Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

Τρέχει η κυβέρνηση: Οι 22 περιοχές της Ελλάδας που εκπέμπουν SOS για τον κορωνοϊό

Ποιες είναι αυτές που είναι αρκετά ανησυχητικές

29 Ιανουαρίου 2021 09:59
Τρέχει η κυβέρνηση: Οι 22 περιοχές της Ελλάδας που εκπέμπουν SOS για τον κορωνοϊό
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Κορωνοϊός: Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο με αποτέλεσμα τα πράγματα να τείνουν σε ένα νέο lockdown. Επίσης δείτε τι θα γίνει με τα σχολεία, τα καταστήματα αλλά και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί ανησυχούν για αρκετές περιοχές και ειδικά για 22 οι οποίες αναμένεται πιθανότατα να μπουν ως "κόκκινες" λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση με τα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Δύσκολη η εβδομάδα με τα κρούσματα

Ειδικότερα την ώρα που η χώρα για ακόμη μία μέρα παρουσίασε αρκετά κρούσματα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει την Πέμπτη 716 νέες μολύνσεις, τα ενεργά κρούσματα στην χώρα ανέρχονται σε 5.742.

Οι περιοχές που ανησυχούν λόγω κρουσμάτων

Ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας σε προχθεσινή του ενημέρωση αναφέρθηκε και στις περιοχές που ανησυχούν ιδιαίτερα τους ειδικούς την τελευταία εβδομάδα. Σε εννέα περιοχές εμφανίζεται σημαντικός αριθμός ενεργών κρουσμάτων, με την Αττική φυσικά να προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία στους ειδικούς. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, οι 9 περιοχές που προβληματίζουν είναι οι εξής:

  • Αττική (κεντρικός και βόρειος τομέας)
  • Σαντορίνη
  • Μύκονος
  • Ροδόπη
  • Δυτική Αττική
  • Λακωνία
  • Μαγνησία
  • Εύβοια
  • Αχαΐα

Δύσκολη είναι η κατάσταση.

Αυξητικές τάσεις σε εισαγωγές στα νοσοκομεία

Με τα κρούσματα να αυξάνονται, εντείνεται και η ανησυχία για την κατάσταση στο σύστημα Υγείας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας σημείωσε προχθές πως «παραμένει αυξητική η τάση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία» και πως προχθές μόνο καταγράφηκαν 112 εισαγωγές. Αναφορικά με την κάλυψη των ΜΕΘ, τόνισε πως αυτή ανέρχεται σε 48% σε όλη την επικράτεια, στο 63% στην Αττική και στο 50% στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούν ακόμη να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, «καθώς τα μαγαζιά άνοιξαν πριν από οκτώ ημέρες και έτσι πρέπει να περάσουν ακόμη 5-6 μέρες για να μπορούμε να κρίνουμε το πώς η επανέναρξη του εμπορίου επηρέασε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας».

Αυξήθηκαν οι περιοχές

Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων όπου και αναμένεται να προετοιμάσει το επιδημιολογικό report που θα κατατεθεί σήμερα στην επιτροπή που θα συνεδριάσει με όλα της τα μέλη, ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Τα πρώτα στοιχεία για την πορεία της επιδημίας στη χώρα συζητήθηκαν την περασμένη Τετάρτη, όπου οι ειδικοί διαπίστωσαν μεγάλη κινητικότητα και εξέφρασαν ανησυχίες όχι μόνο για την Αττική αλλά για 22 συνολικά περιοχές στην Ελλάδα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share