Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Άγρια δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας - 60χρονος μαχαίρωσε 45χρονο μετά από διαπληκτισμό

Οι πρώτες πληροφορίες

17 Απριλίου 2023 13:14
Άγρια δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας - 60χρονος μαχαίρωσε 45χρονο μετά από διαπληκτισμό
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άγρια δολοφονία με θύμα έναν 45χρονο Πολωνό διαπράχθηκε στους Αμπελοκήπους. Δράστης φέρεται να είναι ένας 60χρονος, ομοεθνής του, ο οποίος έχει συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο άνδρες, διαπληκτίστηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν επικίνδυνα και ο 60χρονος έβγαλε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα τον 45χρονο.

Σε βάρος του 60χρονου Πολωνού ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το κίνητρο του δράστη και τους λόγους του καβγά. Ενώ, συγκινεί η ιστορία της 71χρονης γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη μέσα σε αυτοκίνητο στη Χαλκηδόνα από τον γιο της, ο οποίος ομολογεί το έγκλημά του σε σημείωμα, το οποίο άφησε πίσω του πριν εξαφανιστεί.

Άγρια δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανατροπή στη δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιάννη Μακρή: «Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω» - Ξέσπασε σε λυγμούς η Βικτώρια Καρύδα

Έπεσε η αυλαία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου μετά από ακροαματική διαδικασία, περίπου, έξι μηνών για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μάκρη με την καταδίκη του ενός εκ των δυο κατηγορούμενων αδελφών, με καταγωγή από τη Βουλγαρία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 33χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του επιχειρηματία και του επέβαλε , όπως και πρωτόδικα, ισόβια κάθειρξη.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον 33χρονο ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Το δικαστήριο είπε ομόφωνα «όχι» στη χορήγηση ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Ωστόσο, η κρίση των δικαστών ήταν απαλλακτική για τον αδελφό του. Συγκεκριμένα, ο 37χρoνος , που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία αθωώθηκε, κατα πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

Στο δικαστήριο, για να ακούσει την απόφαση των δικαστών, βρέθηκε η σύζυγος του θύματος γνωστό μοντέλο Βικτώρια Καρύδα η οποία πολλές φορές έχει αναφέρει ότι ο «εγκέφαλος» πίσω από τη δολοφονία παραμένει ελεύθερος .

«Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω» - Ξέσπασε σε λυγμούς η Βικτώρια Καρύδα

«Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω», τόνισε η Βικτώρια Καρύδα μετά την έκδοση της απόφασης, ενώ ο δικηγόρος της Γιάννης Μαρακάκης επισήμανε: «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί.»

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share