Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Καταιγιστικές εξελίξεις στη δολοφονία Καραϊβάζ: Τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς (video)

Αύριο ξεκινά η δίκη

25 Ιουνίου 2024 13:30
Καταιγιστικές εξελίξεις στη δολοφονία Καραϊβάζ: Τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς (video)
Από Ρέα Βέσση

Νέα στοιχεία «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, με τις εξελίξεις να φέρνουν διαφορετική τροπή στα πράγματα.

Ξεκινά αύριο (26/6) η δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και οι αρχές εκτιμούν πως θα έχουν στα χέρια τους τα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους ανθρώπους που έδωσαν την εντολή για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του δημοσιογράφου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πρώτη φορά εξελίξεις με την εκτέλεση Καραϊβάζ - «Αυτός που έδωσε την εντολή...»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση του τραπεζικού απορρήτου των δύο αδελφών που έχουν συλληφθεί και είναι προφυλακισμένοι ως οι εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ, έβγαλε λαβράκι.

Οι αρχές διαπίστωσαν υπέρογκες καταθέσεις σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό, που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για την αμοιβή που του δόθηκε για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ως καταθέτης φαίνεται εταιρεία με έδρα χώρα του εξωτερικού και ήδη έχει ζητηθεί η δικαστική συνδρομή, ώστε να αποκαλυφθεί ποιος ή ποιοι κατέθεσαν το έμβασμα με το εξαψήφιο νούμερο.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του από δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα δίκυκλο.

Οι αρχές έκαναν λόγο για συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του δημοσιογράφου, με εντολή ανθρώπων του οργανωμένου εγκλήματος.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 28 Απριλίου 2023, η αστυνομία συνέλαβε δύο αδέλφια 40 και 48 ετών, οι οποίοι φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία.

Μετά από τις πολύωρες απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για τα δύο αδέλφια ανέφερε ότι ο θάνατος του Γιώργου Καραϊβάζ ήταν συμβόλαιο θανάτου και ότι είναι άγνωστος ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή.

Ειδικότερα το βούλευμα αναφέρει:

«Η απουσία διαπίστωσης άλλου κινήτρου αλλά και οι σχέσεις, οι οποίες είχε αποκτήσει το θύμα για άντληση πληροφοριών, καταδεικνύουν ότι επρόκειτο για κατά παραγγελία ανθρωποκτονία.

Έχοντας προαποφασίσει να διαπράξουν από κοινού το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, σκότωσαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον Γεώργιο Καραϊβάζ. Γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο της κατοικίας του, το ημερήσιο πρόγραμμα της εργασίας του και τις συγκεκριμένες ώρες μετάβασης στον τόπο παροχής της (της εργασίας του) και επιστροφής στην κατοικία του, αποφάσισαν και οργάνωσαν τη δολοφονία.

Τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share