Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η τραγική ιστορία της Ζωής Δαλακλίδου: 10 χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ξάνθη – «Τέτοια ώρα ήμασταν έξω και διασκεδάζαμε»

Κακοποιήθηκε σεξουαλικά και στη συνέχεια ο δράστης την έκαψε ζωντανή

27 Δεκεμβρίου 2022 17:41
Η τραγική ιστορία της Ζωής Δαλακλίδου: 10 χρόνια από τη δολοφονία που συγκλόνισε την Ξάνθη – «Τέτοια ώρα ήμασταν έξω και διασκεδάζαμε»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η οικογένεια της Ζωής Δαλακλίδου απέτισε φόρο τιμής στη νεαρή κοπέλα που δολοφονήθηκε στυγερά τον Δεκέμβριο του 2012 στην Ξάνθη και με αναρτήσεις στα social media έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τις γυναικοκτονίες.

Αρχικά, ένας από τους δύο αδερφούς της Ζωής έγραψε στο Facebook το εξής:

«Να τραγουδάτε αλλά και να ΜΙΛΑΤΕ ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ. 10 Χρόνια τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.(27-12-2012. 27-12-2022). Πέρασαν τόσο γρήγορα που ήταν σαν να έγινε χθες, σήμερα, αύριο.Άλλαξαν πολλά, έχεις παρέα τη μαμά και είσαι ξανά στην αγκαλιά της και ξανά στην αγκαλιά σου. Το μόνο που δεν άλλαξε είναι το χαμόγελό σου και η αίσθηση ότι σε έχω δίπλα μου, πάντα. Είσαι ο Άγγελός μας».

Να τραγουδάτε αλλά και να ΜΙΛΑΤΕ ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο 27-12-2012. 27-12-2022

Posted by Ilias Dalaklidis on Monday, December 26, 2022

Έπειτα, η αδερφή της, Ελένη Δαλακλίδου, με ανάρτηση που έκανε στην ίδια πλατφόρμα, ανέφερε το εξής:

«10 χρόνια πριν…Ακριβώς τέτοια ώρα ήμασταν έξω και διασκέδαζε η κάθε μία με την παρέα της…Που να φανταστούμε λίγες ώρες αργότερα τι θα ξημέρωνε…Το τελευταίο μήνυμα σου: είμαι στο τάδε μαγαζί άμα θέλεις έλα.Και δεν πήγα, γύρισα σπίτι…και ξαφνικά, σαν ψέμα, ξεκίνησε ο δικός μας εφιάλτης, με το δικό σου μαρτύριο.Δεν γίνεται να το ξεχάσεις, δεν γίνεται να μην θυμάσαι τι πέρασες.

10 χρόνια πριν... Ακριβώς τέτοια ώρα ήμασταν έξω και διασκέδαζε η κάθε μία με την παρέα της... Που να φανταστούμε λίγες...

Posted by Eleni Dalaklidou on Monday, December 26, 2022

Εικόνες και στιγμές που δεν φεύγουν από το μυαλό σου. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες χαρές και αν είχαμε στη ζωή μας. Και το παράπονο μας είναι ότι ένα κομμάτι μας λείπει. Μόνο μέσα από τα όνειρα μας μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου. Μόνο από εκεί σου λέγαμε τα νέα μας.Και τα κομμάτια γίνανε δύο. Και ο πόνος μεγάλωσε, με την μόνη παρηγοριά ότι δεν είσαι μόνη εκεί. 10 χρόνια και είναι σαν ψέμα. Να ‘σαι καλά ψυχή μου εκεί πάνω. Μας λείπεις, μας λείπετε. Πάντα».

Το χρονικό της δολοφονίας της Ζωής Δαλακλίδου

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τα Χριστούγεννα του 2012, ο Χ. Π. κακοποίησε σεξουαλικά και σκότωσε τη 33χρονη κοπέλα βάζοντάς τη φωτιά. Ο άντρας ανέμενε την άτυχη κοπέλα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμεναν οι γονείς της, τους οποίους ήρθε να επισκεφθεί από τη Θεσσαλονίκη όπου διέμενε μόνιμα η ίδια.

Αρχικά προσπάθησε να τη βιάσει και όταν εκείνη αντιστάθηκε της επιτέθηκε, την κακοποίησε και στη συνέχεια την έβαλε φωτιά αφού πρώτα την περιέλουσε με βενζίνη που πήρε από παρακείμενο σταθμευμένο μηχανάκι.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share