Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Γλυκά Νερά: «Ξέρεις πόσο με αγαπούσε, δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» – Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έστειλε επιστολή στη μητέρα της Καρολάιν

«Πάσχει από αντικειμενική ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας»

1 Ιουνίου 2023 18:25
Γλυκά Νερά: «Ξέρεις πόσο με αγαπούσε, δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» – Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έστειλε επιστολή στη μητέρα της Καρολάιν
© EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έστειλε επιστολή στη μητέρα της Καρολάιν, αναφέροντας πως δεν έγιναν τα πράγματα, όπως παρουσιάζονται. Με την ευκαιρία, αυτός είναι ο λόγος που δεν θα δώσει πανελλήνιες.

Ως ένα χειριστικό άτομο «που πάσχει από αντικειμενική ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» περιέγραψε στην κατάθεση της στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας Κράουτς, Άλκηστις Ηγουμενάκη, τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Ο άνθρωπος αυτός σχεδιάζει μεθοδικά το μέλλον του. Ετοιμάζεται να δώσει στη Νομική. Μετά την καταδίκη του έστειλε επιστολή στην μητέρα της γυναίκας που δολοφόνησε και με χειριστικό τρόπο της λέει “δεν έγιναν έτσι τα πράγματα”. Αυτήν την επιστολή θέλει να την δώσει στην κόρη του» είπε χαρακτηριστικά.

Έχοντας μελετήσει δεκάδες στοιχεία μεταξύ των οποίων και το ημερολόγιο της Καρολάιν και μετά από συνεντεύξεις με τη μητέρα του θύματος, η ψυχίατρος κατέθεσε στο δικαστήριο την άποψη που έχει σχηματίσει για τον 35χρονο πιλότο, με τον οποίον, όπως είπε, δεν έχει έλθει σε επαφή.

Η μάρτυρας αναφερόμενη σε χειριστική προσωπικότητα, επικαλέστηκε στο δικαστήριο την επιστολή που έστειλε, μέσω του πατέρα του, στη μητέρα της Καρολάιν μετά την καταδίκη του σε ισόβια στον πρώτο βαθμό.

«Σε αυτό το γράμμα φαίνεται πόσο απόλυτα χειριστικός είναι» ανέφερε η μάρτυρας, τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος χρησιμοποιεί απέναντι στη μητέρα της γυναίκας που ο ίδιος σκότωσε, «συγκλονιστικές εκφράσεις αντιστρέφοντας την πραγματικότητα».

Η μάρτυρας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος αναφέρει στην κ. Κράουτς φράσεις όπως «εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν» και «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» αλλά και την καταληκτική τής επιστολής «όταν την ξαναδείς πες της πως την αγαπώ».

Όπως ανέφερε στην κατάθεση της η μάρτυρας, θεωρεί ότι η Καρολάιν είχε αρχίσει να ψάχνει πώς θα φύγει από αυτόν τον γάμο. Επικαλούμενη μάλιστα τη φράση από το ημερολόγιο του θύματος «δεν θα με αφήσει να φύγω έτσι» κατέθεσε:

«Το “έτσι” που χρησιμοποιεί η Καρολάιν στο ημερολόγιο της δεν είναι τυχαίο. Το “έτσι” εμένα κάτι μου λέει. Ήξερε πως δεν θα φύγει χωρίς επιπτώσεις. Πάλευε αυτή η κοπέλα. Ήταν συγχυσμένη αλλά ήθελε να παραμείνει σε ένα όνειρο που είχε επιλέξει να ζήσει…».

Η κυρία Ηγουμενάκη ανέφερε ακόμη ότι στην περίπτωση του κατηγορούμενου λείπει εντελώς οποιαδήποτε ενσυναίσθηση. «Απέναντι στο παιδί του που σκοτώνει τη μάνα του την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία να βλέπει τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του… Λείπει κάθε συναίσθημα απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει… Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το “Εγώ” παρά πολύ έντονο: Όλα είναι κτήμα μας: Η γυναίκα μας, ο σκύλος μας. Ενεργεί αδιαφορώντας για τα συναισθήματα των άλλων».

Η υπεράσπιση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ζήτησε να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον κατηγορούμενο και να κληθεί να καταθέσει ο πατέρας του θύματος. Ο εισαγγελέας αλλά και το δικαστήριο επιφυλάχθηκαν.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share