Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρίτο lockdown πριν τελειώσει το δεύτερο: Εισήγηση να θεωρηθεί η Αττική «κόκκινη» περιοχή!

Δεν υπάρχει ελπίδα

28 Ιανουαρίου 2021 20:56
Τρίτο lockdown πριν τελειώσει το δεύτερο: Εισήγηση να θεωρηθεί η Αττική «κόκκινη» περιοχή!

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα δεν φαίνεται να είναι καθόλου καλή παρά τα μέτρα που υπάρχουν για να μην γίνει περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Παράλληλα ο ΕΟΔΥ μέσα από σημερινή του ανακοίνωση ανέφερε ότι έχουν μειωθεί ελάχιστα τα κρούσματα αλλά υπάρχει ακόμη αύξηση στους διασωληνωμένους.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων φέρεται ότι είναι έτοιμη να χαρακτηρίσει "κόκκινη" την Αττική λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που υπάρχει.

Έρχεται νέο lockdown.

Κορωνοϊό: Αναμένεται η απόφαση των λοιμωξιολόγων

Ειδικότερα για περισσότερο από μία ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της αποτροπής της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα και ήδη η Αττική βρίσκεται στο «μικροσκόπιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι φέρονται να συζητούν να χαρακτηριστεί «κόκκινη» η Αττική - καθώς πολλές περιοχές εμφανίζουν αυξημένα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες - με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.

Κατά πληροφορίες, πάντα, παραμένει εκκρεμές το ζήτημα της επιστροφής των μαθητών με φυσική παρουσία σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ συζητείται η επιστροφή των μαθητών της Γ' Λυκείου στα θρανία.

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα στο σύνολο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνεχίζονται κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

Νέο lockdown έρχεται.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια αλλαγή. Σχετικά με το λιανεμπόριο, φαίνεται πολύ πιθανή η επαναφορά των μέτρων του click away σε όλη τη χώρα όπως τις γιορτές αλλά και του click in shop σε ένδυση και υπόδηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων συμμετέχουν και εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να αξιολογήσουν τον τρόπο, με τον οποίο θα λειτουργήσει η αγορά τις επόμενες ημέρες.

Κατά τα λοιπά, η Επιτροπή των ειδικών φαίνεται πως ανησυχεί ιδιαίτερα για την αυξημένη κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, όπου ήδη καταγράφεται - βάσει και των μετρήσεων του ΕΟΔΥ - αυξημένος αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την Παρασκευή από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προηγουμένως θα έχει αξιολογήσει τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share