Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023

«Ήθελε να σκοτώσει! "Τιμώρησε" την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!» - Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

«Ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισισμού»

28 Σεπτεμβρίου 2023 12:14
«Ήθελε να σκοτώσει!
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Την απόφαση δικαστών και ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς θα ακούσει αύριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 11,5 έτη κάθειρξης. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας της αδικοχαμένης κοπέλας έχει μείνει ολομόναχος στο γηροκομείο, ενώ οι γονείς του συζυγοκτόνου αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σήμερα, η δίκη του ξεκίνησε στο Εφετείο έπειτα από αρκετές διακοπές, όμως ο ίδιος απουσίαζε από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Παρ’ όλα αυτά, η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά και στο ακροατήριο αγόρευσε και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ήταν «κόλαφος» για τον κατηγορούμενο πιλότο. Ζήτησε την ενοχή του για όλες τις πράξεις όπως και πρωτόδικα και μίλησε για έναν άνθρωπο χειριστικό, με αίσθηση μεγαλείου, που πίστευε ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πάντες.

«Ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισισμού»

«Ο κατηγορούμενος δεν δίστασε να βάλει το μωρό πάνω στη νεκρή μητέρα του, την οποία ο ίδιος είχε σκοτώσει, δεν δίστασε να πάρει το παιδί στην κηδεία της Καρολάιν, δεν δίστασε να ζητήσει 2.000 ευρώ από την μητέρα της για το φέρετρο. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της φιλαυτίας, της χειριστικής συμπεριφοράς και του ναρκισσισμού τότε τι είναι είπε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και προσέθεσε:

«"Τιμώρησε" την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!»

«Τιμώρησε την Κάρολαιν γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου. Το κίνητρό του ήταν εκδικητικό, το θύμα τόλμησε να πάει κόντρα στα σχέδια του. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια δίκη, η παραίτηση του στο Εφετείο μου προκαλεί έκπληξη. Κάτι πρέπει να σημαίνει.

Πρέπει το δικαστήριο να λάβει υπόψη τη στιγμή που το έκανε, ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη. Αν θυμάστε δήλωσε την παραίτηση αυτή με το που κινδύνευε να δημοσιευθεί κάποια επιστολή που ανάφερε η κ. Ηγουμενάκη ότι της έστειλε ο κατηγορούμενος και απευθυνόταν στη μητέρα του θύματος. Δεν τη διαβάσαμε ποτέ την επιστολή. Μήπως θέλησε να αποκρύψει τη διερεύνηση κάποιων σκοτεινών στοιχείων του χαρακτήρα του;».

Κατά την αγόρευσή του στο δικαστήριο ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το ελαφρυντικό της που ζητεί ο κατηγορούμενος πιλότος, ότι δηλαδή τέλεσε το έγκλημά του σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής.

«Λέει ότι την αγκάλιασε τόσο σφιχτά που δεν αντιδρούσε μετά. Δεν αντέχει αυτό σε αξιολόγηση. Ο κατηγορούμενος νόμιζε ότι είχε την ικανότητα και την εξυπνάδα να κοροϊδεύει τους υπόλοιπους. Η κ. Μυλωνοπούλου έχει καταθέσει ότι είδε χειριστικά στοιχεία στον κατηγορούμενο, τον κατάλαβε και τον άφησε να πιστεύει πως την κοροϊδεύει για να παρακολουθεί το ζευγάρι».

Μάλιστα ο εισαγγελέας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κάμερα στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά να είχε τοποθετηθεί από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τη σύζυγο του. «Η Καρολάιν ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή που θαμπώθηκε από τον κατηγορούμενο. Της έφερνε πίτσες με ελικόπτερο στο σχολείο, ήταν ευπαρουσίαστος. Το κορίτσι ήταν 15-16 ετών τότε, θαμπώθηκε. Και μετά δημιουργήθηκε μα σχέση συνεξάρτησης.

Η Καρολάιν έφτασε σε σημείο να παντρευτεί στο εξωτερικό τρεις ημέρες μετά την ενηλικίωσή της. Λήφθηκαν άραγε αυτές οι αποφάσεις με δική της πρωτοβουλία ή κάποιου άλλου; ….Ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο πρώτου βαθμού. Ούτε ενδεχόμενο, ούτε τίποτα. Είχε επιδίωξη να σκοτώσει», τόνισε ο εισαγγελέας ζητώντας την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλο όπως και πρωτόδικα, κάνοντας μάλιστα λόγο και για κίνητρο εκδίκησης.

Στη συνέχεια στο ακροατήριο κατέθεσε ο αστυνομικός, ο οποίος είχε συντάξει δυο εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης για το κινητό της Καρολάιν και την κάμερα που είχε τοποθετηθεί στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Πρόεδρος: Στην έκθεσή σας λέτε ότι ο θάνατος του θύματος προσδιορίζεται μεταξύ 4: 5 και 4: 11. Λίγο πριν το ρόλοι της θανούσης φέρεται να έχει καταγράψει κάποια βήματα. Δώστε μας μια εξήγηση;

Μάρτυρας: Το ρολόι δουλεύει με τη κίνηση του καρπού και έτσι μπορεί να έχουμε κάποιες αποκλίσεις. Μπορεί να μην έχουν γίνει βήματα αλλά μόνο κίνηση του καρπού.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο και αν το δικαστήριο υιοθετήσει με την απόφασή του την πρόταση του εισαγγελέα τότε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ίδια ποινή που του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα, δηλαδή ισόβια και πολυετή κάθειρξη.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share