Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Άγριο έγκλημα στη Μύκονο: 33χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 34χρονο στο κεφάλι για τα «μάτια» μιας γυναίκας

Οι πρώτες πληροφορίες

20 Φεβρουαρίου 2023 11:20
Άγριο έγκλημα στη Μύκονο: 33χρονος πυροβόλησε και σκότωσε 34χρονο στο κεφάλι για τα «μάτια» μιας γυναίκας
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Άγριο έγκλημα σημειώθηκε έξω από μπαρ στη Μύκονο, όπου ένας 33χρονος Έλληνας σκότωσε έναν 34χρονο άνδρα, αλβανικής καταγωγής. Ενώ, στις 28 Μαρτίου θα ξεκινήσει τελικά η δίκη του 34χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαιν Κράουτς και του σκύλου τους στα Γλυκά Νερά.

Οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια για μια γυναίκα εντός του μπαρ. Ο διαπληκτισμός συνεχίστηκε έξω από το κατάστημα ενώ στη συνέχεια ο 33χρονος πήγε στο σπίτι του, πήρε μια καραμπίνα και επέστρεψε στο μπαρ. Εκεί βρήκε τον 34χρονο και πυροβόλησε εναντίον του, σκοτώνοντάς τον.

Δολοφονία Καμπανού: «Ήταν λες και είχαμε μπει σε σφαγείο! Τον βρήκα σε μια λίμνη αίματος» - Ανατριχιάζει η κατάθεση του αστυνομικού που βρήκε τον Άλκη (Video)

Συνεχίζεται η δίκη για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού με οπαδικά κίνητρα στη Θεσσαλονίκη. «Βρήκαμε τον Άλκη πεσμένο στο έδαφος σε μια λίμνη αίματος, ήταν λες και μπήκαμε σε σφαγείο».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τα ελάχιστα λεπτά προτού ξεψυχήσει ο 19χρονος, ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, που έφτασε στο σημείο αφού σημειώθηκε η άγρια επίθεση στην περιοχή του Χαριλάου. Επίσης, σχεδόν πέντε ώρες κατέθετε ο στενός φίλος του Άλκη Καμπανού και θύμα της επίθεσης, για όσα έγιναν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.

Στο βήμα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατέθεσε ο αστυνομικός, που μαζί με τον συνάδελφό του, έφτασαν πρώτοι στο σημείο της επίθεσης, στην οδό Γαζή.

«Τα χαράματα της 1ης Φεβρουαρίου, στις 00:19 λάβαμε σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης να πάμε στην Γαζή, και ανέφερε «συμπλοκή αρκετών ατόμων τα οποία κρατούσαν διάφορα αντικείμενα». Ενημέρωσαν κι άλλες δυνάμεις γιατί κοντά στο σημείο της επίθεσης έχει Αστυνομικό Τμήμα. Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν οπαδικό».

Ο αστυνομικός ανέφερε πως κινήθηκαν άμεσα μέσω της Βούλγαρη, έφτασαν στην οδό Παπαναστασίου, και συνέχισαν προς το γήπεδο του Άρη, από όπου και μπήκαν στην οδό Πλαστήρα.

«Φτάσαμε σε περίπου 4 λεπτά, ίσως και λιγότερο. Στο ύψος του γηπέδου, είδαμε να τρέχουν 3-4 άτομα και στη θέα του περιπολικού έφυγαν, άρχισαν να πηδούν κάγκελα. Ενημέρωσα το κέντρο, και φτάσαμε στη συμβολή των οδών Γαζή με Πλαστήρα και είχε πλήρη ησυχία. Ήταν σκοτάδι.

Κατεβήκαμε από το περιπολικό με τον συνάδελφο, και εκεί στο σημείο κοντά υπάρχει ένα παρτέρι. Τότε είδα τον Άγγελο (σ.σ. φίλο του Άλκη), όρθιο με αίματα στο αριστερό πόδι και στο κεφάλι.

Από την άλλη πλευρά, είδα πεσμένο τον Άλκη σε μια λίμνη αίματος, δεν ήταν κανείς γύρω του. Ήταν λες και μπήκαμε μέσα σε σφαγείο» είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thesstoday.gr ο αστυνομικός.

«Είναι σοκαριστικό να φεύγει στα χέρια σου ένα παιδί»

Στη συνέχεια, στην ανατριχιαστική κατάθεσή του, περιέγραψε τα δευτερόλεπτα που προσπαθούσε ο ίδιος να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον Άλκη, προκειμένου να τον σώσει.

«Τότε, είχε ελάχιστα τις αισθήσεις του, μας έδειχνε μόνο το σοβαρό τραύμα που είχε. Δεν καταφέραμε δυστυχώς να σταματήσουμε την αιμορραγία και ξεψύχησε μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι σοκαριστικό να φεύγει στα χέρια σου ένα παιδί».

Τότε, γύρισαν προς τον Άγγελο, στον οποίο και κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία. Ο ίδιος τους έδωσε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε σχετικά με την επίθεση, όπου αναφέρθηκε πως είδε 6-7 άτομα.

«Έπειτα από λίγα λεπτά έφτασαν κι άλλες δυνάμεις και αποκλείσαμε το σημείο. Υπήρχε ένα δρεπάνι, κόκκινο με μαύρη λαβή, σε μια λίμνη αίματος κοντά στα σκαλιά. Ο Άγγελος ήταν ζαλισμένος, δεν θυμόταν τι έγινε, μου είπε ότι τους επιτέθηκαν και έφυγαν. Άρχισα να συλλέγω στοιχεία, σε πολλά σημεία υπήρχαν σπασμένες γυψοσανίδες, υπήρχαν και κομμάτια κάτω, εμείς δεν αγγίξαμε τίποτα από ότι βρέθηκε». Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του μάρτυρα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share