Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σήφης Βαλυράκης: Σπαραγμός και θλίψη στο "τελευταίο αντίο" του πρώην υπουργού

Σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε η κηδεία

28 Ιανουαρίου 2021 17:01
Σήφης Βαλυράκης: Σπαραγμός και θλίψη στο

Σήφης Βαλυράκης: Μεγάλη θλίψη επικρατεί στην οικογένεια του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη διότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του. Επίσης δείτε τα επικρατέστερα σενάρια μετά την κατάθεση του μάρτυρα "κλειδί" για την υπόθεση του θανάτου του.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου η κηδεία του πρώην υπουργού, Σήφη Βαλυράκη, η οποία έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Μεγάλη θλίψη επικράτησε στην κηδεία του πρώην υπουργού.

Σήφης Βαλυράκης: Σπαραγμός στην κηδεία

Ειδικότερα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, με λίγο κόσμο λόγω της πανδημίας, οικογένεια και λίγοι φίλοι βρέθηκαν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο Παπάγου για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον Σήφη Βαλυράκη. Τραγική φιγούρα η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και οι δυο γιοι τους.

Ο Σήφης Βαλυράκης έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, 24 Ιανουαρίου, ενώ είχε πάει για ψαροτούφεκο στα ανοιχτά της Ερέτριας υπό αδιευκρίνιστες, ακόμα, συνθήκες.

Στην κηδεία του πρώην υπουργού επικράτησε μεγάλη θλίψη.

Η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, σύντροφος της ζωής του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ράγισε καρδιές. Υποβασταζόμενη από τους δυο γιους της και με τη φωτογραφία του Σήφη Βαλυράκη στα χέρια της, έφτασε στο κοιμητήριο Παπάγου για να αποχαιρετίσει για πάντα τον άνθρωπο της ζωής της.

Εκεί ήταν και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο Νίκος Παπανδρέου, ενώ στεφάνι, μεταξύ άλλων, έστειλε και ο Κώστας Λαλιώτης.

Πραγματοποιήθηκε η κηδεία του πρώην υπουργού.

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Τέσσερα αλιευτικά στο κάδρο των ερευνών

Τέσσερα "ύποπτα" αλιευτικά σκάφη, που φέρεται να ταιριάζουν με τις περιγραφές του μοναδικού μάρτυρα, ο οποίος κάνει λόγο για εμπλοκή του χειριστή του σε θαλάσσια επικίνδυνη παρενόχληση και λεκτική αντιπαράθεση με τον Σήφη Βαλυράκη, έχουν εντοπίσει οι λιμενικές αρχές.

Χειριστές και πληρώματα αναμένεται να δώσουν καταθέσεις, ενώ ενδέχεται να εξεταστούν κατά αντιπαράσταση με τον επίμαχο αυτόπτη μάρτυρα, ενώ ο ίδιος κλήθηκε να μπει στην διαδικασία αναγνώρισης χαρακτηριστικών του αλιευτικού σκάφους που περιέγραψε, ενδεχομένως και του χειριστή του.

Στο μεταξύ τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν προβεί σε αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, αρχικά στο τηλέφωνο του πρώην υπουργού, προκειμένου να εντοπίσουν επικοινωνίες του, αλλά κυρίως τα στίγματα κίνησής του από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που εξέπεμπε σήμα το κινητό του τηλέφωνο.

