Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Όλα δείχνουν ότι το υλικό στις κάμερες μονταρίστηκε»

Η δικηγόρος της Κυριακής Γρίβα αλλάζει τα δεδομένα

22 Απριλίου 2024 11:56
Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: «Όλα δείχνουν ότι το υλικό στις κάμερες μονταρίστηκε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβα, η οποία δολογονήθηκε έξω από το Α.Τ Αγίων Αναργύρων από τον πρώην σύντροφό της, επανέλαβε την καταγγελία περί «κομμένου» υλικού που παραδόθηκε από την αστυνομία.

Έκανε λόγο για σκόπιμα «κομμένο» υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, για δηλώσεις αξιωματικού της Αστυνομίας και για κωλυσιεργία στην έρευνα για τη γυναικοκτονία.

Δείτε επίσης: Άγιοι Ανάργυροι: Νέο εξοργιστικό βίντεο ντοκουμέντο - Η άφιξη του δολοφόνου της Κυριακής στο Α.Τ. και η στιγμή της πισώπλατης επίθεσης

«Καταθέσαμε αίτημα να κατατεθεί όλο το υλικό από τις κάμερες και η ανακρίτρια έδωσε άμεση εντολή από το ΑΤ και από τα γύρω Τμήματα, γιατί το υλικό που είχε στα χέρια της, ήταν κομμένο», είπε η νομικός, επιμένοντας ότι, η εξήγηση που δίνει η Αστυνομία για λειτουργία της κάμερας μόνο με κίνηση, «δεν ευσταθεί καθόλου».

«Η ανακρίτρια είχε πέντε μπλοκαρισμένα βίντεο. Με το υλικό που έχει στα χέρια της δεν γίνεται έρευνα», συμπλήρωσε και έκανε γνωστό πως, η ίδια η μητέρα θα μεταβεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων, όταν της το επιτρέψει η κατάστασή της.

Τόνισε όμως ότι, σε ερώτησή της προς αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., για το αν το υλικό από τις κάμερες έχει κατασχεθεί ή παραδοθεί, από τους ίδιους τους ένστολους που είναι υπό τη διερεύνηση των Αρχών, η απάντηση που πήρε ήταν: «αν σου απαντήσω θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο χαμός».

Έτσι, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, «όλα δείχνουν πως, το υλικό από τις κάμερες είναι μονταρισμένο».

Επιπλέον, όπως είπε η Ε.Τζούλη, η διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται ο γυναικοκτόνος, δεν επέτρεψε στον πραγματογνώμονα που έχει ορίσει η Εισαγγελία και τον δεύτερο που έχει ορίσει η οικογένεια, σε εξέτασή του, με τη δικαιολογία ότι, «δεν υπήρξε πρότερη ενημέρωση για τη μετάβασή τους στις φυλακές».

«Θα αιτηθώ την επίσπευση όλων των διαδικασιών», είπε καταγγέλλοντας κωλυσιεργία στη διαδικασία.

«Κόβεται στο επίμαχο σημείο»

Η δικηγόρος είχε αναφερθεί ξανά σε «κομμένο» υλικό.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ είχε τονίσει ότι «ζητήσαμε ως οικογένεια της μητέρας της αδικοχαμένης Κυριακής και έγινε δεκτό να κατασχεθεί και να της παραδοθεί σε συνεχή ροή και όχι κομμένο προκειμένου να εξεταστεί και από δικό μας, τεχνικό πραγματογνώμονα της οικογένειας, ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι το πρωτότυπο υλικό».

«Αυτό το οποίο ζητάμε είναι όλο το υλικό με συνεχή ροή, και όχι μόνο της ίδιας ημέρας, μιλάμε για ροή τριών ημερών, γιατί αυτό το οποίο έχει στα χέρια της η κυρία Ανακρίτρια κόβεται στο επίμαχο σημείο των 4 προηγούμενων μαχαιριών, που το κορίτσι δεχόταν στο σώμα του, στην ευθεία του φυλακίου», εξήγησε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share