Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

«Το έκανα για να τη λυτρώσω. Την αγαπούσα πολύ τη μητέρα μου» - Σοκάρει ο 34χρονος μητροκτόνος της Πιερίας μιλώντας μέσα από το ψυχιατρείο της φυλακής (Video)

«Όταν τη σκότωσα σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω. Δεν ήθελα να με νεκροφιλήσει. Καλώς είμαι εδώ που είμαι. Μου αξίζει η τιμωρία»

23 Σεπτεμβρίου 2023 10:18
«Το έκανα για να τη λυτρώσω. Την αγαπούσα πολύ τη μητέρα μου» - Σοκάρει ο 34χρονος μητροκτόνος της Πιερίας μιλώντας μέσα από το ψυχιατρείο της φυλακής (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για πρώτη φορά «έσπασε» τη σιωπή του ο 34χρονος που σκότωσε την 71χρονη μητέρα του με καραμπίνα στην Πιερία. Το έγκλημα συγκλόνισε την Ελλάδα, με τον 34χρονο να διανύει πάνω από 60 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο, έχοντας δίπλα του τη δολοφονημένη μητέρα του!

Το διάστημα που η αστυνομία τον αναζητούσε υπήρχε φόβος ότι είχε δώσει τέλος στη ζωή του. Και αυτό γιατί στο σπίτι βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα με το όνομά του, που ανέφερε «να με θυμάστε με τον καλό τρόπο». Ενώ, ξεσπούν οι συγγενείς του 22χρονου Κώστα Χαριτάκη όπου έπεφτε νεκρός μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του από τα χέρια ενός 44χρονου άντρα με τον οποίο είχαν σοβαρές οικογενειακές διαφορές.

Τελικά ο 34χρονος εντοπίστηκε από ένοικους πολυκατοικίας που είδαν ένα άτομο να κινείται ύποπτα. Όταν συνελήφθη ήταν με ξυρισμένο κεφάλι, βρώμικα ρούχα και είχε σουγιά στην τσέπη του μπουφάν του. Ομολόγησε για την πράξη του και υποστήριξε ότι το έκανε για να τη λυτρώσει, γιατί αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα. Ο μητροκτόνος βρίσκεται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, απ’ όπου μίλησε για το στυγερό έγκλημα.

«Το έκανα για να τη λυτρώσω. Την αγαπούσα πολύ τη μητέρα μου»

«Η μητέρα μου αντιμετώπιζε χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Την είχα σώσει σε πιο μικρή ηλικία από μια απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει και νοσηλευόταν σε δημόσια ψυχιατρεία και ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές.

Εκείνο το διάστημα ήμουν πολύ φορτωμένος ψυχολογικά και από τον χώρο εργασίας μου και από το οικογενειακό μου περιβάλλον με τη μητέρα μου, που είχε έρπη ζωστήρα και είχε επιστρέψει στον παλιό κακό της εαυτό», δήλωσε μιλώντας στο Star και πρόσθεσε:

«Eίχα πάρει απόφαση να βάλω τέλος και στη δική μου ζωή. Δεν είμαι κακοποιός. Δεν έχω αδέρφια, δεν είχα στήριξη από πουθενά και ήμουν κλειστός χαρακτήρας, με αποτέλεσμα να αντιδράσω με αυτόν τον τρόπο.

Δεν είχα δύναμη να βάλω τέλος στη δική μου τη ζωή, έφυγα γιατί φοβόμουν. Εδώ με την αγωγή έχω αρχίσει να βρίσκω τον εαυτό μου... Η μητέρα μου δεν είχε πλήρη συνείδηση. Έχασα την ψυχραιμία μου και αποφάσισα να τη σκοτώσω για να τη λυτρώσω. Έπαιζα με την καραμπίνα και είχα πάθει σοκ».

Μάλιστα δήλωσε μετανιωμένος, λέγοντας ότι θα γύριζε τον χρόνο πίσω για να τα αλλάξει όλα:

«Την αγαπούσα πολύ τη μητέρα μου. Όταν τη σκότωσα σκεφτόμουν να αυτοκτονήσω. Δεν ήθελα να την αφήσω μόνη της να το διαχειριστεί όλο αυτό. Δεν ήθελα να με νεκροφιλήσει. Καλώς είμαι εδώ που είμαι. Μου αξίζει η τιμωρία. Μακάρι να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν βγω από εδώ».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share