Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022

Κορωνοϊός: Lockdown στην Αττική! Ανοίγουν τα Γυμνάσια, κλειστά τα Λύκεια - Επιστροφή του click away στα καταστήματα

Όλα όσα ανακοινώθηκαν

29 Ιανουαρίου 2021 18:45
Κορωνοϊός: Lockdown στην Αττική! Ανοίγουν τα Γυμνάσια, κλειστά τα Λύκεια - Επιστροφή του click away στα καταστήματα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού από το υπουργείο Υγείας, η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ανέφερε ότι μετά τη σύσκεψη που αφορούσε τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα σε όλη την χώρα και την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική αποφασίστηκε να μειωθεί η κινητικότητα στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές.

Με βάση αυτά, πλέον θα κλείνονται ραντεβού για αγορά σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης και κοσμηματοπωλεία, ενώ επιστρέφει και το cklick away για τα καταστήματα. Παράλληλα, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Λύκεια, Γυμνάσια) ξεκινά την επαναλειτουργία της σε όλη την επικράτεια τη Δευτέρα (1/2). Εξαίρεση αποτελούν τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές και την Αττική όπου δεν θα ανοίξουν.

Σύμφωνα με την κ Παπαευαγγέλου, η επιδημιολογική εικόνα, ειδικότερα στην Αττική άλλαξε με αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κατά 45%, ενώ υπολογίζεται ότι στην Αττική υπάρχουν τουλάχιστον 2.800 κρούσματα κορωνοϊού συνολικά.

Παράλληλα, αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο 43% κυμαίνεται η πληρότητα στις απλές κλίνες COVID, ενώ στο 61% οι ΜΕΘ. Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου ο Φεβρουάριος αναμένεται να είναι ο χειρότερος μήνας λόγω κλιματικών συνθηκών, λέγοντας χαρακτηριστικά «σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να δούμε αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, αυτή είναι η στιγμή που προέχει η πρόληψη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share