Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο φως το γράμμα που έστειλε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη μητέρα της Καρολάιν! «Γεια σου Σουζάνα...» - Τι γράφει, σε ποια γλώσσα και ποιος το παρέδωσε (Video)

Αποκαλύπτει για ποιο λόγο ο συζυγοκτόνος έγινε έξαλλος στο δικαστήριο

8 Ιουνίου 2023 14:26
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο φως το γράμμα που έστειλε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στη μητέρα της Καρολάιν! «Γεια σου Σουζάνα...» - Τι γράφει, σε ποια γλώσσα και ποιος το παρέδωσε (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σαν βόμβα έσκασε χθες η ανακοίνωση ότι ο πιλότος που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε την Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά παραιτείται από κάθε ένδικο μέσο και ζητά να σταματήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό που βρισκόταν σε εξέλιξη για την υπόθεση.

Ο ίδιος, μέσω του δικηγόρου του επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους, χωρίς να αναφέρει ποιοι είναι αυτοί. Ωστόσο στη χθεσινή εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μεταδόθηκαν αποκλειστικές πληροφορίες που ανέφεραν ότι ένα στοιχείο που ήταν προγραμματισμένο να προσκομιστεί στο δικαστήριο στις 14 Ιουνίου ίσως να είναι ο λόγος που ο πιλότος αποφάσισε να τα παρατήσει και να μην προσπαθήσει να μειώσει την ποινή του στο Εφετείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, θα εμφάνιζε στη δίκη την πρωτότυπη επιστολή που φέρεται να είχε στείλει ο πιλότος στον πατέρα της Καρολάιν και έκανε λόγο για ένα «κύκλωμα» που τον πίεσε να σκοτώσει τη σύζυγό του.

Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του πιλότου την προηγούμενη εβδομάδα, ο οποίος επιμένει να αρνείται κατηγορηματικά ότι την έστειλε ο ίδιος.

Το περιεχόμενο της επιστολής προς τους γονείς της Καρολάιν

Παρά τις διαψεύσεις του πιλότου πάντως, σήμερα η εκπομπή αποκάλυψε το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής. Όπως είπε ο Δημήτρης Μαρέδης, η επιστολή φέρεται να γράφτηκε σε υπολογιστή όσο ο πιλότος ήταν προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν φέρεται να παρέδωσε την επιστολή στη μητέρα του κι εκείνη να πήγε στην Αλόννησο και να την παρέδωσε στη μητέρα της.

Η επιστολή απευθύνεται στη Σούζαν Κράουτς, είναι γραμμένη στα αγγλικά και ξεκινά με τη φράση «Γειά σου Σούζαν». Σε αυτήν ο πιλότος φέρεται να εξηγεί πόσο πολύ αγαπούσε την Καρολάιν και να τονίζει ότι αισθάνεται φρικτά για ό,τι συνέβη.

Δείχνει επίσης ενδιαφέρον για την κόρη του, Λυδία, ρωτά πώς είναι και παραδέχεται πως όταν μεγαλώσει θα της πει ψέματα για τον τρόπο που πέθανε η μητέρα της.

Στη συνέχεια φέρεται να επιμένει ότι δεν σκότωσε εκείνος την Καρολάιν, αλλά τα κυκλώματα στα οποία φέρεται να είχε μπλέξει. Μάλιστα φέρεται να τονίζει ότι τη σύζυγό του την σκότωσε κάποιος άλλος και εκείνος αναγκάστηκε να ομολογήσει έναν φόνο που δεν έκανε γιατί υπήρξε θύμα εκβιασμού.

Ντέιβιντ Κράουτς: «Αρρώστησα με όσα διάβασα στην επιστολή του πιλότου»

Ο πατέρας της Καρολάιν, μιλώντας στην εκπομπή επανέλαβε ότι την επιστολή αυτή την παρέδωσε σε εκείνον και στη σύζυγό του ο πατέρας του πιλότου και αποκάλυψε ότι είχε γράψει άλλη μία στα ελληνικά με παρόμοιο περιεχόμενο και παραλήπτη τη δική του μητέρα.

