Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: "Κόκκινος" συναγερμός στην Ελλάδα - Εντοπίστηκαν 66 κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού

Επικίνδυνη η αύξηση του

28 Ιανουαρίου 2021 18:51
Κορωνοϊός:

Κορωνοϊός: Δυσκολεύουν και άλλο τα πράγματα με την κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα όπου και αυτό φαίνεται με την κατάσταση των κρουσμάτων που επικρατεί τις τελευταίες μέρες ενώ ο ΕΟΔΥ μέσα από την ανακοίνωση του ανέφερε ότι υπήρξε μικρή μείωση στα κρούσματα ενώ συνεχίζονται οι διασωληνωμένοι να είναι υψηλά.

Συγκεκριμένα αναλυτική ανακοίνωση για το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού εξέδωσε ο ΕΟΔΥ όπου αναφέρει πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν αλλά και τα δείγματα που πήραν.

Αυξήθηκαν τα μεταλλαγμένα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Αυξήθηκαν τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους

Ειδικότερα αυξάνονται τα κρούσματα της μετάλλαξης του νέου στελέχους κορωνοϊού στη χώρα μας. Την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά ο ΕΟΔΥ με την ανακοίνωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τους θανάτους από τον ιό και τους διασωληνωμένους ασθενείς έδωσε στη δημοσιότητα τα κρούσματα με τη μετάλλαξη του στελέχους του ιού.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται το εξής: «Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 96 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 13-23 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Πύλες Εισόδου, την Αττική, την Κρήτη τη Δυτική Ελλάδα και τη Λέσβο.

Μεγάλη η αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων.

Στο σύνολο των 96 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 56 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 7 δείγματα θετικά για το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7).

Συγκεκριμένα το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7) ανιχνεύθηκε σε: 1 δείγμα από τις Πύλες Εισόδου 2 δείγματα από την Αττική 4 δείγματα από την Κρήτη Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 66 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7 του ιού SARS-CoV-2».

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Πληροφορίες για πλήθος κρουσμάτων σε κέντρο αποκατάστασης

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Όπως είναι γνωστό αρκετά δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινώς ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα. Επίσης ο ΠΟΥ ανέφερε ότι είναι αρκετά νωρίς για να γίνει χαλάρωση των μέτρων.

Συγκεκριμένα συναγερμός σήμανε σε ένα κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι εμφανίστηκαν αρκετά κρούσματα του κορωνοϊού.

Εμφανίστηκαν αρκετά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Ο εντοπισμός των κρουσμάτων

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, έπειτα από τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού, σε κέντρο αποκατάστασης, οι εγκαταστάσεις του οποίου βρίσκονται έξω από το πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRtimes.gr τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει τουλάχιστον τα 19 και έχουν εντοπιστεί τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε ασθενείς, ενώ ήδη κάποιοι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης με συμπτώματα της Covid-19, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Την ίδια ώρα, και ενώ κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ αναμένεται να φτάσει ίσως και σήμερα στο συγκεκριμένο κέντρο αποκατάστασης για να κάνει μαζικά διαγνωστικά τεστ, η διεύθυνση του εν λόγω κέντρου διαψεύδει την ύπαρξη κρουσμάτων. Συγκεκριμένα σε επικοινωνία του GRtimes.gr με τον επιστημονικό διευθυντή του κέντρου, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ότι “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα στην κλινική”. Ούτε σε εργαζόμενους, αλλά ούτε και σε ασθενείς.

Να σημειωθεί ότι ήδη από χθες, οι πληροφορίες του GRtimes.gr ανέφεραν ότι εντός της υγειονομικής δομής, είχαν βεβαιωθεί τουλάχιστον επτά κρούσματα του κορωνοϊού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share