Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός-Lockdown: Όλα τα σενάρια για την εστίαση

Οι τρεις «επικίνδυνες» ημερομηνίες & τι εξετάζει η κυβέρνηση

26 Ιανουαρίου 2021 11:14
Κορωνοϊός-Lockdown: Όλα τα σενάρια για την εστίαση
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορωνοϊός-Lockdown: Aυξάνονται οι πιέσεις προς τα κυβερνητικά στελέχη για το άνοιγμα της εστίασης αλλά στο σύνολο των καταστημάτων και όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους.

Άλλωστε, οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι δεν προτίθενται να ανοίξουν μόνο με τους εξωτερικούς χώρους, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ασύμφορο.

Οι ειδικοί μελετούν μέρα μέρα τα κρούσματα κορvνοϊού αλλά και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ώστε να μπορέσουν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στην πανδημία από το άνοιγμα κυρίως του λιανεμπορίου, ειδικά μετά και τις εικόνες συνωστισμού που είδαμε το Σαββατοκύριακο.

Στόχος είναι να ανοίξουν κάποια στιγμή τα εστιατόρια και στους εσωτερικούς χώρους αλλά με ελάχιστα τραπέζια και με τη δυνατότητα καλού εξαερισμού. Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές προσδιόριζαν σύμφωνα με το ethnos.gr το άνοιγμα μετά το τέλος Μαρτίου.

Όλα τα σενάρια για το άνοιγμα της εστίασης

Εστίαση: Ποιες είναι οι «επικίνδυνες» ημερομηνίες & τι εξετάζει η κυβέρνηση

Πάντως, και διαφορετική να είναι τον Μάρτιο η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, υπάρχουν κάποιες ημερομηνίες που φοβίζουν τα στελέχη της κυβέρνησης αλλά και τους ειδικούς επιστήμονες.

Πρόκειται για τις γιορτές και τα τριήμερα που πέφτουν εντός του Μαρτίου και θα μπορούσαν να οδηγήσουν μαζικά τους πολίτες σε καταστήματα εστίασης μετά τους μήνες εγκλεισμού. Ειδικότερα οι αρμόδιοι προβληματίζονται δεόντως για τρεις ημερομηνίες:

  • Την 4η Μαρτίου είναι η Τσικνοπέμπτη που στη χώρα μας έχει συνδυασθεί με εξόδους και πολυκοσμία. Κάτι που επιχειρούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν οι ειδικοί, καθώς δεν θα αποφευχθούν οι συνωστισμοί στην περίπτωση που ανοίξουν εστιατόρια και διάφορα άλλα κέντρα διασκέδασης.
  • Επίσης στις 14 Μαρτίου είναι η Κυριακή της Αποκριάς και την επόμενη 15 Μαρτίου η Καθαρά Δευτέρα, ημερομηνίες που αποτελούν ένα τριήμερο για τους Έλληνες που έχουν συνηθίσει να εκδράμουν για φαγητό με παρέες. Μετά από τόσους μήνες lockdown οι επιστήμονες αλλά και η κυβέρνηση φοβούνται πως θα πρέπει να υπάρχουν μέτρα περιορισμού των συναθροίσεων ειδικά σε αυτό το τριήμερο.
  • Από την άλλη η 25η Μαρτίου μπορεί να πέφτει Πέμπτη, όμως και σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να μετατραπεί σε τριήμερο/ τετραήμερο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για μία πιθανή διασπορά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share