Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Όλυμπος: Νεκροί από χιονοστιβάδα οι δύο γιατροί

Η χιονοστιβάδα έκοψε το νήμα της ζωής τους

29 Ιανουαρίου 2021 08:18
Όλυμπος: Νεκροί από χιονοστιβάδα οι δύο γιατροί

Μοιραία εξελίχθηκε η περιπέτεια των δύο γιατρών του ΓΝ Λάρισας χθες στον Όλυμπο καθώς χιονοστιβάδα έκοψε το νήμα της ζωής τους. Θύματα ο 49χρονος αναισθησιολόγος Θοδωρής Χατζόπουλος και ο 46χρονος παθολόγος Τηλέμαχος Ζαφειρίδης.

Οι δύο άνδρες παρέα με έναν φίλο τους ακόμη, πήγαν για να κάνουν ορειβασία στον χιονισμένο Ολυμπο. Η βόλτα αυτή όμως έμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Το μεσημέρι, καθώς ανέβαιναν το βουνό, μία χιονοστιβάδα τους καταπλάκωσε, με τον τρίτο της παρέας να γλιτώνει. Σε κατάσταση σοκ, κάλεσε την ομάδα Διάσωσης και από εκεί ενημερώθηκε η ΕΜΑΚ καθώς στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό τους λίγο μετά τις 15:00.

Οι διασώστες εντοπίστηκαν τα τρία άτομα με τη βοήθεια Super Puma

Στην επιχείρηση μετείχαν τέσσερις διασώστες από την 8η ΕΜΑΚ, οκτώ από την 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκη) και τέσσερις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας. Οι διασώστες εντόπισαν τα τρία άτομα χάρη στη συνδρομή ελικοπτέρου Super Puma, με τους δύο γιατρούς να είναι νεκροί και τον τρίτο να είναι καλά στην υγεία του, αλλά σε κατάσταση σοκ. Τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν στο ΓΝ Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Το δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ξερολάκκι (Κόψη Ναούμ) του Ολύμπου, ενώ σύμφωνα με την θεσσαλική «η αλήθεια», οι ορειβάτες προσπαθούσαν να ανέβουν το βουνό προκειμένου να συναντήσουν μία άλλη ομάδα ορειβατών. Ο τρίτος της παρέας που σώθηκε, είναι στρατιωτικός γιατρός από τα Αμπελάκια, του οποίου η κατάθεση αναμένεται να δώσει «φως» στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Νεκροί από χιονοστιβάδα οι δύο γιατροί στον Όλυμπο

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Οι γιατροί του ΓΝ Λάρισας, όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί των δύο άτυχων συναδέλφων τους, συγκλονίστηκαν από το δυσάρεστο νέο. Οι δύο γιατροί εργάζονταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, στην «πρώτη γραμμή» στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού. «Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο.

Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share