Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Τα επικρατέστερα σενάρια μετά την κατάθεση του μάρτυρα «κλειδί» (Video)

«Άκουσα έντονο διαπληκτισμό, του έλεγε θα...»

28 Ιανουαρίου 2021 12:23
Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Τα επικρατέστερα σενάρια μετά την κατάθεση του μάρτυρα «κλειδί» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Σε καταγραφή όλων των αλιευτικών σκαφών από το Αλιβέρι ως την Ερέτρια προχώρησαν οι Λμενικές Αρχές ενώ ο βασικός μάρτυρας ξεχώρισε ήδη 4 από τα 30 σκάφη που υποδείχτηκαν βάσει της περιγραφής του ότι λευκό αλιευτικό προκάλεσε κυματισμό γύρω από το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη, ενώ ο καπετάνιος διαπληκτιζόταν μαζί του.

Αναμένεται επίσης η αυτοψία πραγματογνώμονα στην προπέλα του φουσκωτού, για να διαπιστωθεί εάν από αυτήν ή από άλλη με μεγαλύτερη διάμετρο προπέλα, όπως των αλιευτικών, προέρχονται οι θανάσιμες κακώσεις στο Σήφη Βαλυράκη.

«Άκουσα έντονο διαπληκτισμό, του έλεγε θα σε καταγγείλω στο λιμενικό. Έκανε 2-3 βόλτες γύρω του και του δημιούργησε έντονο κυματισμό», περιέγραψε ο βασικός μάρτυρας μιλώντας για τον καπετάνιο αλιευτικού 6-7 μέτρων που έλεγε στο Σήφη Βαλυράκη ότι θα φωνάξει το Λιμεναρχείο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο απόστρατος του Λιμενικού και πραγματογνώμονας, Νίκος Σπανός επεσήμανε ότι ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ιδιαίτερα καλός κολυμβητής ενώ η εκδοχή που όπως είπε προσεγγίζει περισσότερο την πραγματικότητα είναι ότι έχασε την ισορροπία του από έντονο κυματισμό. Λιγότερο πιθανή χαρακτήρισε την εκδοχή να έπεσε στη θάλασσα από το φουσκωτό και να χτυπήθηκε από διερχόμενο σκάφος.

«Θα εστίαζα από την αρχή στον έλεγχο του ιδίου του σκάφους του κ. Βαλυράκη και όλων των αλιευτικών που υπάρχουν στην περιοχή και είναι συνδεδεμένα με το Κέντρο Θαλάσσιας Αλιείας και Επιτήρησης, τόνισε ο πραγματογνώμονας.

Αν αξιοποιηθούν τα ναυτιλιακά όργανα των σκαφών της περιοχής θα φανερωθεί η ταχύτητα, το στίγμα, η κατάσταση της προπέλας, τόνισε ο ειδικός προσθέτοντας ότι από τα δορυφορικά συστήματα που φέρουν όλα τα αλιευτικά μπορεί να αποδειχτεί επίσης αν πρόκειται για σκάφος από την περιοχή ή όχι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share