Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κρήτη: Βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό δύο παιδιά σε βρεφονηπιακό σταθμό

Ύστερα από ιχνηλάτηση που πραγματοποιήθηκε

27 Ιανουαρίου 2021 16:12
Κρήτη: Βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό δύο παιδιά σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κρήτη: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά σοβαρή και αυτό φαίνεται καθημερινώς μέσα από τις ανακοινώσεις που γίνονται με τα αυξημένα κρούσματα. Επίσης είναι απίστευτος ο αριθμός των προστατευτικών μασκών που πουλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στη Κρήτη σήμανε συναγερμός σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό διότι ύστερα από ιχνηλάτηση, δύο παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Δύο ανήλικα παιδιά βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Κρήτη: Πως βρέθηκαν θετικά τα παιδιά

Ειδικότερα θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν δυο παιδιά 2 ετών στο συγκρότημα Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών στην περιοχή Αμμούδα του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη. Τα παιδιά βρέθηκαν θετικά μετά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης που πραγματοποιήθηκε λόγω κρούσματος που εντοπίστηκε σε δασκάλα.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο neakriti.gr o δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, θετική εντοπίστηκε μια ακόμη δασκάλα, ενώ τα δυο βρέφη που βρέθηκαν θετικά στον ιό πηγαίνουν στο ίδιο τμήμα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι συζητήσεις είναι συνεχείς με τον ΕΟΔΥ και για την ώρα παραμένει σίγουρο πως όλα τα τμήματα του σχολείου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Δευτέρα. Οι γονείς έχουν ενημερωθεί και η ιχνηλάτηση συνεχίζεται για τον εντοπισμό πιθανής διασποράς.

Κορωνοϊός - Lockdown: "Αν χρειαστεί θα ληφθούν προληπτικά μέτρα νωρίτερα"

Κορωνοϊός - Lockdown: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα φαίνεται να έχει ξεφύγει τις τελευταίες μέρες και αυτό φαίνεται στον ξαφνικό διπλασιασμό των κρουσμάτων όπου και φάνηκε μέσα από ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που έκανε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία μετά την αύξηση των κρουσμάτων και ότι δεν αποκλείεται η πιθανότητα λήψης νέων μέτρων.

Για την πιθανότητα νέας λήψης μέτρων μίλησε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Κορωνοϊός - Lockdown: Η ανησυχία των λοιμωξιολόγων

Ειδικότερα ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων (842 χθες 26/01) στους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος δήλωσε ότι ο Φεβρουάριος και ο μισός Μάρτιος είναι οι πιο επικίνδυνοι μήνες για τον ιό της γρίπης.

«Παραδοσιακά στην Ελλάδα έχουμε το κύμα της γρίπης που είναι πιο καθυστερημένο από ό,τι στην Ευρώπη και μάλιστα στην Αττική σε σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στις χαμηλότερες θερμοκρασίες, οι οποίες συνεπάγονται μεγαλύτερο συγχρωτισμό.

Παράλληλα, είχαμε και αύξηση της κινητικότητας λόγω της αγοράς και της οικονομίας. Αν η αύξηση των κρουσμάτων συνεχιστεί και δούμε ότι αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, θα ληφθούν νέα μέτρα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι προς το παρόν η εικόνα από τις μονάδες COVID είναι ότι δεν παρατηρείται καμία ιδιαίτερη αύξηση στις εισαγωγές και υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα κρεβάτια, ακόμα και στις ΜΕΘ.

Όπως είπε υπάρχει μια πιθανότητα τα άτομα που έχουν μολυνθεί και αντικατοπτρίζουν την αύξηση των κρουσμάτων να είναι σε νεαρότερη ηλικία και να περνούν τη νόσο πιο ήπια, επισημαίνοντας βέβαια ότι αν αυτό συνεχιστεί θα υπάρξει διασπορά και προς την κοινότητα.

«Οι ειδικοί αναλύουν τα δεδομένα σε βάθος 5-7 ημερών. Αν διαπιστωθεί ότι έχουμε οδηγηθεί σε αύξηση των κρουσμάτων, θα υπάρχουν προληπτικά μέτρα νωρίτερα, πριν δούμε επιβάρυνση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ», υπογράμμισε ο κ. Δημόπουλος.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ μίλησε για την πιθανότητα νέας λήψης μέτρων.

Οι λόγοι για τις καθυστερήσεις των εμβολίων

Ωστόσο η μεγάλη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί στο μέτωπο των εμβολίων, σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να έχει εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός.

Όπως εξήγησε, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις αποδίδονται σε δύο παράγοντες.

«Πρώτον οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες υπερεκτίμησαν ή έδωσαν φουσκωμένα στοιχεία για τη δυνατότητα παραγωγής και διάθεσης εμβολίων και το δεύτερο είναι ότι παράλληλα υπήρξαν κι εξαγωγές σε τρίτες χώρες. Και νομίζω ότι η τοποθέτηση της Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου, ήταν πολύ σαφής και αυστηρή όσον αφορά στην επίσημη θέση της Ε.Ε. και στη συνέχεια η απόφαση της γαλλική κυβέρνησης μέσω της εταιρείας Sanofi να αναλάβει κατά κάποιο τρόπο την παραγωγή των εμβολίων» είπε.

Και κατέληξε: «Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να υπάρχει μια αλυσίδα παραγωγής και συνεργασίας εργοστασίων και φαρμακευτικών εταιρειών, πχ η μια εταιρεία να φτιάχνει την πρώτη ύλη, η άλλη να φτιάχνει τα διαλύματα, η άλλη τα μπουκαλάκια, ούτως ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μαζικής παραγωγής εμβολίων. Αν δεν έχουμε έναν καθολικό εμβολιασμό και μείνουν πολλές χώρες του αναπτυσσόμενου ή τρίτου κόσμου εκτός μαζικού εμβολιασμού, θα είναι δώρον άδωρον».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share