Τρίτη, 05 Μαρτίου 2024

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης!

Αποκάλυψη για την ταυτότητα του δολοφόνου της 43χρονης μητέρας στη Σαλαμίνα

6 Δεκεμβρίου 2023 10:12
Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Σαλαμίνας από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου. Νεκρή είναι η 43χρονη Γεωργία, η οποία δολοφονήθηκε από τον επί 7 χρόνια σύντροφό της, στο πατρικό της.

Ο 71χρονος τής είχε στήσει καρτέρι στο σπίτι, όπου κρυβόταν, έπειτα από κακοποίηση που υπέστη από τον ίδιο, περίμενε να αποχωρήσει το παιδί της και τη δολοφόνησε με δύο σφαίρες σε κοιλιά και στήθος.

Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης

Η εφημερίδα Espresso αποκαλύπτει σε πρωτοσέλιδό της πως ο 71χρονος φονιάς της 43χρονης είναι ανιψιός του πραξικοπηματία, Στυλιανού Παττακού και οδηγός σχολικού λεωφορείου. Πριν την καταγγελία της 43χρονης o 71χρονος την κακοποιούσε συστηματικά, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να της σπάσει το πόδι.

Ανιψιός του Παττακού ο φονιάς της 43χρονης

Ποιος ήταν ο Παττακός Στυλιανός

Έλληνας στρατιωτικός, ένας από της πρωτεργάτες της Χούντας της 21ης Απριλίου και ηγετικό στέλεχος της επτάχρονης δικτατορίας.

Ο Στυλιανός Παττακός γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή Ρεθύμνου Κρήτης στις 8 Νοεμβρίου του 1912. Η οικογένειά του είχε καταγωγή από τον βυζαντινό Οίκο των Σκορδιλών.

Μετά τις σπουδές του κατατάχθηκε στο στράτευμα ως μόνιμος υπαξιωματικός. Φοίτησε στις Σχολές Υπαξιωματικών και Ευελπίδων και ονομάστηκε ανθυπίλαρχος το 1937. Ως υπίλαρχος έλαβε μέρος στον Πόλεμο κατά των Ιταλών (1940-1941) και και ως ίλαρχος και επίλαρχος στον Εμφύλιο Πόλεμο (1946-1949). Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση ως κρυπτογράφος της οργάνωσης «Όμηρος».

Το 1952 προήχθη στο βαθμό του αντισυνταγματάρχη, το 1962 του συνταγ­ματάρχη, του ταξιάρχου το 1967 και αποστρατεύθηκε, στις 18 Δεκεμβρίου 1967, με το βαθμό του υποστρατήγου. Ήταν απόφοιτος των Σχολών Πολέμου και Εθνικής Αμύνης.

Υπήρξε μέλος της τριανδρίας Γεώργιος Παπαδόπουλος - Στυλιανός Παττακός - Νίκολαος Μακαρέζος, που οργάνωσε και ηγήθηκε του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Μάλιστα, αποκαλούσε τους άλλους δύο «αδελφούς». Ως διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ), που έδρευε τότε στο Γουδή, ανέλαβε την ευθύνη της επικράτησης του πραξικοπήματος στην Αθήνα.

Ο Σ. Παττακός παρέμενε αμετανόητος για το πραξικόπημα μέχρι το θάνατό του και υποστήριζε ότι η Χούντα έσωσε την Ελλάδα από σχεδιαζόμενη σοσιαλιστική δικτατορία του Ανδρέα Παπανδρέου που θα έβαζε την Ελλάδα στο Ανατολικό Μπλοκ. Τον Απρίλιο του 1967, μετά την εκδήλωση πραξικοπήματος ανέλαβε υπουργός Εσωτερικών, μέχρι το 1971, οπότε και ανέλαβε αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ως το 1973.

Το 1971 με δική του διαταγή έγινε η μεταφορά της πρωτεύουσας της Κρήτης από τα Χανιά στο Ηράκλειο, αν και αργότερα κατηγόρησε τους κατοίκους του Ηρακλείου για αχαριστία επειδή υποστήριζαν το ΠΑΣΟΚ. Στο επιχειρησιακό κομμάτι του πραξικοπήματος, ο ρόλος του Παττακού ήταν μακράν ο σπουδαιότερος καθώς, ως διοικητής του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων, ήλεγχε τις μονάδες των Τεθωρακισμένων που ήταν απαραίτητες για την κατάληψη της Αττικής.

Είχε διοριστεί σ' αυτή τη θέση το 1966 ως έμπιστος «εθνικόφρων» από την κυβέρνηση των Αποστατών που φοβόταν τη άνοδο της δημοτικότητας του Ανδρέα Παπανδρέου και ήθελε να ελέγχει τις στρατιωτικές δυνάμεις μέσα και γύρω από την Αθήνα «διά παν ενδεχόμενον».

Μετά την πτώση της χούντας Ιωαννίδη, συνελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 1974 και μεταφέρθηκε στην Κέα, ενώ στις 20 Ιανουαρίου 1975 προφυλακίστηκε. Στη δίκη που ακολούθησε το Πενταμελές Εφετείο υπό την προεδρία του Γιάννη Ντεγιάννη τον έκρινε ένοχο στάσης και εσχάτης προδοσίας και τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη από την πολιτική εξουσία.

