Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα του μικρού Τάσου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του - «Δε θέλω χρήματα, το παιδί μου θέλω πίσω»

Το έγκλημα που συγκλόνισε το χωριό Γέφυρα και η αποζημίωση για τη δολοφονία του 14χρονου

27 Μαΐου 2023 15:01
Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα του μικρού Τάσου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του - «Δε θέλω χρήματα, το παιδί μου θέλω πίσω»
Από Κυριάκος Μελλίδης

Αποζημίωση 400.000 ευρώ επιδικάστηκε στους γονείς του 14χρονου μαθητή που έπεσε θύμα δολοφονίας από συμμαθητή του τον Ιούνιο του 2016 στο χωριό Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα του θύματος ξεσπά μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που ήρθε 7 χρόνια μετά το έγκλημα, και υποστηρίζει ότι ο δολοφόνος του παιδιού της κυκλοφορεί σήμερα ελεύθερος στον Βόλο.

«Και να τα καταβάλουν τα χρήματα, δεν τα θέλω. Εγώ το παιδί μου θέλω, κανένας δεν μπορεί να μου το φέρει όμως» είπε η μητέρα του Τάσου στον Alpha και πρόσθεσε: «Όταν δεν νοιάζονται πού βρίσκεται, τι κάνει και τι δεν κάνει… αυτοί έχουν την ευθύνη» είπε, επιρρίπτοντας ευθύνες στους γονείς του δολοφόνου του γιου της.

Η μητέρα του Τάσου περιέγραψε τη στιγμή που άρχισε να αναζητά το παιδί της και κάλεσε στο τηλέφωνο τον συμμαθητή του και δράστη του εγκλήματος. «Ψάχναμε αλλά τίποτα. Πήρα τηλέφωνο τον δράστη… Είχε τόσο ψυχραιμία. Μου έλεγε: “θεία τώρα εγώ κοιμάμαι”.

Του είπα: “αγόρι μου συγγνώμη που σε ξύπνησα, αλλά ο Τάσος πού είναι;”». Η απάντηση που πήρε τότε από τον δράστη ήταν: «"Δεν ξέρω θεία. Εγώ τον άφησα, χωρίσαμε στον δρόμο λίγο πιο πάνω από το σπίτι μας". Δεν πήγαινε το μυαλό μου, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα παιδί… ένας 14χρονος θα έφτανε σε τέτοιο σημείο».

Δείτε επίσης: «Φαρ Ουέστ» η Θεσσαλονίκη: Αδέσποτη σφαίρα καρφώθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 40χρονη μητέρα - Είχε μαζί και το παιδί της

Πώς έγινε το έγκλημα με θύμα τον 14χρονο Τάσο

Ήταν 11 Ιουνίου του 2016. Ο 14χρονος Τάσος, τον οποίο αναζητούσαν οι γονείς του, καθώς δεν είχε γυρίσει σπίτι μετά από βόλτα τους στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, είχε δολοφονηθεί τελικά από τον καλό του φίλο και συμμαθητή του. Τα αγόρια επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά από βόλτα τους στο χωριό.

Ο Τάσος φέρεται να σχολίασε περιπαικτικά την παλαιότητα ενός τρακτέρ της οικογένειας του δράστη. Το σχόλιο αυτό εξαγρίωσε τον 14χρονο, ο οποίος πήρε ένα μαχαίρι από την αποθήκη τους και τραυμάτισε θανάσιμα τον φίλο του στον λαιμό. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του. Οι γονείς του Τάσου που τον αναζητούσαν, δήλωσαν την εξαφάνισή του.

Λίγο αργότερα, η σορός του Τάσου βρέθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο γυμναστήριο του χωριού και ο δράστης δεν άργησε να ομολογήσει. Τον Ιανουάριο του 2018, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα στον 14χρονο δράστη που αφορούσαν τον εγκλεισμό του στο Ίδρυμα Αγωγής Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του. Σήμερα ο 21χρονος δράστης είναι ελεύθερος και τριγυρνάει στον Βόλο, σύμφωνα με τη μητέρα του 14χρονου.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share