Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έκτακτο για το lockdown: "Μεγάλη η πιθανότητα στα μέσα του Μαρτίου να χρειαστούν σκληρά μέτρα"

"Κοκκινίζει και πάλι η Αττική"

27 Ιανουαρίου 2021 11:04
Έκτακτο για το lockdown:

Lockdown: Δύσκολη είναι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου και αυτό φαίνεται μέσα από τις τελευταίες ανακοινώσεις που έχουν γίνει για την αύξηση των κρουσμάτων. Επίσης ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ ανέφερε ότι αν η κατάσταση χειροτερέψει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παρθούν νωρίτερα νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης σε συνέντευξη του ανέφερε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο στα μέσα του Μαρτίου να παρθούν σκληρά μέτρα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για νέα σκληρά μέτρα.

Lockdown: "Χρειάζεται πολύ καλύτερη επιτήρηση"

Ειδικότερα τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (27/1) αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του ιού που έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας και εξήγησε πως αυτές επηρεάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού αλλάζουν τα πράγματα στον χάρτη» είπε στο OPEN και εστίασε στην Αττική εξηγώντας πως «κοκκινίζει» τονίζοντας πως για την εν λόγω εξέλιξη ευθύνεται και το άνοιγμα των καταστημάτων στο λιανεμπόριο.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε πως, βάσει των προγνωστικών του μοντέλων, τέλη Φεβρουαρίου θα βρισκόμαστε περίπου στα 1.670 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει η πιθανότητα στα μέσα Μαρτίου να χρειαστούν «σκληρά μέτρα».

«Χρειάζεται πολύ καλύτερη επιτήρηση… Πρώτα θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης και ζήτησε να πραγματοποιούνται περισσότερα τεστ.

«Κοκκινίζει» και πάλι η Αττική

«Η Αττική κοκκινίζει σιγά σιγά. Αυτό οφείλεται και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου», σημείωσε ο καθηγητής αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, εξηγώντας πως «η κινητικότητα αυξήθηκε 10% – 20%».

Παράλληλα, δήλωσε πως η αύξηση αυτής της κινητικότητας τον ανησυχεί «περισσότερο από τις ουρές έξω από τα καταστήματα».

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share