Ξεκινάει η δίκη για την δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη: «Έχουν διατυπώσει δικαιολογίες»
Πέταξαν το παλικάρι μέσα στη θάλασα επειδή δεν είχε εισιτήριο!

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, η δίκη των τεσσάρων μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon. Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ένα περιστατικό που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.
Δικαιολογίες εκ μέρους των κατηγορούμενων στην υπόθεση του Αντώνη Καργιώτη
«Δικαιολογίες έχουν διατυπώσει, ότι δεν κατάλαβαν κι ότι έφτασε μία στιγμή που προσπάθησαν να προστατεύσουν την ασφάλεια των λοιπών επιβατών, δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν, δικαιολογίες», είπε στο MEGA η δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη, Σοφία Τσαγκαράκη.
Το βίντεο που καταγράφει την πτώση του Αντώνη Καργιώτη προσφέρει μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εικόνα για όσα διαδραματίστηκαν.
«Αυτό το βίντεο τα έχει φέρει όλα στο φως και δεν θα ήξεραν καν οι δικοί του γιατί ο Αντώνης ήταν νεκρός. Δεν θα ήξερε κανένας, θα υπήρχε ακόμα ένας άνθρωπος που πνίγηκε χωρίς να ξέρουμε, γιατί αυτό το βίντεο τα αποκαλύπτει όλα και βοηθά την υποστήριξη της κατηγορίας», τόνισε η κα Τσαγκαράκη.
Το in είχε επικοινωνήσει με ένα από τα τέσσερα αδέρφια του Αντώνη, τον Νίκο Καργιώτη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε καιρό αυτή τη στιγμή, για να αποδοθεί δικαιοσύνη για την ψυχή του Αντώνη».
Οι κατηγορίες εις βάρος του πληρώματος
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν ο ύπαρχος και ο καπετάνιος, που παραμένουν μέχρι σήμερα προφυλακισμένοι, καθώς και ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του Blue Horizon, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Ο ύπαρχος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, όπως αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, αλλά και της κατάχρησης εξουσίας.
Ο καπετάνιος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της «επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία πλοίου, από την οποία προκλήθηκε θάνατος» και της «απόπειρας υπόθαλψης κατά συρροή». Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, κατηγορείται ότι έδωσε εντολή για τον απόπλου του «Blue Horizon» με ανοικτό καταπέλτη, παραβιάζοντας τους κανονισμούς ασφαλείας. Επιπλέον, του αποδίδεται ότι, ενώ γνώριζε για τον θάνατο του Αντώνη, στις επικοινωνίες του με τις Λιμενικές Αρχές ισχυρίστηκε ψευδώς, με πρόθεση συγκάλυψης, πως ένας επιβάτης έπεσε στη θάλασσα.
Ο υποπλοίαρχος κατηγορείται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, είτε μέσω ενεργειών είτε μέσω παραλείψεων, πράξη που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο.
Παρόμοιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και ο ναύκληρος, ο οποίος φέρεται να άσκησε βία κατά του Αντώνη και στη συνέχεια να παρέμεινε αδρανής, χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια.