Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: «Δεν καταφέραμε, δεν προλάβαμε να σώσουμε την μητέρα μας» - Η μαρτυρία "γροθιά στο στομάχι" από την κόρη της 37χρονης Γεωργίας (Video)

«Έστω και μία γυναίκα να σωθεί, αυτό θα είναι μια γαλήνη για την ψύχη της μάνας μας, για τις ψυχές όλων αυτών των αθώων γυναικών που χάθηκαν τόσο άδικα»

6 Δεκεμβρίου 2023 14:20
Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: «Δεν καταφέραμε, δεν προλάβαμε να σώσουμε την μητέρα μας» - Η μαρτυρία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη του 60χρονου κτηνοτρόφου για τη δολοφονία της συζύγου του στο Ρέθυμνο το 2022. Παράλληλα, νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στη δολοφονία της 43χρονης που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του 71χρονου συντρόφου της.

Η 37χρονη κόρη του ζευγαρίου συγκλόνισε με την κατάθεσή της ενώ χθες πρώτη μέρα εκδίκασης της υπόθεσης, κατέθεσαν ακόμα δύο από τους τρεις γιους του ζευγαρίου και ο αστυνομικός της ασφάλειας στον οποίο παραδόθηκε ο δράστης.

Σε δήλωσή της στο zarpanews.gr η κόρη του ζευγαρίου, η οποία παρίσταται για την υποστήριξη της κατηγορίας, ζήτησε δικαιοσύνη για τη μαμά της, με την επιβολή της μέγισης ποινής για τον δράστη και χωρίς κανένα ελλαφρυντικό.

Σε δήλωσή της η κόρη της 56χρονης τόνισε ότι: «οι γυναικοκτονίες δεν είναι απλά εγκλήματα του ποινικού κώδικα, είναι εγκλήματα τα οποία ενέχουν μια κοινωνική παθογένεια. Και στην αντιμετώπισή της είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας, όποιον ρόλο και αν έχουμε αυτήν την κοινωνία. (…) Εμείς τις ευθύνες μας τις ξέρουμε πολύ καλά, δεν καταφέραμε, δεν προλάβαμε να σώσουμε τη μητέρα μας.

Είμαστε όμως εδώ να πούμε την αλήθεια και αν αυτή την αλήθεια βοηθήσει έστω και μία γυναίκα να σωθεί, αυτό θα είναι μια γαλήνη για την ψύχη της μάνας μας, για τις ψυχές όλων αυτών των αθώων γυναικών που χάθηκαν τόσο άδικα»

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share