Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δυστυχώς: Έρχεται από την κυβέρνηση το μέτρο που δεν ήθελε κανείς

Αυτά ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς και δεν είναι ευχάριστα...

29 Ιανουαρίου 2021 07:23
Δυστυχώς: Έρχεται από την κυβέρνηση το μέτρο που δεν ήθελε κανείς
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τα νέα δεν είναι θετικά μετά τις τελευταίες μετρήσεις για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ένα μέτρο, που κανείς δε θα ήθελε, αλλά ενδεχομένως πρόκειται για ένα… αναγκαίο κακό.

Η Αττική, συγκεκριμένα, μπαίνει στις «κόκκινες» περιοχές, έχοντας επηρεαστεί τα μάλα τις τελευταίες μέρες από την επέλαση της πανδημίας, κάτι που σημαίνει εξετάζονται αρκετά σκληρά μέτρα και για την περιοχή του Λεκανοπεδίου, αν και αυτό ήθελαν να αποφύγουν στην κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες ήθελαν τους ειδικούς της επιτροπής για την πανδημία του κορωνοϊού να συνεδριάζουν σήμερα (29/1) αναφορικά με τις αποφάσεις για τα σχολεία, καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα γυμνάσια και λύκεια επρόκειτο να ανοίξουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο πως στις «κόκκινες περιοχές» θα παραμείνουν κλειστά τα λύκεια, ενώ ορισμένοι λοιμωξιολόγοι συνιστούν να μην ανοίξουν ούτε τα γυμνάσια σε αυτές τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές. Αρκετά μέλη της επιτροπής εισηγούνται να μην ανοίξουν καθόλου γυμνάσια και λύκεια, αλλά μόνο η Γ' Λυκείου λόγω Πανελλαδικών.

Κορωνοϊός: Οι σκέψεις για το λιανεμπόριο

Νωρίτερα πάντως, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 716 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σχέση με την Τετάρτη, την ώρα που τα τεστ σε όλη τη χώρα παρέμειναν σε υψηλό αριθμό.

Επίσης, στην επιτροπή υπάρχει σκληρή αντιπαράθεση επιχειρημάτων για το λιανεμπόριο και τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Πιθανότερο είναι να επιλεγεί η λύση του click away στο λιανεμπόριο, ενώ υπάρχουν και εισηγήσεις να επιλεγεί η λύση του ραντεβού για ένδυση και υπόδηση.

Κορωνοϊός: Εξέταση και για σκληρό απαγορευτικό

Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, κλίνει προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων και «σκληρών» προληπτικών μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί στις κηρυχθείσες από αύριο «κόκκινες» περιοχές. Υπενθυμίζεται πως και η Αττική είναι ένα βήμα πριν να γίνει «κόκκινη».

«Είχαμε πει στην επιτροπή να παίρναμε τις όποιες αποφάσεις αφού έκλεινε ένα 10ήμερο από το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, ώστε να είχαμε πλήρη εικόνα. Αν η Αττική μπει στο "κόκκινο", θα πρέπει κατά την άποψή μου να υπάρξει σημαντικός περιορισμός της κυκλοφορίας. Έχουμε συζητήσει από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί», τονίζει στο iefimerida.gr άλλο μέλος της επιτροπής των ειδικών και διευκρινίζει ότι «όλα θα εξαρτηθούν από τον σημερινό και τον αυριανό ρυθμό των κρουσμάτων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share