Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Ευτυχώς υπάρχουν φωτισμένοι εισαγγελείς! Ίσως καταφέρουν να σταματήσουν την ατιμωρησία σε αυτή τη χώρα» - Το ανατριχιαστικό ξέσπασμα της μάνας του 19χρονου (Video)

Τι πρότεινε για τους 12 κατηγορούμενους η εισαγγελέας και πώς αντέδρασαν οι γονείς του Άλκη

9 Ιουνίου 2023 18:32
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Ευτυχώς υπάρχουν φωτισμένοι εισαγγελείς! Ίσως καταφέρουν να σταματήσουν την ατιμωρησία σε αυτή τη χώρα» - Το ανατριχιαστικό ξέσπασμα της μάνας του 19χρονου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για τη δολοφονία του αδικοχαμένου, Άλκη Καμπανού με τη μητέρα του νέου να ξεσπά λέγοντας: «Ευτυχώς υπάρχουν φωτισμένοι εισαγγελείς, και ίσως καταφέρουν να σταματήσουν την ατιμωρησία σε αυτή τη χώρα. Όχι άλλη ατιμωρησία».

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Είπα ψέματα! Πήρα το δρεπάνι για να... Μετάνιωσα την ώρα και τη στιγμή» - Αποκάλυψεις "σεισμός" του 10ου κατηγορούμενου (Video)

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε την πρόταση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή έπειτα από τρεις ημέρες, και πρότεινε την ενοχή και των δώδεκα κατηγορουμένων.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, ευχαρίστησε την εισαγγελέα της Έδρας, και την χαρακτήρισε συγκλονιστική, καταπληκτική και άψογη. «Έκανε το λειτούργημά της και την ευχαριστώ, αυτά έχω να πω».

Τι πρότεινε για τους 12 κατηγορούμενους η εισαγγελέας

«Λυπάμαι πραγματικά έχουμε 12 νέα παιδιά που ήταν στο χέρι τους να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους κι όχι το σκοτάδι. Σε έναν "ανορθόδοξο πόλεμο" η νίκη σημαίνει καταδίκη».

Με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε την μαραθώνια αγόρευσή της - κράτησε 3 μέρες - η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, προτείνοντας την καταδίκη και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 'Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την «τυφλή» οπαδική επίθεση που τέλεσαν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

«Ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση!» - Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Αξιολογώντας τα αποδεικτικά μέσα, τις μαρτυρικές καταθέσεις και τις απολογίες των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα μετέφερε προς τους δικαστές του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης τα εξής συμπεράσματα:

  • Για τον 7ο κατηγορούμενο είπε ότι «δεν ήταν θεατής» και πως «πήγε να συμβάλει και να συνδράμει στην αφαίρεση ζωής», ενώ χαρακτήρισε τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς αδαείς.
  • Ο 8ος κατηγορούμενος (όπως και ο 6ος), σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, δεν έφτασε στο «πεδίο της μάχης», επειδή δεν πρόλαβε. «Προκύπτει από βίντεο πως ετοιμαζόταν να κινηθεί προς το σημείο της δολοφονίας. Μπορεί να μην έφτασε ωστόσο η συνδρομή του είναι ουσιαστική και καθοριστική», ανέφερε.
  • Για τον 9ο κατηγορούμενο, που ομολόγησε ότι κρατούσε μαχαίρι, τύπου «κάραμπιτ», ανέφερε ότι «έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στο δράμα των 40 δευτερολέπτων», χτυπώντας τόσο τον Άλκη όσο και τον κολλητό του φίλο. «Ούτε αυτός ήταν θεατής», σημείωσε η κ. Κλιάμπα, προσθέτοντας ότι είπε «κάποιες αλήθειες» σε σχέση με τους συγκατηγορούμενούς του. «Ομολόγησε πράγματα που άλλοι δεν είχαν θάρρος να ομολογήσουν, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του», είπε.
  • «Με πλήρη συναίσθηση των πράξεών του χτύπησε με το δρεπάνι τόσο τον Άλκη όσο και τους δύο φίλους του», υπογράμμισε η κ. Κλιάμπα για τον 10ο κατηγορούμενο, τον οποίο τις προηγούμενες μέρες είχε αποκαλέσει «σαμουράι». Το επίδικο επεισόδιο «ξύπνησε σε αυτόν μνήμες από το ασίγαστο μίσος για τον αιώνιο αντίπαλο», πρόσθεσε.
  • Στο «κάδρο» όσων συμμετείχαν ενεργά στο φονικό επεισόδιο, τοποθέτησε η εισαγγελική λειτουργός και τον 11ο κατηγορούμενο, που ομολόγησε ότι κρατούσε στειλιάρι. «Βαρούσε αλύπητα και βάρβαρα μαζί με τους άλλους, ώστε όλοι με τις συγκλίνουσες πράξεις τους να αφαιρέσουν ζωές», ήταν τα λόγια της εισαγγελέως.
  • Απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 12ου κατηγορούμενου ότι υπήρξε «ταξιτζής» μεταφέροντας απλώς με το αυτοκίνητό του τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, η εισαγγελέας επισήμανε ότι «ήταν κι αυτός εκεί και χτύπησε με το δικό του μαχαίρι». «Έβαλε κι αυτός το δικό του “λιθαράκι” στην εκτέλεση του σχεδίου για την εξόντωση των αντιπάλων», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλογίζοντάς του ενεργό και αποφασιστικό ρόλο στη διάπραξη του εγκλήματος. Τον χαρακτήρισε πολύ έξυπνο και ιδιαίτερα σκληρό, συμπληρώνοντας ότι η στάση του στο δικαστήριο ήταν απαθής και ο ίδιος ασυγκίνητος.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share