Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δήλωση «φωτιά» Δημοσθένη Σαρηγιάννη- «2.000 κρούσματα αν ανοίξουν τα σχολεία» (Video)

Όσα αποκάλυψε για το λιανεμπόριο

28 Ιανουαρίου 2021 11:02
Κορωνοϊός: Δήλωση «φωτιά» Δημοσθένη Σαρηγιάννη- «2.000 κρούσματα αν ανοίξουν τα σχολεία» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός: Για το ενδεχόμενο ανοίγματος Γυμνασίων-Λυκείων που τίθεται και πάλι στο «τραπέζι» της Επιτροπής και της κυβέρνησης μίλησε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία και την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι για το τι θα ανοίξει από την 1η Φεβρουαρίου.

Ο καθηγητής προέβλεψε ότι τον επόμενο μήνα θα φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων. «Αν προχωρήσουμε με τα ανοίγματα των σχολείων που έχουμε σχεδιάσει και με την ύπαρξη της μετάλλαξης στην κοινότητα, υπάρχει πολύ σοβαρή αύξηση στα πάνω από 2.000 μέσα στο Μάρτιο», προειδοποίησε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι, «με τα σημερινά στοιχεία, ακόμα και με τη μετάλλαξη, δεν θα φτάσουμε τόσο ψηλά».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως βάσει μοντέλου που έχει αναπτυχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το οποίο προβλέπει την πορεία των κρουσμάτων, η παρούσα αύξηση ήταν «προβλεπόμενη», όμως «λίγο πιο "τσιμπημένη" από αυτό που περιμέναμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το λιανεμπόριο κοκκινίζει την Αττική»

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο OPEN TV την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, έκρουσε τον κώδωνα για την Αττική, λέγοντας πως «κοκκινίζει», ενώ ανέφερε πως για την εν λόγω εξέλιξη ευθύνεται και το άνοιγμα των καταστημάτων στο λιανεμπόριο, ενώ σημείωσε πως οι μεταλλάξεις αλλάζουν τα δεδομένα στον χάρτη.

«Η Αττική κοκκινίζει σιγά σιγά. Αυτό οφείλεται και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου», σημείωσε ο καθηγητής αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, τονίζοντας πως «η κινητικότητα αυξήθηκε 10% - 20%». Παράλληλα, δήλωσε πως η αύξηση αυτής της κινητικότητας τον ανησυχεί «περισσότερο από τις ουρές έξω από τα καταστήματα». Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης επανέλαβε πως θα πρέπει στα Μέσα Μεταφοράς να μπει ένα σύστημα καθαρισμού του αέρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share