Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Lockdown: "Φρένο" στα ελεύθερα ψώνια - Κάνει την επιστροφή του το click away και click in shop

Με την αύξηση των κρουσμάτων επιστρέφουμε στα παλιά

28 Ιανουαρίου 2021 18:06
Lockdown:

Lockdown: Με την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα να έχει επιστρέψει μεγάλη είναι η πιθανότητα κάποια μέτρα που χαλάρωσαν να ξαναμπούν στον "πάγο". Επίσης η κυβέρνηση εξετάζει ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Συγκεκριμένα η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα γίνεται όλο και πιο δύσκολη και αυτό φάνηκε με το άνοιγμα των καταστημάτων και τον κόσμο να ψωνίζει χωρίς να τηρεί τα μέτρα.

Πιθανή η επιστροφή του click away.

Lockdown: Τα νέα μέτρα που αναμένεται να αποφασιστούν

Ειδικότερα νέα μέτρα είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστούν και να φέρουν ριζικές αλλαγές στο τρόπο που ψωνίζουμε. Εδώ και περίπου 10 μέρες, οι πολίτες μπορούν ελεύθερα να επισκεφτούν το καταστήματα της αρεσκείας τους και να ψωνίσουν χωρίς να εφαρμόζεται ούτε το click away ούτε το click in shop.

Κρίσιμη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα με το ενδεχόμενο να «κοκκινίσει» η Αττική να είναι μεγάλο. Θα φέρουν αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε. Η πρόταση που είναι στο τραπέζι και φαίνεται να προκρίνεται είναι το click in shop.

Η πρόταση που προκρίνεται είναι το click in shop, δηλαδή αγορά μέσα στο κατάστημα με ραντεβού, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός έξω από τα καταστήματα.

Για όλες τις άλλες επιχειρήσεις συζητείται η λειτουργιά με την μέθοδο της παράδοσης εκτός (click away), όπως έγινε την περίοδο των εορτών. Για την ώρα, συμφωνά με πληροφορίες, δεν υπάρχει θέμα με τα καταστήματα στην υπόλοιπη χωρά.

Το click away φαίνεται πως επιστρέφει.

Τι θα γίνει με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Όσο αφορά το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, μερίδα των λοιμωξιολόγων τάσσονται υπέρ της καθυστέρησης του ανοίγματος των σχολείων της Αττικής για μία εβδομάδα λόγω της εκθετικής αύξησης στην πρωτεύουσα.

Η πλειονότητα των μελών της επιτροπής, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες κλείνει προς την κατεύθυνση της λήψης άμεσων και «σκληρών» προληπτικών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται και έχει τεθεί στο τραπέζι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί στις κηρυχθείσες από αύριο «κόκκινες» περιοχές. Υπενθυμίζεται πως και η Αττική είναι ένα βήμα πριν γίνει «κόκκινη».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share