Στις 28 Σεπτεμβρίου 1990 αποφυλακίστηκε «λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του» με την υποχρέωση να δίνει το παρόν ανά 15 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και ανά 5 μήνες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Πέθανε στις 8 Οκτωβρίου 2016 και τάφηκε στην Κρήτη.

Έγκλημα στην Σαλαμίνα: Ο γυναικοκτόνος ατάραχος, μετά τη δολοφονία της Γεωργίας πίνει καφέ με τους φίλους του

Ο 71χρονος γυναικοκτόνος εμφανίζεται αδιάφορος, κυνικός και προκλητικός μετά το έγκλημα. Δείχνει να μην έχει μετανιώσει για το παραμικρό, ενώ τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι είχε σχεδιάσει με ακρίβεια κάθε λεπτομέρεια του εγκλήματος που σόκαρε τη Σαλαμίνα και όλη τη χώρα.

Ο δολοφόνος της Γεωργίας, υποστηρίζοντας ότι είχε νέο σύντροφο και αρνούμενος να αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, την κακοποίησε με βίαιο τρόπο την περασμένη Παρασκευή. Όχι μόνο κακοποίησε τη Γεωργία, αλλά και τον 15χρονο γιο της, ένα παιδί που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Η γυναίκα δέχθηκε μια τόσο βίαιη επίθεση που της σπάσανε το πόδι. Από εκείνη τη στιγμή, η Γεωργία κυκλοφορούσε με γύψο και περπατούσε με δυσκολία. Τον αντιμετώπισε στην αστυνομία, αφού πήρε το αυτοκίνητο της και το κινητό της. Αυτή η 43χρονη γυναίκα, μετά από επτά χρόνια βίαιης σχέσης, τον κατήγγειλε επιτέλους στην αστυνομία, αποκαλύπτοντας τη σκληρή κακοποίηση που υπέστη.

Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ ενημέρωσαν την γυναίκα για τις διαθέσιμες δομές υποστήριξης για κακοποιημένες γυναίκες στην περιοχή και τοποθέτησαν το κουμπί έκτακτης ανάγκης στο κινητό της. Από το Σάββατο, δεν επέστρεψε στο σπίτι της αλλά βρήκε καταφύγιο στο σπίτι της μητέρας της. Ο δράστης την εντόπισε και της στήσει παγίδα.

Οταν χθες πολύ νωρίς το πρωί η 43χρονη έβαλε σε ταξί τον γιο της για να μεταβεί στο σχολείο του και ήξερε ότι ήταν μόνη στο σπίτι, ο 71χρονος μπήκε μέσα και τη δολοφόνησε με δύο σφαίρες, σε κοιλιά και θώρακα. Την σκέπασε στη συνέχεια με μια κουβέρτα. Φεύγοντας έσπασε το τζαμάκι για να δει αν η Γεωργία ζει.

Οι κινήσεις του στη συνέχεια επιβεβαιώνουν ακριβώς την κυνικότητά του, αλλά επιβεβαιώνουν και τα περί προμελετημένου εγκλήματος.

Ο δράστης με το αυτοκίνητο της Γεωργίας έφυγε από τη Σαλαμίνα και πήγε στο Κερατσίνι, σε μια περιοχή που σύχναζε και με την 43χρονη για να πιει τον καφέ του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 71χρονος, μετά τη δολοφονία και για περίπου 3-4 ώρες, μέχρι και τις 11 το πρωί της Τρίτης, είχε πάει και καθόταν στην καφετέρια.

Δείτε το βίντεο του Star:

Εκεί μάλιστα εντοπίστηκε, όπως οι ίδιοι ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, και το κινητό της 43χρονης, που είχε πάρει μαζί του ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της. Το είχε βάλει μάλιστα να φορτίζει, ενώ εκείνος έφυγε από την καφετέρια.

Η ΕΛΑΣ κατάφερε να τον εντοπίσει πέριξ της περιοχής της καφετέριας το βράδυ. Ηταν στο αυτοκίνητο της Γεωργίας και είχε το όπλο του εγκλήματος δίπλα του.

Ψάχνουν τον Αλβανό που φέρεται να πούλησε την καραμπίνα στον 71χρονο

Όσον αφορά την καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο 71χρονος για να σκοτώσει -όπως και ομολόγησε- τη σύντροφό του, και η οποία βρέθηκε μαζί του κατά τη σύλληψή του, στο όχημα της 43χρονης με το οποίο είχε διαφύγει, φέρεται να υποστήριξε το εξής: Ότι κάποιο πρόσωπο του είχε πει για έναν Αλβανό που έβγαινε στη λαϊκή της Σαλαμίνας ο οποίος θα μπορούσε να του βρει όπλο. Έτσι, ήρθε σε επαφή μαζί του και προμηθεύτηκε την καραμπίνα.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε έρευνα όσον αφορά τον εντοπισμό του συγκεκριμένου προσώπου, για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες αγόρασε την καραμπίνα ο 71χρονος, που σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share