«Σε αυτά τα γράμματα εξήγησε τον λόγο για τον οποίο σκότωσε την κόρη μου. Πώς είχε εμπλακεί με μια συμμορία και τώρα η συμμορία τον απειλούσε πως θα σκοτώσει και τη Λυδία και την Καρολάιν. Είναι μια πολύ μεγάλη και περίπλοκη ιστορία και όπως όλα τα καλά δομημένα ψέματα, περιέχει και ψήγματα αλήθειας», είπε ο πατέρας της Καρολάιν.

Όπως αποκάλυψε, στη επιστολή ο 35χρονος πιλότος περιέγραφε πώς συνάντησε για πρώτη φορά τη συμμορία, τι ήθελαν να κάνει γι’ αυτούς, πώς υπερηφανευόταν για τα χρήματα που θα έβγαζε και για την τρομοκρατημένη αντίδραση της Καρολάιν όταν της είπε τι θα έπρεπε να κάνει.

«Μετά ακολουθεί ένα παραμύθι αυτολύπησης. Για το πώς δεν ήταν όλα δικό του λάθος, πως φοβόταν για τη ζωή της κόρης του. Αρρώστησα που τα διάβαζα. Τίποτα δεν ήταν δικό του λάθος, τα πάντα του είχαν επιβληθεί με τη βία. Διαβάζοντας το γράμμα κατάλαβα πόσο πονηρός ήταν.

Του άρεσε να προβάλλει αυτή την εικόνα του τολμηρού, όμορφου πιλότου ελικοπτέρου, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ένα δειλός και αδύναμος άνθρωπος, τρομοκρατημένος από την ίδια τη σκιά του. Αυτό αποδεικνύεται και από τον τρόπο που σκότωσε την Καρολάιν», συνέχισε ο πατέρας της άτυχης 19χρονης.

Πάντως ο Ντέιβιντ Κράουτς δεν πιστεύει ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης επιστολής ήταν αυτό που έκανε τον πιλότο να αποφασίσει να παραιτηθεί από τη δίκη στο εφετείο.

«Εάν θα έπρεπε να κάνω μια υπόθεση, για να πάρει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος μια τόσο σημαντική απόφαση, θα έπρεπε να του έχει ασκηθεί από κάποιον τεράστια πίεση. Υποψιαζόμαστε ποιος χρηματοδοτεί τον δικηγόρο του.

Ίσως αυτοί που πληρώνουν για την υπεράσπισή του να γίνονται νευρικοί μπροστά στο ενδεχόμενο, είτε ακούσια, είτε εκούσια, να του “ξεφύγει” η σύνδεσή του με μερικούς πολύ δυσάρεστους ανθρώπους. Ο χρόνος θα δείξει. Ίσως όταν επιστρέψει στη φυλακή, να βρεθεί σε έναν πολύ υψηλό ασφαλιστικό κίνδυνο ζωής, κάτι που το γνωρίζει. Θα ήταν ένα πολύ νοικοκυρεμένο κλείσιμο σ’ ένα πολύ δυστυχισμένο κεφάλαιο της ζωής μου», τόνισε.

Ο πατέρας της Καρολάιν επέμεινε ότι η δολοφονία της κόρης του ήταν προσχεδιασμένη και εξέφρασε την ελπίδα να ίσχυε η θανατική ποινή στην Ελλάδα.

«Σε αυτήν την περίπτωση θα τράβαγα με χαρά τον μοχλό που θα τον έστελνε κατευθείαν στην κόλαση. Τώρα που γύρισε στη φυλακή και με την προσμονή ότι θα περάσει τουλάχιστον άλλα 26 χρόνια πίσω από τα κάγκελα, νιώθω μια ανακούφιση. Δεν είμαι σκληρός άνθρωπος, είμαι ευγενικός.

Δεν έχω χτυπήσει ποτέ γυναίκα, αν και έχω μπει στον πειρασμό και στη νεανική μου ηλικία κατάφερα να μπλεχτώ σε λίγους καβγάδες αν και χρησιμοποίησα μόνο τα χέρια μου. Φοβάμαι ότι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της κόρης μου, μού βγάζει τον χειρότερο εαυτό μου», κατέληξε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share