Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: «Οι Κροάτες είχαν μεγάλα μαχαίρια με μεγάλες λάμες. Μιλάμε για πολύ αίμα» - Σοκάρει η κατάθεση οπαδού της ΑΕΚ (Video)

«Μας χτύπησαν με τα ξύλα και τα σίδερα...»

25 Σεπτεμβρίου 2023 21:00
Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: «Οι Κροάτες είχαν μεγάλα μαχαίρια με μεγάλες λάμες. Μιλάμε για πολύ αίμα» - Σοκάρει η κατάθεση οπαδού της ΑΕΚ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο μάρτυρας που είδε την δολοφονική επίθεση στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή στα φονικά επεισόδια της 7ης Αυγούστου περιέγραψε στιγμή προς στιγμή τι συνέβη. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τα τελευταία λόγια του Μιχάλη που «στοιχειώνουν» τη μητέρα του.

«Εκείνες τις στιγμές ήμουν με τον Μιχάλη πολύ κοντά. Ενώ προσπαθούσαμε να ξεφύγουμε οι Κροάτες μας πρόλαβαν γιατί είχαν γοργό βηματισμό και έρχονταν 4-5 άτομα από αυτούς σε κάθε έναν από εμάς. Εκείνη τη στιγμή προέτρεψα τον Μιχάλη να φύγουμε γιατί οι Κροάτες θα μας περικύκλωναν και κάποιοι εξ’ αυτών είχαν μαχαίρια στα χέρια τους. Την στιγμή που γυρίσαμε με τον Μιχάλη για να τρέξουμε, εκείνη είναι η στιγμή που μας πρόλαβαν οι Κροάτες.

Μας χτύπησαν με τα ξύλα και τα σίδερα. Υπήρχαν Κροάτες γύρω μας σε απόσταση πέντε μέτρων που κράταγαν μαχαίρια. Θεωρώ ότι όλοι αυτοί ήταν Κροάτες, γιατί όλοι είχαν το ίδιο ντύσιμο. Ο Μιχάλης έφαγε το ίδιο ξύλο με εμένα από σίδερα και ξύλα. Μαχαίρι δεν είδα εκείνη τη στιγμή, να τον μαχαιρώνουν, αλλά εκεί γύρω υπήρχαν Κροάτες με μαχαίρια».

Η κατάθεση αυτή δόθηκε στις 24 Αυγούστου από τον 35χρονο οπαδό της ΑΕΚ που, σύμφωνα με το In.gr, ήταν δίπλα στο Μιχάλη Κατσούρη, την στιγμή των επεισοδίων και του μοιραίου τραυματισμού του. Ο μάρτυρας, έκανε λόγο για Κροάτες που είχαν «μεγάλα μαχαίρια με μεγάλες λάμες που ήταν ορατές από πέντε μέτρα» και για «πολύ αίμα».

Τι ακριβώς συνέβη

«Ενώ τρώγαμε ξύλο και οι δύο, και εγώ και ο Μιχάλης δηλαδή, βρήκαμε ένα χρονικό κενό και πήγαμε να τους ξεφύγουμε γυρνώντας τους την πλάτη και ξεκινώντας να τρέχουμε. Εκείνη τη στιγμή εγώ ταυτόχρονα ενστικτωδώς βγάζω από την τσέπη μου ένα μικρό σουγιαδάκι το οποίο έχω στην κατοχή μου και το οποίο κατασχέθηκε εκείνο το βράδυ.

Ενώ έτρεχα το είχα στο δεξί μου χέρι και ο Μιχάλης βρισκόταν σε απόσταση 4 – 5 μέτρων από εμένα. Τον είχα χάσει από το οπτικό μου πεδίο και όσο έτρεχα εγώ με το σουγιαδακι δεξιά μου, αριστερά και πίσω μου υπήρχαν Κροάτες. Συναντάω πάλι τον Μιχάλη μετά από δευτερόλεπτα, ενώ έτρεχα και αντιλαμβάνομαι ότι τρέχει και αυτός. Συναντιόμαστε λίγο πριν ξεκινήσει ο πεζόδρομος εκεί στο γήπεδο και είδα ότι καταδιωκόταν από τέσσερα άτομα Κροάτες, ενώ από πίσω ακολουθούσαν και άλλοι Κροάτες.

Στο σημείο αυτό μας ξαναπρόλαβαν και τους δύο γιατί ξαναφάγαμε πολλές. Είχαμε απόσταση όμως με το Μιχάλη περίπου 5 έως 6 μέτρα και στο σημείο εκείνο αυτοί που τον καταδίωκαν πρέπει να είδα να κρατάνε μαχαίρια. Οπότε θεωρώ, ίσως το μοιραίο πλήγμα έγινε είτε σε εκείνο το σημείο που και εγώ είδα τα μαχαίρια, είτε στο αμέσως προηγούμενο σημείο που σας ανέφερα που έφαγε το ξύλο. Κι όπου τότε είδα μαχαίρια σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από μένα και τον Μιχάλη».

