Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Καιρός: Βροχών… συνέχεια με νέα άνοδο της θερμοκρασίας

Σε ποιες περιοχές συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα;

30 Ιανουαρίου 2021 06:55
Καιρός: Βροχών… συνέχεια με νέα άνοδο της θερμοκρασίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Αρκετές περιοχές της χώρας συνεχίζουν να βρίσκονται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω των έντονων φαινομένων, που αναμένεται να παρατηρηθούν και σήμερα (30/1), με τη θερμοκρασία παράλληλα να ανεβαίνει λόγω των νοτιάδων.

Σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα εκδηλωθούν στα δυτικά τις πρωινές ώρες και στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα στο Ιόνιο και τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και από το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τις προμεσημβρινές ώρες σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο, όπως αναφέρει και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Καιρός: Η σημερινή (30/1) πρόγνωση από την ΕΜΥ

Στην σεισμόπληκτη Σάμο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5-7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4-6 μποφόρ, που από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από τις προμεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 3-5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 βαθμό έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Από τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5-7 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς και από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 6 με 8 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα)

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share