Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Γυναικοκτονία στην Σαλαμνίνα: «Εγώ τη σκότωσα την π@#τ@ν@!» - Το τηλεφώνημα του 71χρονου σε στενό φίλο του βρίζοντας την 43χρονη μετά την δολοφονία (Video)

Ψυχρός, κυνικός και... συνειδητοποιημένος. Με αυτές τις λέξεις θα μπορούσε να περιγραφεί ο 71χρονος καθ΄ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 43χρονης Γεωργίας στη Σαλαμίνα

6 Δεκεμβρίου 2023 11:42
Γυναικοκτονία στην Σαλαμνίνα: «Εγώ τη σκότωσα την π@#τ@ν@!» - Το τηλεφώνημα του 71χρονου σε στενό φίλο του βρίζοντας την 43χρονη μετά την δολοφονία (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Γυναικοκτονία στην Σαλαμίνα: Νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στη δολοφονία της 43χρονης που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του 71χρονου συντρόφου της. Σύμφωνα με βίντεο που παρουσιάστηκε στην τηλεόραση του Star, ο 71χρονος λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της άτυχης Γεωργίας πήγε στο Κερατσίνι για καφέ με φίλους του, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

«Εγώ τη σκότωσα την π@#τ@ν@!»

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star, ο 71χρονος τηλεφώνησε σε στενό φίλο του και αποκαλώντας το θύμα με απρεπείς χαρακτηρισμούς, του εκμυστηρεύτηκε ότι εκείνος τη σκότωσε: "Εγώ τη σκότωσα την π….α, την ξ….α.", φέρεται να του είπε.

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης!

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Σαλαμίνας από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου. Νεκρή είναι η 43χρονη Γεωργία, η οποία δολοφονήθηκε από τον επί 7 χρόνια σύντροφό της, στο πατρικό της.

Ο 71χρονος τής είχε στήσει καρτέρι στο σπίτι, όπου κρυβόταν, έπειτα από κακοποίηση που υπέστη από τον ίδιο, περίμενε να αποχωρήσει το παιδί της και τη δολοφόνησε με δύο σφαίρες σε κοιλιά και στήθος.

Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης

Η εφημερίδα Espresso αποκαλύπτει σε πρωτοσέλιδό της πως ο 71χρονος φονιάς της 43χρονης είναι ανιψιός του πραξικοπηματία, Στυλιανού Παττακού και οδηγός σχολικού λεωφορείου. Πριν την καταγγελία της 43χρονης o 71χρονος την κακοποιούσε συστηματικά, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να της σπάσει το πόδι.

Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης

Ποιος ήταν ο Παττακός Στυλιανός

Έλληνας στρατιωτικός, ένας από της πρωτεργάτες της Χούντας της 21ης Απριλίου και ηγετικό στέλεχος της επτάχρονης δικτατορίας.

Ο Στυλιανός Παττακός γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου Κρήτης στις 8 Νοεμβρίου του 1912. Η οικογένειά του είχε καταγωγή από τον βυζαντινό Οίκο των Σκορδιλών.

Μετά τις σπουδές του κατατάχθηκε στο στράτευμα ως μόνιμος υπαξιωματικός. Φοίτησε στις Σχολές Υπαξιωματικών και Ευελπίδων και ονομάστηκε ανθυπίλαρχος το 1937. Ως υπίλαρχος έλαβε μέρος στον Πόλεμο κατά των Ιταλών (1940-1941) και και ως ίλαρχος και επίλαρχος στον Εμφύλιο Πόλεμο (1946-1949). Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση ως κρυπτογράφος της οργάνωσης «Όμηρος».

Το 1952 προήχθη στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη, το 1962 του συνταγ­ματάρχη, του ταξιάρχου το 1967 και αποστρατεύθηκε, στις 18 Δεκεμβρίου 1967, με το βαθμό του υποστρατήγου. Ήταν απόφοιτος των Σχολών Πολέμου και Εθνικής Αμύνης.

Υπήρξε μέλος της τριανδρίας Γεώργιος Παπαδόπουλος - Στυλιανός Παττακός - Νίκολαος Μακαρέζος, που οργάνωσε και ηγήθηκε του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Μάλιστα, αποκαλούσε τους άλλους δύο «αδελφούς». Ως διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), που έδρευε τότε στο Γουδή, ανέλαβε την ευθύνη της επικράτησης του πραξικοπήματος στην Αθήνα.

Ο Σ. Παττακός παρέμενε αμετανόητος για το πραξικόπημα μέχρι το θάνατό του και υποστήριζε ότι η Χούντα έσωσε την Ελλάδα από σχεδιαζόμενη σοσιαλιστική δικτατορία του Ανδρέα Παπανδρέου που θα έβαζε την Ελλάδα στο Ανατολικό Μπλοκ. Τον Απρίλιο του 1967, μετά την εκδήλωση πραξικοπήματος ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών, μέχρι το 1971, οπότε και ανέλαβε αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ως το 1973.

Το 1971 με δική του διαταγή έγινε η μεταφορά της πρωτεύουσας της Κρήτης από τα Χανιά στο Ηράκλειο, αν και αργότερα κατηγόρησε τους κατοίκους του Ηρακλείου για αχαριστία επειδή υποστήριζαν το ΠΑΣΟΚ. Στο επιχειρησιακό κομμάτι του πραξικοπήματος, ο ρόλος του Παττακού ήταν μακράν ο σπουδαιότερος καθώς, ως διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, ήλεγχε τις μονάδες των Τεθωρακισμένων που ήταν απαραίτητες για την κατάληψη της Αττικής.

Είχε διοριστεί σ' αυτή τη θέση το 1966 ως έμπιστος «εθνικόφρων» από την κυβέρνηση των Αποστατών που φοβόταν τη άνοδο της δημοτικότητας του Ανδρέα Παπανδρέου και ήθελε να ελέγχει τις στρατιωτικές δυνάμεις μέσα και γύρω από την Αθήνα «διά παν ενδεχόμενον».

Μετά την πτώση της χούντας Ιωαννίδη, συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 1974 και μεταφέρθηκε στην Κέα, ενώ στις 20 Ιανουαρίου 1975 προφυλακίστηκε. Στη δίκη που ακολούθησε το Πενταμελές Εφετείο υπό την προεδρία του Γιάννη Ντεγιάννη τον έκρινε ένοχο στάσης και εσχάτης προδοσίας και τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη από την πολιτική εξουσία.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 1990 αποφυλακίστηκε «λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του» με την υποχρέωση να δίνει το παρόν ανά 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και ανά 5 μήνες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πέθανε στις 8 Οκτωβρίου 2016 και τάφηκε στην Κρήτη.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share