Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων! 22 θάνατοι και 260 οι διασωληνωμένοι

Συνολικά 5.764 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα μας - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

29 Ιανουαρίου 2021 17:41
Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων! 22 θάνατοι και 260 οι διασωληνωμένοι
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Η έκθεση του ΕΟΔΥ για σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, καταγράφει έκρηξη του ιού με 941 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ οι θάνατοι φτάνουν τους 22. Παράλληλα, 260 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ενώ, πρόσω ολοταχώς για ολικό lockdown πάει η Αττική.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 941 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 155.678, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.927 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48.600 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

260 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 193 (74.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1.099 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Κορωνοϊός

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.764 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.388 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Κλείδωσαν οι αποφάσεις: Αυτά τα μέτρα για το lockdown ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού είναι αρκετά σοβαρή με αποτέλεσμα να έρχονται και πάλι τα σκληρά μέτρα και σύντομα μάλιστα. Επίσης η Αττική βρίσκεται στο "κόκκινο" μετά την πρόσφατη έκρηξη κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων όπου συζητούν για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν αλλά και τι θα γίνει με τα καταστήματα και τα σχολεία.

Έρχονται νέα σκληρά μέτρα.

Εισήγηση ειδικών: Τα μέτρα που θα αποφασίσουν οι ειδικοί

Ειδικότερα σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό, αναφορικά με τα μέτρα για τις κόκκινες περιοχές, στις οποίες, όπως όλα μαρτυρούν, θα συμπεριληφθεί στο εξής συνολικά η Αττική.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, για τις κόκκινες περιοχές (στις οποίες δεν θα συμπεριληφθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού) οι ειδικοί εισηγούνται τη λειτουργία των καταστημάτων ένδυσης, υπόδυσης και κοσμημάτων με τη μέθοδο του click in shop, ενώ για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες του λιανεμπορίου προτείνουν το click away. Παράλληλα, οι ειδικοί προτείνουν να παραμείνουν ανοιχτά και τα κομμωτήρια με ραντεβού, όπως δηλαδή λειτουργούσαν έως σήμερα.

Ξεκίνησε η εισήγηση των ειδικών.

Το άνοιγμα των σχολείων

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, η επιτροπή δεν έχει ακόμη καταλήξει ως προς την εισήγησή της σε αυτό. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι έως τώρα πληροφορίες, εφόσον τελικά η Αττική μπει πράγματι σε κόκκινο επίπεδο συναγερμού, τα Λύκεια θα συνεχίσουν στο μοντέλο της τηλεκπαίδευσης ενώ τα Γυμνάσια φαίνεται πως θα ανοίξουν κανονικά.

Παράλληλα, αν και υπάρχουν σκέψεις για απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προκρίνεται τελικά. Έτσι, θα παραμείνει πιθανότατα η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ.

Τι θα γίνει με τις Εκκλησίες και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Στις Εκκλησίες θα επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα μέχρι 9 άτομα, ενώ θα ανοίξουν από τη Δευτέρα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα, εκτός από τις κόκκινες περιοχές.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Μπορεί η Αττική να μπήκε στις «κόκκινες» περιοχές, ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν θα αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα παραμείνει 21:00 με 05:00. Αν και αρχικά είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση να ισχύσει το ίδιο ωράριο με αυτό που ίσχυε σε όσες περιοχές έμπαιναν στο «κόκκινο», δηλαδή 18:00 - 05:00, ωστόσο κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο να λειτουργήσει στην Αττική.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share