Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Όλυμπος: Γιατροί οι δύο ορειβάτες που ήταν αγνοούμενοι από την χιονοστιβάδα

Βρέθηκαν τελικά νεκροί

28 Ιανουαρίου 2021 22:37
Όλυμπος: Γιατροί οι δύο ορειβάτες που ήταν αγνοούμενοι από την χιονοστιβάδα

Όλυμπος: Μία μεγάλη περιπέτεια βίωσαν τρεις ορειβάτες με τους δύο από αυτούς να ήταν αγνοούμενοι μετά από χιονοστιβάδα που συνέβη στην περιοχή. Επίσης πριν λίγες ώρες βρέθηκε και ο δεύτερος ορειβάτης που φαίνεται να μην είχε τις αισθήσεις του πριν χάσει τη ζωή του.

Συγκεκριμένα οι διασώστες έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δύο ορειβατών που είχαν χαθεί μετά από χιονοστιβάδα.

Νεκροί βρέθηκαν οι δύο ορειβάτες.

Όλυμπος: "Έχασαν" τη ζωή τους οι δύο ορειβάτες

Ειδικότερα νεκροί εντοπίστηκαν τελικά οι δύο ορειβάτες που καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στη θέση Ξηρολάκι στον Όλυμπο. Τους άτυχους ορειβάτες θα παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αναμένεται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Λάρισας αργά το βράδυ.

Σημειώνεται πως πρόκειται για δύο άνδρες, γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας, που έχασαν την ζωή τους στον Όλυμπο.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας ο οποίος αναφέρει τα εξής:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο . Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση των αγνοούμενων

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Συναγερμός είχε σημάνει από το πρωί της Τρίτης 19 Ιανουαρίου στη Μυτιλήνη όπου έγινε ένα ναυάγιο με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρεις αγνοούμενοι και το Λιμενικό να βρίσκει έναν νεκρό.

Συγκεκριμένα αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση του Λιμενικού για τους τρεις αγνοούμενους από το ναυάγιο που είχε γίνει το πρωί της Τρίτης 19 Ιανουαρίου.

Αίσιο τέλος είχε το ναυάγιο στη Μυτιλήνη.

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα ζωντανοί σε ακτή στο Τάρτι της Γέρας στη νότια Λέσβο βρέθηκαν οι τρεις αγνοούμενοι που αναζητούνταν από το Λιμενικό Σώμα.

Και αυτοί μαζί με τους άλλους 23 αλλοδαπούς διασωθέντες, που απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης από βραχώδη ακτή νοτιοδυτικά του κόλπου της Γέρας μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στην ακτή βρέθηκε άλλο ένα άτομο νεκρό πιθανά εξαιτίας του κρύου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Στο σύνολό τους οι παραπάνω έφθασαν στη Λέσβο από την απέναντι τουρκική ακτή, αργά την περασμένη νύχτα όταν και στην περιοχή επικρατούσαν συνθήκες παγετού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share