Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ζητάει και τα ρέστα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος! «Είναι άδικο να μου στερούν το δικαίωμα να δώσω Πανελλήνιες. Είμαι εξοργισμένος!» (Video)

Ξεσπά ο συζυγοκτόνος!

1 Ιουνίου 2023 14:53
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ζητάει και τα ρέστα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος! «Είναι άδικο να μου στερούν το δικαίωμα να δώσω Πανελλήνιες. Είμαι εξοργισμένος!»  (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στη Ρία Τσοχαντάρη, μέσω του συνήγορου του για τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ώστε να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις, δηλώνοντας εξοργισμένος!

Διαβάστες επίσης: Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Εντάσσεται στην κατηγορία της σ@ξου@λ@κ@ς παραφιλίας!» - Γιατί οι γυναίκες στέλνουν ερωτικά γράμματα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο (Video)

Ζητάει και τα ρέστα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - «Είναι άδικο να μου στερούν το δικαίωμα να δώσω Πανελλήνιες. Είμαι εξοργισμένος!»

«Έχω σεβαστεί κι έχω παραδεχθεί όσα έχω κάνει. Είναι άδικο να μου στερούν το δικαίωμα να δώσω πανελλήνιες. Είμαι απογοητευμένος κι εξοργισμένος με όλα αυτά που συμβαίνουν, όμως στο δικαστήριο κρίνεται η ζωή μου και δε γίνεται να λείπω».

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Αφού σκότωσε την Καρολάιν με κάλεσε το κινητό!» - Αυτή είναι η γυναίκα που πήρε τηλέφωνο ο Μπάμπης μετά τη δολοφονία της συζύγου του

Η φίλη και γειτόνισσα της Καρολάιν μιλά στη Realnews για τα νέα στοιχεία που κατέθεσε στο δικαστήριο σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ποιο ήταν το τελευταίο μήνυμα που της έστειλε η άτυχη 20χρονη και τι της εκμυστηρεύθηκε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ενώ, σε γηροκομείο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο πατέρας της Καρολαιν, Ντέιβιντ Κράουτς, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σήμερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR.

Με τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς, η φίλη και γειτόνισσά της Λίλα Γερολυμάτου συγκλονίζει με όσα αποκαλύπτει στη Realnews. Είναι εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στη δίκη που συνεχίζεται στο Εφετείο.

Κατά την κατάθεσή της, συνεισέφερε με πολύτιμα στοιχεία όσον αφορά στις συνθήκες της δολοφονίας. Ο Αναγνωστόπουλος, αφού σκότωσε την Καρολάιν, επιχείρησε να στήσει το σενάριο της ληστείας μετά φόνου, αφαιρώντας το παράθυρο στο υπόγειο της μεζονέτας.

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη στο δικαστήριο ότι το παντζούρι του παραθύρου στο υπόγειο της μεζονέτας ήταν περιέργως ανοιχτό.

Όπως δηλώνει η ίδια στην «R», «το παντζούρι ήταν σφραγισμένο τα δυόμισι χρόνια που έμενε εκεί η Καρολάιν με τον κατηγορούμενο. Παρατήρησα ότι ήταν ανοιχτό το Σάββατο, τρεις ημέρες πριν δολοφονηθεί. Μάλιστα, τη Δευτέρα που την είδα, της είπα «κλείσε το παντζούρι, μην μπει κάποιος μέσα». Το στοιχείο αυτό ενδέχεται να ενισχύσει την κατηγορία περί προμελετημένου εγκλήματος.

Η Λ. Γερολυμάτου ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε την Καρολάιν ζωντανή, εξαιρουμένου του δολοφόνου. Η κοινή τους αγάπη για τα ζώα ήταν ένας από τους λόγους που τις είχε φέρει πολύ κοντά. «Το τελευταίο βράδυ ανταλλάζαμε μηνύματα μέχρι τις 21:41. “Ηταν ξανά εδώ ο Πορτοκαλί, μόλις έφυγε”, μου έγραψε αναφερόμενη σε έναν αδέσποτο γατάκι. Στις 23:00 με 23:10 εκείνο το βράδυ την είδα για τελευταία φορά από το παράθυρο της κουζίνας. Επικοινωνήσαμε με νοήματα. Μου έστειλε ένα φιλί και μου έκανε με τον αντίχειρα “ΟΚ” για πράγματα που είχαμε προγραμματίσει. Ήταν σαν να με αποχαιρετούσε», λέει η Λ. Γερολυμάτου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αναγνωστόπουλος έπνιξε την σύζυγό του με ένα μαξιλάρι, ενώ αυτή κοιμόταν. «Δεν άκουσα κάτι εκείνο το βράδυ. Τα σπίτια μας είναι το ένα δίπλα στο άλλο. Και γατάκι να νιαούριζε, θα ακουγόταν. Το προηγούμενο διάστημα είχα ακούσει τσακωμούς, όχι έντονους, από αυτούς που έχει κάθε ζευγάρι».

«Με κάλεσε στο κινητό»

Αφού σκότωσε την σύζυγό του, ο Αναγνωστόπουλος δέθηκε και κάλεσε την Αστυνομία, αλλά και τη γειτόνισσά του.