Παράλληλα, θα υπάρξει "σάρωση" όλων των κινητών τηλεφώνων που εξέπεμψαν από την επίμαχη περιοχή το κρίσιμο χρονικό διάστημα, σε μία προσπάθεια αναζήτησης των κατόχων, προκειμένου να καταθέσουν αν γνωρίζουν ή έχουν δει κάτι που σχετίζεται με την θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν έχουν ακόμη αποσαφηνίσει την ακριβή ώρα που ο πρώην υπουργός βγήκε από το σπίτι του και μπήκε στο φουσκωτό σκάφος του. Μάρτυρες φέρεται να τον έχουν δει με το σκάφος του στην θάλασσα στις 12:15 το πρωί της Κυριακής, οικείοι του αναφέρουν πως βγήκε από το σπίτι στις 13:30, ο επίμαχος μάρτυρας προσδιορίζει χρονικά την λεκτική αντιπαράθεση του Σήφη Βαλυράκη με τον χειριστή του αλιευτικού στις 12:30, και την παρενόχληση με τους επικίνδυνους ελιγμούς από τις 13:15 μέχρι τις 13:40. Οι λιμενικοί που χειρίζονται την υπόθεση ευελπιστούν η άρση του απορρήτου να μπορέσει να δώσει στοιχεία για τους χρόνους κίνησης του πρώην υπουργού.

Σημειώνεται πως στην έρευνα αναζήτησης του επίμαχου αλιευτικού σκάφους, ανάμεσα σε τουλάχιστον 30 τέτοια επαγγελματικά σκάφη, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ερευνούν και τα δορυφορικά στίγματα τους το κρίσιμο χρονικό διάστημα το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, και κυρίως των τεσσάρων που έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες πιθανότητες, επιχειρώντας να διαπιστώσουν αν βρίσκονταν σε κίνηση και ποια ήταν η θέση τους.

Αναμένουν επίσης τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για την πιθανότητα εντοπισμού γενετικού υλικού στην προπέλα του φουσκωτού του Σήφη Βαλυράκη, που μπορεί να ταυτοποιείται με τον ίδιο, όπως και ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη των τραυμάτων για το αν είναι συμβατά με την προπέλα του δικού του σκάφους.

Τραγωδία με νεκρό Βαλυράκη

Σε αυτό το πλαίσιο της έρευνας οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος εκτιμούν πως τα τραύματα προέρχονται από την προπέλα του δικού του φουσκωτού, καθώς σε περίπτωση που η πλήξη γινόταν από άλλο σκάφος θα υπήρχαν, όπως επισημαίνουν, και άλλα ιατροδικαστικά ευρήματα στο σώμα και τον ρουχισμό του, που θα το αναδείκνυαν, και όχι μοναδικά τραύματα στο κεφάλι και τον λαιμό του.

Εμφανίζονται επίσης, απόλυτα βέβαιοι πως το φουσκωτό του Σήφη Βαληράκη βρισκόταν σε πορεία την ώρα που εκείνος έπεσε στην θάλασσα. Οι μαρτυρικές καταθέσεις δύο γυναικών, που βρίσκονταν στην στεριά δηλώνουν πως είδαν το φουσκωτό να κινείται κυκλικά ακυβέρνητο, χωρίς άτομο πάνω του.

Αναφορικά με τον επίμαχο αυτόπτη μάρτυρα, αρμόδιες πηγές εκφράζουν κάποιες απορίες, καθώς φέρεται από απόσταση περίπου 500 μέτρων, να άκουσε μέρη της έντονης συνομιλίας ανάμεσα στους χειριστές των δύο σκαφών, που ήταν ακινητοποιημένα με τις μηχανές αναμμένες.

Φέρεται να έχει καταθέσει πως γνώριζε τον Σήφη Βαλυράκη, τουλάχιστον 20 χρόνια, πως τον είδε να βγαίνει από το σπίτι του και να μπαίνει στο φουσκωτό, και λίγο αργότερα να διαπιστώνει τον έντονο διαπληκτισμό του με τον χειριστή του επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους και τις δύο επικίνδυνες στροφές που έκανε γύρω από το φουσκωτό του πρώην υπουργού. Ωστόσο δεν είδε αν ο Σήφης Βαλυράκης μετά από αυτό έπεσε στη θάλασσα, καθώς υποστήριξε πως έφευγε μαζεύοντας τα εργαλεία ψαρέματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share