«Πέταξα τον σουγιά»

Ο οπαδός της ΑΕΚ που καταγράφηκε να τρέχει – φορώντας κράνος – κοντά στον άτυχο Μιχάλη Κατσούρη στην τελευταία προσπάθεια διαφυγής του τόνισε ακολούθως στην κατάθεσή του «στο μεταξύ ενώ έτρεχα επειδή κατάλαβα ότι θα με περικύκλωναν πάλι οι Κροάτες εγώ πέταξα τον σουγιά, ο οποίος βρέθηκε και κατασχέθηκε και ο οποίος δεν είχε ίχνη αίματος. Τον πέταξα είτε σε εκείνο το σημείο, είτε στο σημείο εκείνο που φαίνεται στο βίντεο ότι είχα τη σωματική επαφή με τον Μιχάλη, ο οποίος ήταν εκ δεξιών μου και στο σημείο εκεί τον ξανασυνάντησα, όπου συναντηθήκαμε να τρέχουμε για να σωθούμε.

Εγώ θεωρώ ότι τον σουγιά τον πέταξα πολύ νωρίτερα, μόλις μπαίναμε στον πεζόδρομο γιατί φοβόμουν ότι θα με περικυκλώσουν. Ομως σε κάθε περίπτωση είμαι σίγουρος ότι κι αν το κρατούσα στο χέρι, ενώ ο Μιχάλης ήταν δίπλα μου σίγουρα δεν τον ακούμπησα με το μαχαίρι αλλά μόνο με χέρι με χέρι ακουμπήσαμε, ώμο με ώμο. Περιμένω την ανάλυση για αυτό. Εκείνη την στιγμή επειδή φοβόμουν για την ζωή μου δεν παρατήρησα καν αν ο Μιχάλης αιμορραγούσε ή όχι».

«Υπήρχε πολύ αίμα»

Τέλος, ο 35χρονος ανέφερε στην κατάθεση του για τα ίχνη αίματος από το τραύμα του 29χρονου, αλλά και τον οπλισμό των Κροατών «μετά από συζητήσεις που είχα με τους φίλους μου από την Ελευσίνα, επειδή αυτοί και με άλλα παιδιά έκαναν βόλτα σε όλο το χώρο από κοντά μου είπαν ότι πολλά αίματα ξεκινάνε οι ίδιοι από το πάρκινγκ προς τον πεζόδρομο, συνέχιζαν στον πεζόδρομο και έφταναν μέχρι το περίπτερο, όπως μου είπαν.

Εγώ πρώτος τους είπα τα σημεία των συμπλοκών του Μιχάλη και των δικών μου με τους Κροάτες και που πιθανολογούσα ότι μπορεί να έχει τραυματιστεί στην πρώτη ή στη δεύτερη συμπλοκή. Και μετά αυτοί μου επιβεβαίωσαν τα σημεία και ίχνη του αίματος και την πορεία του θανόντος. Μιλάμε για πολύ αίμα. Τα μαχαίρια που κρατούσαν οι Κροάτες ήταν μεγάλα μαχαίρια με μεγάλες λάμες που ήταν ορατές από τα πέντε. Αν υπήρχε κάποιο πρόσωπο που θα είχε δει ποιος προκάλεσε αυτή τη ζημιά στον Μιχάλη θα το ήξερα γιατί έχουν περάσει αρκετές μέρες από τότε.

Θα ήθελα τέλος να πω ότι οι Έλληνες που είχαν ενωθεί με τους Κροάτες ήταν μειοψηφία, ωστόσο κρατούσαν όλοι κάτι στα χέρια τους και στο μέτρο που μπορώ εγώ να πω είναι ότι οι Έλληνες ήταν πιο πίσω γιατί άκουγα κροατικά. Αυτός που τους έφερε εκεί, πρώτον πρέπει να ήξερε πολύ καλά τους δρόμους, γιατί τους έφερε από την πίσω πλευρά από τον Περισσό, γιατί είχε μελετήσει την διαδρομή και δεύτερον, στο σημείο που έγιναν τα επεισόδια δεν υπάρχουν κάμερες και είναι κάπως τυφλό το σημείο. Τέλος πιθανολογώ ότι αυτός που έκανε στον Μιχάλη δεν έμεινε ως το τέλος και αποχώρησε νωρίτερα»

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share