Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Βόμβα" Γώγου για το lockdown: "Δεν αποκλείεται να αλλάξει καμία απόφαση αν τα πράγματα χειροτερέψουν" (video)

"Στο τραπέζι είναι όλα"

27 Ιανουαρίου 2021 08:54

Lockdown: Όπως είναι γνωστό η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι αρκετά κρίσιμη με αποτέλεσμα οι ειδικοί να σκέφτονται την πιθανότητα για νέα μέτρα. Επίσης συναγερμός έχει σημάνει με τα κρούσματα που εμφανίστηκαν του μεταλλαγμένου ιού.

Συγκεκριμένα ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες αλλά και τι αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες με τα σχολεία και το lockdown.

Για νέα περιοριστικά μέτρα μίλησε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Lockdown: "Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα"

Ειδικότερα ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από την ερχόμενη Δευτέρα (01/02), άφησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ANT1, «όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Ο ιός είναι εδώ και υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο. Έχουμε ακόμα εισαγωγές στα νοσοκομεία και τίποτα δεν έχει τελειώσει», τόνισε αρχικά ο καθηγητής, για να συμπληρώσει: «Όταν υπάρχει μια πανδημία δεν αποκλείεται τίποτα στα μέτρα.

Να προχωράει και το θέμα της κοινωνίας, αλλά πάνω απ' όλα είναι η δημόσια υγεία. Επομένως στο τραπέζι είναι τα πάντα. Δε έχει αλλάξει κάτι. Την Παρασκευή που θα συνεδριάσουμε θα δούμε τα κυλιόμενα δεδομένα της εβδομάδας και θα αποφασίσουμε. Γι' αυτό άλλαξε το σύστημα και συνεδριάζουμε κάθε Παρασκευή για να έχουμε τα δεδομένα».

Ο Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για νέα περιοριστικά μέτρα.

Οι αποφάσεις στην επιτροπή

Για το πώς παίρνουν τις αποφάσεις στην επιτροπή ανέφερε: «Τα πράγματα έχουν να κάνουν με τον αριθμό των τεστ που γίνονται. Μας ενδιαφέρει η αναλογία. Να είναι κάτω από 2%. Έχει σημασία αυτό, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, η επάρκεια μονάδων εντατικής θεραπείας και η δυναμική της πανδημίας. Αν υπάρχει κάπου μια τάση ανόδου, αντιμετωπίζεται διαφορετικά»

Η κατάσταση με τα σχολεία και η απαγόρευση συναθροίσεων

Ερωτηθείς, δε, συγκεκριμένα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια απάντησε: «Για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έχει αποφασιστεί όπως ξέρετε, η απόφαση είναι ειλημμένη, ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο».

Όσον αφορά στην Αττική ο κ. Γώγος εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Υπάρχει μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% όσων εμφανίζονται σε όλη τη χώρα. Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο».

Σχετικά τέλος με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, τόνισε ότι αποφασίστηκε σε άλλη επιτροπή και όχι σε αυτήν των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι είχαν πάντως

Δείτε αναλυτικά όσα είπε

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share