«Ο κατηγορούμενος με κάλεσε στο κινητό μου τηλέφωνο στις 6:17. Μου ζητούσε βοήθεια, χωρίς να καταλαβαίνω τι άλλο λέει. Έκλεισα το τηλέφωνο και πετάχτηκα αμέσως να ντυθώ. Στις 6:20 τον κάλεσα πίσω και μου απάντησε αμέσως». Η άμεση αποδοχή της κλήσης από τον κατηγορούμενο αποδομεί τον αρχικό του ισχυρισμό, ότι κάλεσε στο κινητό πατώντας τους αριθμούς με τη μύτη του, αφού τον είχαν δέσει οι κακοποιοί. Η Λ. Γερολυμάτου βγήκε από το σπίτι της και αντίκρισε τους αστυνομικούς. «Ρώτησα έναν αστυνομικό, ο οποίος κρατούσε τη Λυδία στην αγκαλιά του, “πού είναι η Καρολάιν;” και μου απάντησε “δυστυχώς…”».

Η είδηση της δολοφονίας της 20χρονης δήθεν από κακοποιούς προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. Δημοσιογράφοι βρέθηκαν αμέσως στα Γλυκά Νερά. Ο τρόπος που μίλησε ο Αναγνωστόπουλος προβλημάτισε την φίλη της Καρολάιν: «Τον είδα ψύχραιμο. Ήταν σαν να μιλούσε για τρίτο πρόσωπο, όχι για τη γυναίκα του. Μου φάνηκε περίεργη η έλλειψη συναισθήματος, όμως τον δικαιολόγησα, γιατί φαντάστηκα ότι ήταν σε σοκ».

Την επομένη της δολοφονίας, η Λ. Γερολυμάτου είδε τον Αναγνωστόπουλο να επιστρέφει στο σπίτι για να πάρει προσωπικά του αντικείμενα. «Τον ρώτησα τι θα κάνει τώρα. Ήταν και πάλι ψύχραιμος και μου απάντησε ότι, μετά από αυτό, θα καθυστερήσει το χτίσιμο του σπιτιού. Εκεί πραγματικά αναρωτήθηκα αν ήταν σε σύγχυση ή αν είχε πάρει χάπια λόγω της κατάστασης που βίωνε. Όμως, μου χτύπησε άσχημα».

Η Λ. Γερολυμάτου φιλοξένησε στο σπίτι της τα γατάκια της Καρολάιν. Ο κατηγορούμενος την επισκεπτόταν για να τα δει. «Του συμπαραστεκόμουν, γιατί νόμιζα ότι ήταν θύμα και όχι δολοφόνος. Δεν μου ανέφερε τίποτα για την Καρολάιν, ούτε του είπα εγώ, γιατί πίστευα ότι ήταν σε πένθος και δεν ήθελα να ξύσω πληγή. Κάποια στιγμή τού έστειλα ένα μήνυμα, ότι θα έχω την Καρολάιν για πάντα στην καρδιά μου, όμως δεν πήρα απάντηση».

«Χρυσό κλουβί»

Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, η Λ. Γερολυμάτου υποστήριξε ότι η Καρολάιν ζούσε σε «χρυσό κλουβί». Μιλώντας στην «R», εξηγεί τι εννοούσε: «Για την ηλικία της, ήταν απομονωμένη. Ήθελε να κάνει πράγματα, να έχει δραστηριότητες, όμως όλα τα έκανε με τον κατηγορούμενο. Μαζί έβγαιναν, μαζί ψώνιζαν, ακόμη και στον διατροφολόγο μαζί πήγαιναν. Δεν είχε χρήματα τα πρωινά, το καταλάβαινα από κάποιες κοινές υποχρεώσεις που είχαμε.

Όταν ήταν να μου δώσει χρήματα, το έκανε πάντα το απόγευμα. Έδειχνε ότι δεν ήταν ευτυχισμένη. Όμως, δεν μιλούσε για τον σύζυγό της, προστάτευε την προσωπική τους ζωή. Τον τελευταίο καιρό ήταν πιεσμένη. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο το απόγευμα και την ώρα που ήταν να επιστρέψει ο Μπάμπης το έκλεινε αγχωμένη».

Η 20χρονη είχε μεγάλη αδυναμία και στο σκυλάκι της, τη Ρόξι, που ο Αναγνωστόπουλος σκότωσε για να ενισχύσει το σενάριο των αδίστακτων κακοποιών. «Η Καρολάιν ήταν ενεργή με τη φροντίδα της Ρόξι, αλλά και των αδέσποτων. Ο κατηγορούμενος πώς μπορεί να λέγεται φιλόζωος, όταν φτάνει στο σημείο να κρεμάσει από την κουπαστή ένα κουτάβι επτά μηνών; Δεν λέγεσαι φιλόζωος, ούτε άνθρωπος με ενσυναίσθηση. Στο πρώτο δικαστήριο καταδικάστηκε με τη μέγιστη των ποινών για τη δολοφονία της Ρόξι, η οποία ελπίζω να μην ξεχαστεί».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Μαΐου με το δεύτερο μέρος της κατάθεσης της φίλης της Καρολάιν. «Μετά από όλα αυτά που διέπραξε ο κατηγορούμενος, καταλαβαίνω ότι δεν ήξερα πραγματικά ποιος ήταν αυτός που έμενε δίπλα μου», καταλήγει η Λ. Γερολυμάτου.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share