Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Βόλος: Κρίσιμα τα επόμενα δύο 24ωρα για την 9χρονη που νοσηλεύεται (video)

Είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

27 Ιανουαρίου 2021 10:25
Βόλος: Κρίσιμα τα επόμενα δύο 24ωρα για την 9χρονη που νοσηλεύεται (video)
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Βόλος: Συνεχίζονται οι εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση της 9χρονης που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Επίσης πριν λίγες μέρες "έχασε" τη ζωή της η 8χρονη Ειρήνη που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση διότι έπασχε από οξεία μυοκαρδίτιδα.

Συγκεκριμένα η 9χρονη εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά το αλλεργικό σοκ που υπέστη όταν έφαγε ένα γλυκό στο οποίο περιείχε ξηρούς καρπούς.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του κοριτσιού.

Βόλος: Κρίσιμη η κατάσταση του κοριτσιού

Ειδικότερα κρίσιμα είναι τα επόμενα δύο 24ωρα για την υγεία της 9χρονης, η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από αλλεργικό σοκ στο οποίο υπέστη.

Το παιδί, που είναι από Βελεστίνο Μαγνησίας, μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο Υγείας του Βελεστίνου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Βόλου. Τελικώς, όμως, διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, η 9χρονη πάσχει από αλλεργικό άσθμα, κάτι που γνώριζε και η ίδια και οι γονείς της. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε εάν έχει καταναλώσει ξανά το συγκεκριμένο γλυκό, το παιδί απάντησε καταφατικά και συμπλήρωσε πως δεν την είχε πειράξει.

Ο αγώνας των γιατρών

Σύμφωνα με το Open, το κορίτσι υπεβλήθηκε την Τρίτη σε αξονική εγκεφάλου που έδειξε ότι έχουν δημιουργηθεί οιδήματα. Οι θεράποντες ιατροί δίνουν μάχη για το παιδί, που υπέστη τέσσερις φορές καρδιακή ανακοπή κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Δείτε το βίντεο:

Βόλος: Γυναίκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και λίγες μέρες μετά ξαναβρέθηκε μέσα λόγω του κορωνοϊού

Βόλος: Όπως είναι γνωστό η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά σοβαρή και αυτό φαίνεται καθημερινώς από την κατάσταση που επικρατεί με τα κρούσματα. Επίσης η Παγώνη σήμανε συναγερμός με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα και τι πρέπει να γίνει με αυτούς.

Συγκεκριμένα στο Βόλο έγινε ένα απίστευτο περιστατικό όπου μία γυναίκα λίγες εβδομάδες μετά το εξιτήριο της από το νοσοκομείο νόσησε και πάλι από τον κορωνοϊό όπου και επέστρεψε πάλι εκεί.

Μία γυναίκα επέστρεψε στο νοσοκομείο λίγες μέρες μετά από το εξιτήριο της.

Βόλος: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα μία 73χρονη γυναίκα, παρότι είχε νοσηλευθεί για αρκετά μεγάλο διάστημα με συμπτώματα κορoνοϊού στο «Αχιλλοπούλειο» έλαβε εξιτήριο, όταν είχε πια αποκτήσει αντισώματα και το τεστ που την υπέβαλαν ήταν αρνητικό, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Όμως, λίγες εβδομάδες μετά, η άτυχη γυναίκα, ξαναγύρισε στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζε συμπτώματα του ιού. Προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εξιστορώντας την περιπέτειά της, έχοντας χαμηλό κορεσμό στο οξυγόνο και πυρετό, βασικές ενδείξεις του COVID 19.

Το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου ερευνά την περίπτωση της 73χρονης Βολιώτισσας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προβληματίζει τους επιστήμονες του ΕΟΔΥ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share