Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στο πειθαρχικό ο Κιμούλης: Έκτακτο συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιεί το ΣΕΗ μετά τη σωρεία καταγγελιών για λεκτική, σωματική και ψυχολογική βία, από τον Γιώργο Κιμούλη

29 Ιανουαρίου 2021 13:52
Στο πειθαρχικό ο Κιμούλης: Έκτακτο συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, το ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), μετά τη σωρεία καταγγελιών για λεκτική, σωματική και ψυχολογική βία, σεξουαλική παρενόχληση και εργασιακό εκφοβισμό στο θέατρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημερινό συμβούλιο θα τεθεί θέμα πειθαρχικό για τον Γιώργο Κιμούλη ύστερα από τις αποκαλύψεις της ηθοποιού Ζέτα Δούκα, που συγκλόνισαν τον καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνο.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του ΣΕΗ, ανέφερε σχετικά: "Το πειθαρχικό συμβούλιο είναι ένα συμβούλιο, στο οποίο μπορεί να έρθει ένας ηθοποιός να καταγγείλει, αλλά μπορεί και αυτεπάγγελτα μόνο του, να ασχοληθεί με μία ιστορία ενός μέλους του. Το καταστατικό του Σωματείου μας λέει ότι όταν υπάρχει αντισυναδελφική συμπεριφορά, μπορεί - εφόσον συσταθεί το πειθαρχικό και εφόσον έρθουν τα διαπληκτιζόμενα μέρη και μιλήσουν για αυτό - να διαγράψει ένα μέλος του".

Παράλληλα, μιλώντας στην εκπομπή "Πάμε Δανάη", ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε ότι το σωματείο έχει πειθαρχικό όργανο, το οποίο ωστόσο ακόμη δεν έχει συσταθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Από αυτό, θα περάσουν οι καταγγελίες των ηθοποιών κατά του Γιώργου Κιμούλη για απρεπή συμπεριφορά απέναντι σε συναδέλφους του.

Τόνισε πως το σημερινό συμβούλιο δεν είναι "πειθαρχικό συμβούλιο", αλλά διοικητικό.

«Να πάει σπίτι του ή να ζητήσει βοήθεια…»: Η πρώην του Κιμούλη, Ελισάβετ Μουτάφη στηρίζει ανοικτά την Ζέτα Δούκα!

Ελισάβετ Μουτάφη: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως για τον Γιώργο Κιμούλη και όσα έχει κάνει σε συναδέλφους τους όλα αυτά τα χρόνια, όπου πρόσφατα ο Απόστολος Γκλέτσος βγήκε δημοσίως και ανέφερε ότι έχει βρεθεί μάρτυρας σε αρκετά τέτοια παρόμοια περιστατικά με άλλους συναδέλφους ενώ έχει επενέβη για να τα σταματήσει.

Συγκεκριμένα η πρώην σύντροφος του Γιώργου Κιμούλη φαίνεται πως "έσπασε" την σιωπή της με αποτέλεσμα να δείξει την στήριξη της στην Ζέτα Δούκα.

Η Ελισάβετ Μουτάφη στήριξε την Ζέτα Δούκα.

Ελισάβετ Μουτάφη: Η στήριξη προς τη Ζέτα Δούκα

Ειδικότερα η Ελισάβετ Μουτάφη πήρε θέση στην υπόθεση με τις καταγγελίες στον Γιώργο Κιμούλη. Η ηθοποιός υπήρξε ζευγάρι με τον Γιώργο Κιμούλη στο παρελθόν ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της Ζέτας Δούκα.

«Ανοιχτά και ονομαστικά…εύγε Ζέτα Δούκα και όποιος δεν μπορεί να συμβιώσει ή συνεργαστεί με σεβασμό, ήθος και αξιοπρέπεια στον άλλον, να πάει σπίτι του ή να ζητήσει βοήθεια..», έγραψε στο Instastory της.

Δείτε την δημοσίευση της

Έδειξε την στήριξη της η Ελισάβετ Μουτάφη.

«Κόλαφος» και η Κατερίνα Παπουτσάκη για τον Κιμούλη: «Παραβίασε τα όριά μου, έχασα την φωνή μου»

«Κόλαφος» για τον Γιώργο Κιμούλη υπήρξε και η Κατερίνα Παπουτσάκη, η οποία μίλησε για τη μεταξύ τους συνεργασία και περιέγραψε τη δική της εμπειρία, φτάνοντας σε σημείο να πει πως εξαιτίας του έχασε την φωνή της.

Με αυτό τον τρόπο, το «τσουνάμι» καταγγελιών προς τον καταξιωμένο ηθοποιό και θιασάρχη συνεχίζεται, με πρώην φοιτητή του ακόμη να αναφέρει σοκαριστικά σκηνικά.

Γιώργος Κιμούλης: Αποκαλύψεις και από την Κατερίνα Παπουτσάκη για τη συνεργασία τους

Η γνωστή ηθοποιός εξέφρασε τη στήριξή της στη Ζέτα Δούκα και σε όλους όσοι προχωρούν σε ανάλογες καταγγελίες. Αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Γ. Κιμούλη, τονίζοντας: «ήταν μια δύσκολη συνθήκη, Παραβίαση (των ορίων) υπήρξε. Είναι μια συνεργασία που σαφώς δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ξανακάνω».

«Τους πρώτους μήνες ήταν πολύ δύσκολα, έχασα τη φωνή μου και ζορίστηκα πάρα πολύ. Ήταν μια πολύ δύσκολη συνεργασία. Δεν είχαμε καμία απολύτως επαφή όταν έχασα τελείως τη φωνή μου και κλείστηκα στο καμαρίνι μου» είπε η κα. Παπουτσάκη και πρόσθεσε: «Έκανα την καρδιά μου πέτρα και συνέχισα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να καταλάβω καταστάσεις που μπορεί να πήγαν παραπέρα από τη δική μου περίπτωση και να ήταν ακόμα πιο δύσκολες και πιο παρεμβατικές. Εκτίμησε ότι ήταν ενδεχομένως και θέμα συγκυριών που μπόρεσε να το διαχειριστεί, πως ήταν η τρίτη «Ρίτα» στη σειρά, η τρίτη αντικαταστάτρια στην παράσταση «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα».

Η Κατερίνα Παπουτσάκη είπε ότι δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν άκουσε την καταγγελία της Ζέτας Δούκα για τον Γιώργο Κιμούλη. Τόνισε ότι στηλιτεύει ξεκάθαρα την όποια προσπάθεια παραβίασης των ορίων του απέναντι ανθρώπου. Σημείωσε ότι στέκεται πολύ ενεργά στο πλευρό της Ζέτας Δούκα αλλά και όποιας γυναίκας ή άνδρα έχει να καταγγείλει μια περίπτωση στην οποία αισθάνθηκε ότι ξεπεράστηκαν τα όρια από κάποιον που καταχράστηκε την εξουσία του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share