Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Έφυγε" από τη ζωή ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Δημήτρης Ατζέμης

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη

27 Ιανουαρίου 2021 09:45

Θάνατος: Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό κόσμο διότι άφησε την τελευταία του πνοή ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Δημήτρης Ατζέμης. Επίσης πριν λίγες μέρες "έχασε" την πολυετή μάχη που είχε με τον καρκίνο η Δήμητρα Γωγάκου, όπου και ήταν ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του οικολογικού κινήματος της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης 26 Ιανουαρίου "έχασε" τη μάχη με τη ζωή ο Δημήτρης Ατζέμης όπου και έγινε η ανακοίνωση του θανάτου του από τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

'Έφυγε' από τη ζωή ο Δημήτρης Ατζέμης.

Θάνατος: Ποιος ήταν ο Δημήτρης Ατζέμης

Ειδικότερα εκτός των άλλων, ήταν δάσκαλος του μπουζουκιού και σταθερός συνεργάτης του Σταύρου Κουγιουμτζή, παίζοντας, επί σειρά ετών, μπουζούκι στην ορχήστρα του. Επίσης ήταν δάσκαλος στο 10ο δημοτικό σχολείο Συκεών.

Η ανάρτηση του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος

Μέσα από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος ανέφερε για τον χαμό του μουσικού αλλά και επίσης τον χαιρέτησε και με ένα συγκινητικό μήνυμα.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Ο Δημήτρης Ατζέμης μας άφησε σήμερα. Ένας από τους καλύτερους μουσικούς και δασκάλους της πόλης μας!

Παράδειγμα ήθους, ευγένειας και καλοσύνης! Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος πενθεί. Αγαπημένε μας Δημήτρη καλό ταξίδι! Θα σε θυμόμαστε πάντα. Τα θερμότερά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους. Οι συνάδελφοί σου».

Δείτε την ανάρτηση:

Απεβίωσε ο Δημήτρης Ατζέμης.

Επίσης παρακάτω δείτε στο video τον Δημήτρη Ατζέμη με την ορχήστρα του Σταύρου Κουγιουμτζή, στην εισαγωγή της μεγάλης συναυλίας αφιέρωμα στο συνθέτη, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Γης της Θεσσαλονίκης στις 13 Ιουνίου 2005, τρεις μήνες μετά το θάνατό του.

"Έφυγε" από τη ζωή η αρχαιολόγος Ελένη Ζάχου

Θάνατος: Θλίψη επικρατεί στη Λαμία διότι "έφυγε" από τη ζωή η αρχαιολόγος Ελένη Ζάχου όπου και έγινε γνωστό μέσα από ανακοίνωση. Επίσης "έχασε" τη ζωή του ο δημοσιογράφος Βασίλης Τριανταφύλλου ο οποίος ήταν πάνω από 35 χρόνια στον χώρο.

Συγκεκριμένα σε ηλικία 53 ετών απεβίωσε η αρχαιολόγος Ελένη Ζάχου όπου και υπάρχει μεγάλη θλίψη στην κοινωνία της Λαμίας αλλά και την Εφορία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας.

Η αρχαιολόγος έχασε τη ζωή της.

Θάνατος: Η είδηση για την Ελένη Ζάχου

Ειδικότερα η είδηση του χαμού βυθίζει στη θλίψη την τοπική κοινωνία της Λαμίας και την Εφορία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Όλοι έχουν ένα καλό λόγο να πουν για τον χαρακτήρα της αλλά και την επιστημονική της κατάρτιση και μία πλούσια καριέρα στο χώρο της Αρχαιολογίας.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Τρίτη 26/1/2021 και ώρα 11,30π.μ. στον Ι.Ν. Άγιου Δημητρίου Λαμίας. Η Εφορία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας ανακοίνωσε την θλιβερή είδηση και αποχαιρετά την αξιόλογη συνάδελφο τους.

Έχασε τη ζωή της η αρχαιολόγος.

Η ανακοίνωση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας

Παρακάτω δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας για τον χαμό της Ελένης Ζάχου

"Η Προϊσταμένη και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, αποχαιρετούν, με βαθύ πόνο, την επί χρόνια συνάδελφο, αρχαιολόγο Ελένη Ζάχου, που έφυγε τόσο απροσδόκητα από τη ζωή, στα 53 της χρόνια, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021.

Η Ελένη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ήταν κάτοχος διδακτορικού τίτλου από το ίδιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Η επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 90, ως έκτακτη αρχαιολόγος στην ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων από την οποία δεν έφυγε ποτέ. Το 1997 ορκίστηκε μόνιμη υπάλληλος και από το 2018 διετέλεσε Προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Ακάματος εργάτης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τόσο στον τομέα της διοίκησης, όσο και στο πεδίο, επέβλεψε πλήθος σωστικών ανασκαφών, κυρίως στην περιοχή της Λοκρίδας.

Υπήρξε συνδιευθύντρια του αρχαιολογικού προγράμματος στη νησίδα Μήτρου, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών Αθηνών. Τελευταίο της ανασκαφικό πόνημα ήταν η διενέργεια έρευνας στην προϊστορική μαγούλα, στη θέση Αγ. Μαρίνα Λοκρίδας,

Είχε ενεργή επιστημονική δράση με τα ενδιαφέροντά της να επικεντρώνονται στην Προϊστορία και ιδιαίτερα στην Πρώιμη Εποχή του Χαλκού. Έχει συγγράψει σειρά επιστημονικών άρθρων τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Η Ελένη υπήρξε σε όλη της την πορεία μια ενεργή και αγαπητή συνάδελφος, με σπάνια δύναμη, ευθύτητα και συνεργατικό πνεύμα. Η απώλειά της είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη. Η μνήμη της θα ζει στις καρδιές όσων την γνώρισαν, εργάστηκαν μαζί της και την αγάπησαν.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021, 11,30π.μ. στον Ι.Ν. Άγιου Δημητρίου Λαμίας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της".

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share