Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Νέα Φιλαδέλφεια: Παραδοχή "βόμβα" Γιάννη Οικονόμου για τη δολοφονία Κατσουρή - «Αναδείξαμε την αποτυχία! Οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν...» (Video)

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ»

17 Αυγούστου 2023 09:33
Νέα Φιλαδέλφεια: Παραδοχή
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι, σχολίασε σήμερα (17/8) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στα αιματηρά οπαδικά επεισόδια και τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, για πρώτη φορά μίλησε σε κάμερα μετά τη δολοφονία του γιου της έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, η μητέρα του Μιχάλη Κατσούρη

Μάλιστα, δήλωσε πως «τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε» και πως οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι, αλλά αναμένει την ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.

«Αναδείξαμε την αποτυχία (σ.σ. της ΕΛ.ΑΣ.) από την πρώτη στιγμή και θα αποδώσουμε ευθύνες πολύ σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πορίσματα της ΕΔΕ αναμένονται πολύ σύντομα.

«Αναδείξαμε την αποτυχία» - Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ

«Οι επιτυχίες της ΕΛΑΣ που είναι περισσότερες από τις αποτυχίες θεωρούνται ως κάτι αυτονόητο. Η ΕΛΑΣ οφείλει να αντιμετωπίζει το έγκλημα και την παραβατικότητα για να δίνει αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Όταν εκδηλώνονται οι αστοχίες πρέπει να τις αναγνωρίζουμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας».

Αναφορικά με τα λάθη και τις παραλείψεις δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερα πράγματα και επιπλέον δράση.

«Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε για να γινόμαστε καλύτεροι και να μην επαναλειφθούν» είπε ο κ. Οικονόμου λέγοντας ότι οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι αλλά αναμένει την ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.

«Αναδείξαμε την αποτυχία (σ.σ. της ΕΛ.ΑΣ.) από την πρώτη στιγμή και θα αποδώσουμε ευθύνες πολύ σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

«Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη αστυνομία» σημείωσε ο υπουργός λέγοντας ότι τα λάθη θα διορθωθούν.

Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ, παραδέχτηκε επίσης ο κ. Οικονόμου.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share