρώην υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Αδάμ Ρεγκούζας ο οποίος ήταν για αρκετά χρόνια στο κόμμα.

Θρήνος επικρατεί στην Νέα Δημοκρατία.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Αδάμ Ρεγκούζας

Ειδικότερα "έφυγε" από την ζωή σε ηλικία 75 ετών ο πρώην υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Αδάμ Ρεγκούζας, ο οποίος πολιτευόταν στη Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ο Αδάμ Ρεγκούζας τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου.

Γεννήθηκε το 1946 στην Αρτοτίνα Φωκίδας. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ Αθηνών, Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Παιδαγωγικά στην ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης.

Είχε πλούσια κομματική δράση. Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ, μέλος του Πενταμελούς Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ν.Δ για μη κοινοβουλευτικά στελέχη, μέλος της ΟΚΕ Εργασίας της Ν.Δ και μέλος της ΟΚΕ Εθνικής Οικονομίας.

Εξελέγη βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 1996 και επανεξελέγη στις εκλογές του 2000, του 2004, και του 2007. Διετέλεσε υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών από τις 10 Μαρτίου του 2004 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου του 2005. Σημειώνεται ότι ήταν παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

Στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί θρήνος.

Η ανακοίνωση του προέδρου των Εφοριακών Θεσσαλονίκης

«Είμαστε συντετριμμένοι για τον θάνατο του Αδαμ Ρεγκούζα. Ήταν ένας εξαιρετικός συνάδελφος και ανθρωπος. Στην σημαντική πολιτική του πορεία στάθηκε με τόλμη στα ζητήματα των εργαζόμενων στις φορολογικές υπηρεσίες. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια του», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Εφοριακών Θεσσαλονίκης Κιλκίς Χαλκιδικής Μιχάλης Κούπκας.

Θρήνος: Πέθανε ο σπουδαίος Τάκης Λαμπρόπουλος

Θρήνος επικρατεί στον χώρο της ελληνικής δισκογραφίας, καθώς ο Τάκης Λαμπρόπουλος, ο άνθρωπος που ανέτρεψε τα πάντα σε αυτό τον τομέα, έφυγε από τη ζωή χθες (28/1) σε ηλικία 91 ετών.

Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει τη θλίψη σε άπαντες τους Έλληνες καλλιτέχνες, με τον Μανώλη Μητσιά να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «το ελληνικό τραγούδι είναι φτωχότερο», με μια πασίγνωστη ηθοποιό επίσης να πεθαίνει.

Τάκης Λαμπρόπουλος θάνατος

Αυτός ήταν ο Τάκης Λαμπρόπουλος

Ο «άρχων της Columbia», όπως τον αποκαλούσαν, γεννήθηκε το 1930 και ανέλαβε τα ηνία της δισκογραφικής εταιρίας το 1958 σε ηλικία 28 χρονών. Ο ίδιος, μέλος της επιχειρηματικής οικογένειας των Αδελφών Λαμπρόπουλων, έκανε πολύ σύντομα μια σειρά από τολμηρά καλλιτεχνικά, αλλά και επιχειρηματικά βήματα, που άλλαξαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Τι έκανε ο Τάκης Λαμπρόπουλος; Προσκάλεσε στην εταιρία του σπουδαίους Έλληνες ποιητές (Ρίτσο, Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσο, Αναγνωστάκη), νέους μουσικούς, όπως τους Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Σταύρο Ξαρχάκο. Διόρισε τον Μανώλη Χιώτη συντονιστή και διευθυντή των ηχογραφήσεων και ανακαλύπτει νέες φωνές όπως της Μοσχολιού, του Αγγελόπουλο, του Διονυσίου, της Λύδια, της Φαραντούρη, της Γαλάνη, του Νίκου Ξυλούρη. Φέρνει διάσημους ηθοποιούς στη δισκογραφία: Βουγιουκλάκη, Λαμπέτη, Χορν, Μελίνα.

Άλλαξε την αισθητική των εξώφυλλων δίσκων καθιερώνοντας το εικαστικό εξώφυλλο, με έργα μεγάλων ζωγράφων: Τσαρούχη, Μόραλη, Εγγονόπουλου, Μποστ, Αργυράκη. Καθιέρωσε τα ημίωρα των δισκογραφικών εταιρειών στο ραδιόφωνο και επέβαλε ως σήμα της Columbia την εισαγωγή της «Συννεφιασμένης Κυριακής» του Βασίλη Τσιτσάνη. Επέβαλε τη σειρά «πρώτη εκτέλεση» σε όλους τους συνθέτες, διαφυλάσσοντας το κύρος των πρώτων εκτελέσεων και επανέφερε στο προσκήνιο το ρεμπέτικο τραγούδι, με τους Μπιθικώτση, Π. Πάνου, Γαβαλά, Λύδια.

Ο Τάκης Λαμπρόπουλος, στήριξε επίσης τους δημιουργούς που τον εμπιστεύθηκαν, απέναντι στον συντηρητισμό της τότε Ραδιοφωνίας, αλλά και στη λογοκρισία των συνταγματαρχών. Και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανανέωση του λαϊκού τραγουδιού και την άνθιση του έντεχνου κατά τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share